Jump to content

Featured Replies

• 1 year later...

Pozdrav svima drustvo.

Ja sam nov ovde pa je mislim i red da se prvo predstavim, jel da? :)

Ovako, student sam, zovem se Nemanja i volim da putujem. Vas clan Kiki je pre neki dan drzao neku prezentaciju u Nisu o putovanjima pa sam tako i saznao za sajt. Ovim putem zelim da mu se zahvalim zbog toga :)

E da, sad moja prica je da trazim neku praksu za ovo leto i pruza mi se prilika da odem za Tunis (Sfax) pa me zanima sta mozete da mi kazete o Tunisu. Vidim da je malo zastarela tema, ali valjda nece niko da se ljuti ;)

Znaci, kako najjeftinije i najbrze stici, koliko je skupo tamo, da li je bezbedno i tako...?

Oprostite mi ako krenem da smaram sa vise zemalja u isto vreme, to je zbog toga sto se jos nisam odlucio. Obecavam da cu prvo da prelistam forum ;)

'Ajd da kažem koju o gradu - SFAX...

Mesto je totalno cool - nema turista, ama ni puškom da ih loviš, a koliko sam video ni stranaca (ne-bele boje) nema nešto... Dakle, totalno domaći grad... Za ljude tog kraja važi nešto kao "tuniske cicije, tj. Jevreji Tunisa" - po cicjašenju (nešto kao u Srbiji za Pirotjanci)... Par put sam bivao u tom gradu i svaku pit sam prolazio odlično - stranac nije čudo... da ga oleše & izmajmunišu.. i slično... Niti se nešto lome oko tebe... Ljudi normalini...Čudo jedno !!!  :pivoooo:

Ako u Tunisu ima koja "medina" da još tako može da se nazove - i da stvarno živi tj. da nije neka šmira malo za turiste a pomalo i sirotanja raja - onda je u SFAX-u. Mnogo autentična... Satima sam lunjao tim uličicama... svigde sretao ljubazne ljude (francuzko - ako ga znaš makar malo mnogo dobro dodje)...

• 1 month later...

Tuniske revilucije nisu baš toliko krvave - ovi Misirci ga baš preteraše... Obaška što u tunisu turiste/ strance baš nešto i ne masakriraju (kao u Dahabu, Luxoru, Gizi...)

• 4 weeks later...

Tunis je zasad ok..ali bez zavaravanja..setimo se kako je sve bilo u Siriji pre 3 godine..niko ne bi ni rekao sta ce da se desi..i sta se tek sprema u Egiptu..Maroko je zasad najsigurnija destinacija u Severnoj Africi..Libija i Alzir su otpisani..

• 1 month later...

Ja sam bila pre par nedelja u tunisu van rute turistickih agencija... tj cim bi cula srpski promenula bi grad.

Bila sam i na demonstracijama u gradu Tunisu posto su moji prijatelji zeleli da idu. Malo su bucni ali demonstracije su bile potpuno mirne.

U drugim gradovima van Tunisa se nista nije desavalo a ja sam stigla u Tunis 2 dana nakon ubistva opozicionog lidera.

• 1 month later...

Da li neko moze da mi kaze kako doci do Tunisa avionom a da to ne bude preko 300 eura po osobi? Van sezone. Hvala

• 3 months later...

Pozdrav svima.

Nadam se da mi neko moze pomoci. Izvinjavam se unapred, nemam mnogo vremena, a potrebne su mi informacije. Neophodno mi je zbog posla da odem u Tunis za par dana. Tri meseca ostajem, do juna. Firma mi ne placa prevoz. Možete li mi predložiti najpovoljniju varijantu. :bang: Za sada gledam na ovom sajtu http://www.skyscanner.net/ Da li je to ok? Ima li dodatnih troskova? Hvala mnogo.

