Jump to content

Featured Replies

Posted

Posto sam razveden, cerka koja ima kanadsko drzavljanstvo i pasos je pripala meni sudskim putem (bez svadje sa zenom), pa me interesuje posto ona ima 8 godina kakva je mogucnost da cerka i ja odemo za kanadu i na koji nacin, jer zelim da mi se dete skoluje i nastavi zivot u toj zemlji??? dal ima neka agencija ili neko da me uputi sta treba da uradim i odakle da pocnem? ako neko zna neka nam pomogne bicu vrlo zahvalan.

• Author

inace moja zena je dobila preko oca drzavljanstvo kanade, tako da smo kad nam je cerka imala 2 godine, 2007 godine, izvadili njoj pasos i drzavljanstvo u ambasadi, ali joj je pasos istekao jer ga je dobila na 2 godine zbog toga sto je bila beba, a drzavljanstvo naravno vazi i dalje, a nov kanadski pasos joj je bivsa zena izvadila pre mesec dana. bivsa zena i ja smo u dobrim odnosima, ona za sad zivi u srbiji, ali i ona planira da uskoro ode za kanadu jer je njihov drzavljanin. pa me zanima na koji nacin mozemo cerka i ja da odemo u kanadu da zapocnemo zivot, finansijski sasvim dobro stojim...

Nema potrebe da postavljaš isto pitanje na više tema, jer ćeš u svakom slučaju dobiti odgovor, a forum se ne zatrpava.

Koliko sam razumeo iz napisanog ti imaš državljanstvo Srbije, dok tvoja ćerka i bivša supruga imaju i državljanstvo Kanade. Nema prepreke za ćerku da ode tamo i školuje se, ostaje pitanje smeštaja i izdržavanja. Kako ste ti i supruga koja takođe planira da ide ostali u dobrim odnosima možda je najbolje da u početku ćerka bude kod nje, dok bi ti jednim delom pokrivao potrebne finansijske izdatke što ti ne bi predstavljalo teškoću kako si već napisao.

U celoj priči problem si ti. Boravak na osnovu spajanja porodice ti je neosnovan jer ti ćerka ne može biti finansijski garant. Morao bi da pokreneš celu proceduru za useljeničku vizu što ume da potraje, a i konačan ishod je upitan.

Za sve vas je najbolje da se dogovoriš sa suprugom (ukoliko je to iole moguće, a sve u interesu deteta), venčate se ponovo i odete zajedno u Kanadu tako što bi ona bila garant za tebe. Kada se finansijski središ i dobiješ boravišnu dozvolu, razvedete se i nastavite svako svoj život.