Jump to content

Featured Replies

да ли неко зна колико кошта карта за шинобус у милану од Milano Nord Domodossola до аеродрома Malpensa? хвала!  :mrgreen:

да ли неко зна колико кошта карта за шинобус у милану од Milano Nord Domodossola до аеродрома Malpensa? хвала!  :mrgreen:

To je Malpensa express - 11 evra u jednom pravcu, 15 evra povrtana (u itsom danu).

• Author

Ево и мене. Нисам на крају отишла у Италију, искрсло ми је нешто сасвим друго, али подједнако занимљиво.

Ипак, хвала свима на одговорима и информацијама.  :)

Велики поздрав.  :mah:

• 1 month later...

Obisla bih Cinque Terre, koje mesto je najbolje kao baza za obilazenje tih 5 gradica, tj gde nociti? Prvi put idem u taj deo. I ne putujem kolima. pozz

• 3 weeks later...

Pa zavisi koliko bi ostala...u svakom slucaju nema razloga da spavas u nekom od tih mesta, jer je manji izbor i skuplje.

Dakle, ili La Specia, odakle vozom sve dalje ili ako se sve pakuje u jedan dan, odlazak do Djenove.

• 2 weeks later...

Planira sam jedno nocenje u Cinque Terre, posle nastavljam dalji put po Italiji. Planirala sam dva dana da provedem tamo, malo mi je jedan dan. Koji gradic od tih 5 preporucujete za nocenje?

Pa ne znam, ja ne bih spavala ni u jednom od sela. Skupo je, a malo je pusto uveče, ako ideš van sezone. Možda bolje Sestri Levante... La Spezia nije baš lepa.

Genovu bih uvek preporučila, ali malo je daleko, ako misliš da se vraćaš u Cinque Terre.

rezervisi smestaj na vreme, jer to je "busy period", praznik i Uskrs, tako da....

ma da znam, ali cekam prvo da vidim avio karte. pravim plan puta jer hocu da se spustim od cinque terre do napulja. cim letove resim, odmah se bacam na smestaj.

• 4 months later...

Iako je Severna Italija bliza Srbiji, Costiera Amafitana je jedan od najlepsih krajeva. Nemojte propustiti ukoliko imate priliku!!

Mislis na Amalfi? Svakako, Sorento, Positano...prelepo, uvek bi birala Amalfi obalu pre nego Napulj, ali, ukusi su razliciti :))) Ali, cela Italija (zanemarimo Emiliu Romagnu, posebno deo oko Riminija) je prelepa. Muzej na otvorenom, zaista gde god da odes neces pogresiti  :)

• 2 years later...

Svakako Feraru! Meni se Ravena nije svidela. Ako si ljubitelj Vizantije i mozaika onda idi u Ravenu, ima šest-sedam lokacija koja su pod zaštitiom UNESCO. Iako mi je vreme bilo kišovito, u Ferari naročito, moj glas ide za Feraru. 

• 2 weeks later...

Tavel, hvala! Znas, nesto sam mislila, mozda, iz Bolonje, pola dana Ferara, pa popodne Ravena i onda povratak u Bolonju. Vozom. Da li je to previse ili je ok? Sta mislis?

On 27.10.2016. at 7:29 PM, tavel said:

Nije peviše! Ja sam tako uradio. Možda malo više vremena odvoj za Ravenu. Za Feraru dovoljna 3-3,5sata.