Alitalia:

OUTBOUND 10 MAR 2014

11:55 BELGRADE

17:35 TUNIS

ECONOMY

INBOUND 10 GIU 2014

11:20 TUNIS

22:30 BELGRADE

ECONOMY

1 ADULTS

Outbound price €

159,08

Inbound price €

147,75

€ 306,83

Kombinacijom Wizzair BEG - BVA (Pariz Bove) + Transavia Pariz Orli - Tunis ili Monastir bi se dao uštedeti neki evro, ali sumnjam da je vredno cimanja i rizika da neki let kasni (koliko treba uopšte para i vremena za transfer od Bovea do Orlija?). Plus što će ti verovatno trebati malo više prtljaga od ručnog, što ukrkava cenu.

Izvinite, opet ja. Da li mi mozete preporuciti let do mesta Sfax. To je koliko vidim 270km od Tunisa :(

Syphax http://www.flysyphax.com/en/ leti sa Sabihe tri puta nedeljno (do koje se može lako Pegasusom ili Er Srbijom) i CDG-a, ali im sajt trenutno baguje pa ne mogu da vidim kombinacije. Probaj posle sam. Cene baš ne obećavaju, jer sa desne strane piše "Istanbul od 452 td, Pariz od 300 td", a jedan TD je 0,46 €. Verovatno je bolji Peđalonov predlog pa posle da hvataš bus, to je 3-4 h vožnje.

Cene su strasno visoke, cak i iz Francuske.

Najjevtinije ispadne preko Rima, sa presedanjem u Tripoliju, ali i to je toliko skupo da ti se verovatno vise isplati i taksijem da ides iz Tunisa.  :o

Nadji štogod  od LowCost do Enfide ili Monastira... To ti je je garantovano moguće. (Brisel, Paris, verovatno i Rim)

Od Enfide/Monastira - do Susa imaš buseve. Od Susa (centra) do Sfaxa imaš voz  -2 sata klajka do Sfaxa.

Druga opcija je da ideš sa LC na Đerbu - pa odatle na sever (Sfax) busem)...

Lokalna avio kompanija - dere sa cenama  - ne pokušavaj da ih navataš na promociji/nema toga/

Da, nije bas jednostavno. Pokusacu da nadjem najbolje resenje. Hvala vam.  :)

I ja sam tako pre 2-3 godine presabirao, oduzimao, dodavao, uzimao u obzir sve moguće (i nemoguće) kombinacije kako stići do Tunisa za male pare... brate mili, mission impossible.  :D

Jat ili kako se već sad zove iz BG ima direkt letove, povratna oko 300 eur i to je to. Jbg, oganj, ali šta ćeš. Posetio sam tad Tunis i Alžir u 20 dana, zemlje su ludilo, tako da odite. Vredi svih para.  ;)

Ako je prioritet cena, a ne vreme, onda mozes Easyjetom do Rima, pa trajektom Civitavecchia du Tunisa. Trajekt, ako se karta kupi na vreme i za odredjene dane, moze da bude oko 100 evra povratna. Easyjet i manje od toga.

Moglo bi i Genova - Tunis + Easyjet do Milana, ali to je i skuplje i duze.

Nije rsenje za ono stto trazi Samo, ali je eto neka kao jevtinija varijanta.

Evo, ja nasumice lupio datum u maju i kaze sledece:

13-20. maj, Beograd-Tunis, Tunisair, 174 evra povratna. Direktan let, bez ikakvih egzibicija.

E vov si super našao! Od ovoga teško jeftinije mda može.  clap.gif' alt=':clap:'>  clap

Vidim da imaju u maju letove i petkom (utorak/petak) - kao da su pojačali liniju. Očekujem da će i A.S da pojača liniju prema Monastiru - i da će spustiti cenu... :yok:

Doduše, zaboravili smo da pomenemo i to da je Draganče doktor za letove.  ;) Dugo si se krio, ali eto te ponovo, welcome!  :D

Šalu na stranu, jesam se sa tobom beše konsultovao kada sam bio tada leteo za Tunis? Tada mi se čini da nije ni bilo ništa bolje od Jata, Tunisair valjda nije ni leteo odavde pre 2 godine i malo jače?

Dopisivali smo se u vezi raznih stvari, ne secam se da li bese i o Tunisu.

Ovo je bio samo slucajan ubod, bez ikakve mudrosti, kayak.de, nasumice izbor 2-3 datuma i bingo. Doktorirao(jos) nisam ;D