Jump to content

Featured Replies

Posted

Vreo pozdrav svima,

Evo me na samoj granici Tajlanda sa Burmom i ne mogu nikako da iscackam bilo kakvo iskustva vezano za taj ilegalini prelaz kod grada Ranong. Da li je iko putovao tom rutom?

By the way sta mislite o poseti Burmi, svaka sugestija je dobrodosla? nono

Ja sam se relativno skoro raspitivao u ambasadi Myanmara, u Beogradu, i receno mi je da granica moze da se predje samo vazdusnim putem. Doduse, postoji i jedan malogranicni prelaz, Tri Pagode, ali ne znam koliko daleko imas pravo da udjes u dubinu Myanmarske teritorije. Koliko mogu da primetim, taj Ranong je na samom jugu zemlje. Znaci, to je neka druga prica, eh. By the way, ako posetis i Myanmar, najlepse molim (u ime svih nas), da nas obradujes jednim lepim putopisom :comp:, po povratku! Ta zemlja je definitivno moj prvi pik, kada je u pitanju South East Asia. Uzivaj  :banana:!!! 

Takodje ni ja ne znam kako drugacije sem avionom,zao mi je sto ne mogu da pomognem...

S tim ako racunas nekom low-cost kompanijom npr. Tiger airways, planiraj na cenu puta i taksi da dodas jos jednu taxu za uzletanje sa BKK aerodroma, koliko se secam 500 bahta, sto je oko 10 eu...

Ako imas vremena svrati do Laosa, uzmi one kraljevske kobre flasirane u viskiju :)

Naravno ne zaboravi Angkor Wat u Kambodzi,  ostrvo Penang i grad Kuala Lumpur u Maleziji, i naravno malo jeftine elektronike u Singapuru :)

Pozz,lep provod

• Author

Ma moguce je kopnom siguran sam, samo nikako da iscackam gde je prelaz. Zaista je nepodnosljivo vruce i nisam u stanju da idem za BKK gde je jos gore.

Moram nesto smisliti, ljudi su prelazili :psuje:!

Putopis ce biti zasigurno samo da se ja domognem granice. Moracu jos neko vreme da se zadrzim ovde do kraja projekta, pa bih ovo malo slobodnog vremena iskoristio za Burmu pre nego kliznem za KL. Od Tajlanda me glava boli, ponekad :weed:.

Sto se tice predloga za Penang, hvala na sugestiji ali ne znam koliko si boravio u MLY, jer je to najmanje sto ona nudi..Mesto je out. Redang ili Perhentian, bio?

Sto se tice Angkora, ipak mi je Mandalay i severno nekako privlacnije....Ma moram otici u Burmu!

Javicu kako sam prosao, tj jesam li prosao

U medjvremenu vreo pozdrav sa Tajlanda

Vreo pozdrav svima,

Evo me na samoj granici Tajlanda sa Burmom i ne mogu nikako da iscackam bilo kakvo iskustva vezano za taj ilegalini prelaz kod grada Ranong. Da li je iko putovao tom rutom?

By the way sta mislite o poseti Burmi, svaka sugestija je dobrodosla? nono

Moze i kopnom, skoro sam gledao neku reportazu o tome na TV-u, samo moras paziti da dobijes potrebne dozvole/vize, takodje ne mozes se kratati kroz Burmu slobodno kako i gde ti zelis, to moras vec tamo da se raspitas. Ovo sto neko pominje avion, to se odnosi na pojedine delove Burme gde iz jednog mesta u drugo ne mozes ici kopnenim putem, iako je izvodljivo, jednostavno nije dozvoljeno vec moras koristiti avion. Znaci , postoje odredjene restrikcije kada je kretanje Burmom u pitanju.

U svakom slucaju poseti je kada si vec tamo.

• 6 years later...

Jel usao neko na kraju sa severa Tajlanda u Mjanmar preko Mae Sai prelaza?

Naravno ne zaboravi Angkor Wat u Kambodzi,  ostrvo Penang i grad Kuala Lumpur u Maleziji, i naravno malo jeftine elektronike u Singapuru :)

A ja bih bas preporucio da Kuala Lumpur zaboravi osim ako bas mora da hvata let preko njega. Moj je utisak da je za KL dovoljan jedan jedini dan da se vidi, a ako mora da se bira sta da se vidi od nekoliko lokacija uvek bih ga stavio na dno liste. KL mislim da je OK za nekoga ko hoce da napravi pauzu i da se oporavi tokom dugog puta, da predahne. Ne za nekoga ko se odlucuje izmedju vise destinacija i mora neke da eliminise.