Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram put negde u neku Skandinavsku zemlju ,a bas nemam nikog da ide sa mnom,tako da sam resio ovim putem da se raspitam da li bi neko voleo da ide ;D

Najvise me zanima Oslo i Kopenhagen,a moze i Finska( u Stokholmu sam bio,tako da to otpada :P) ...Isao bih Wizz airom,a spavao u nekom hostelu ili da iznajmimo neki stan ili tako nesto.

Sto se tice datuma ja sam bas ogranicen zbog posla 21.jul - 31.jul .Samo tad mogu,nazalost.

Pozeljni su relativno normalni i druzeljubivi ljudi,koji vole da istrazuju nove zemlje i gradove :)

• Author

Pridike o pravopisu mozes da mi posaljes u privatnoj poruci,a ovde neka se jave oni koji bi hteli da putuju.Nije ovo sajt o gramatici,nego o putovanjima.

hej hej....drugaricin decko je u Kopenhagenu moze kod njega smestaj....nego ja ne znam nista do 10 jula dal mogu da izboksujem taj tvoj termin.....

:o)

Pozdrav.

Ja sam zainteresovan, mada me zanima da li imas neki okvirni plan u glavi? Pitam zato sto sam tanak sa kesom, uskoro cu morati da udejm u neke kredite pa se ne bih bas luksuzirao.

• Author

Pa evo javio se jedan decko,i okvirno smo se dogovorili 23.-28.jul .Leti se za Malme tamo bi ostali recimo 2 dana i 3 u Kopenhagenu.Ne verujem da treba vise od 500 evra za sve ;D

Ja sam za 5 dana u Stokholmu pre 2 godine potrosio ukupno sa smestajem i prevozom 450 evra.

Ja sam za 5 dana u Stokholmu pre 2 godine potrosio ukupno sa smestajem i prevozom 450 evra.

Čisto iz radoznalosti: gde (i po koje pare) si tada našao smeštaj? Kad sam ja išao u maju, nije bilo gotovo ničeg ispod 80€ za noć (nisam gledao hostele, ruku na srce).

• Author

Bio sam u hostelu (12-krevetni dorm ) i kostalo je 26.5 evra noc ,bio sam u septembru.

Ja sam zainteresovana za Oslo i Kopenhagen u tom periodu. Ako je još neko neka se javi...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • Author

Ja se izvinjavam ljudima koji su se kasnije javili,jer posle dve nedelje od postavljanja nisam ni gledao temu,s obzirom da se javio  jedan decko i relativno brzo smo napravili  plan i otisli i juce se vratili.U svakom slucaju karte za wizz air su bile vec dosta poskupele,tako da ne znam koliko bi se nekom isplatilo da ide pod tim uslovima u poslednji cas.Takodje vec smo bili rezervisali smestaj tako da ne znam ni kako bi se organizovali oko toga.U svakom slucaju izvinjavam se sto nisam video dve poslednje poruke na vreme.

Elem,na kraju smo isli u Kopenhagen i Malme,i mogu reci da su jako lepi gradovi i ima dosta toga da se obidje i vidi,mada budzet mi je doziveo veliki udarac zbog velike skupoce tamo ;D

Ako nekom treba neki savet ili informacija vezano za ova dva grada neka se slobodno javi.

• Author

Bili smo smesteni u Kopenhagenu ,privatni smestaj kod nekog decka u stanu smo iznajmili sobu,preko sajta Airbnb.com .Ispalo je bas jeftino kad se uzme u obzir da je Kopenhagen nenormalno skup grad za nase uslove.Nas dvojica smo platili po 20 evra za vece ,sto je stvarno jako malo ,s obzirom da nije hostel,nego stan.

U stanu imas svoju sobu sa krevetom,ali naravno mozes da koristis sve ostalo po stanu,u dogovoru sa domacinom,a ovaj nas lik je bio bas opusten tako da smo pitanje smestaja resili na najbolji nacin.

Inace po hostelima su cene od oko 25 evra u nekim vecim dormovima do 40-50 evra (pa i vise )  u manjim.

Hoteli idu od oko 70 evra nocenje pa navise.Naravno cene variraju u zavisnosti od kvaliteta hostela(hostela) i lokacije.Mi smo bili smesteni nekih 15 minuta busom od centra grada,sto meni uopste nije problem.

Hrana je cini mi se dosta skuplja nego kod nas.Na primer (prevescu u dinare) hleb je oko 180 dinara,litar soka oko 300,big mek obrok u Mekdonaldsu 600 dinara,sladoled na kugle je isto jako skup 2 kugle na kornetu u Tivoli luna parku 550 dinara  :D.Recimo u supermarketu smo jedno vece platili litar soka ,hleb,neko malo pakovanje prsute i kackavalja oko 1200 dinara.Postoje i nesto jeftinije varijante - kebab koji se krece oko 300 dinara.

Sto se tice Malmea bili smo na izletu jedan dan,mislim da je jeftiniji od Kopenhagena.

Od ljudi koji su upuceni ( a i na svom iskustvu) Kopenhagen je skuplji od Stokholma.

Prevoz po gradu je isto dosta skup -karta za sve vrste prevoza koja traje sat vremena je oko 350-400 dinara,dok ona koja traje 72 sata je ako se dobro secam izmedju  2500 i 3000.

Problem prevoza se resava kupovinom Kopenhagen kartice ,uz koju pored besplatnog prevoza imate i ulaske u 75 turistickih atrakcija u samom gradu i oko grada.

• 7 months later...