Jump to content

Featured Replies

Posted

Првобитни план ми је да идем преко Власинског језера и да преноћим тамо једну ноћ, па на гранични прелаз Рибарци...

Да ли је неко ишао тим путем,или чуо ишта о томе???

Сваки савет добро дође  clap.gif' alt=':clap:'>

Planiram i ja za nedelju dana da krenem do Soluna preko Sofije i Banskog ali nemam nikakve informacije o tome. Idem u Bugarsku prvi put u životu. Ali ako čujem nešto, napisaću ovde.

Првобитни план ми је да идем преко Власинског језера и да преноћим тамо једну ноћ, па на гранични прелаз Рибарци...

Да ли је неко ишао тим путем,или чуо ишта о томе???

Сваки савет добро дође  clap.gif' alt=':clap:'>

Пут од Сурдулице до Власине није лош, мислим, није нешто ни добар :) Имаш покоју кривину јер се пењеш на Власину, после је доста прав. Иначе је лудило од предела, ја сам сваки тренутак очекивао патуљке однекуд да искоче :)

Још ти је луђи пут ако идеш преко Власотинца, Свођа и Црне Траве на Власину :)

Пут од Босилеграда до Ћустендила је наводно одличан, тако су ми рекли у Босилеграду, нисам ишао :)

Put preko Bugarske je odličan, ali za Solun se ne ide preko Banskog nego preko Sandanskog, za Kulata. Na prvom većem raskrću na ulazu u Sofiju skreće se desno i prati putokaz za Kulata. Odnedavno je cela Bugarska lepo oslikana na Google StreetView, pa sve može lepo da se vidi.

• Author

Хвала за инфо људи....

Знам за вињете,прочитао сам на неком форуму да су најјефтиније на Шел овим пумпама,негде око 5 евра 7 дана,информације су од маја,сад могуће да су дигли цену због сезоне,видећемо  :D

да чуо сам да су предели као из бајке,зато бих првенствено и ишао туда и преноћио на Власини. Кривине ми и нису неки проблем само да нема рупа,али чуо сам да је пут сасвим ок,и да је слаба гужва на том граничном прелазу...

А и планирао сам да идем преко Власотинца,Свођа, Црне Траве на Власину,нигде из Београда не излазим на аутопут,све идем магистралама :)

А какав је пут преко Црне Траве ка Власини,нема рупа и то,није нека калдрма да ми пола аута остане успут :)?

Да прочитао сам да су Бугари баш средили путеве добро, и даље су понегде радови у току. Знам да се иде за Кулату,видео сам,не знам само да ли је гужва на граничном прелазу у Грчку, да ли знаш можда како ту стоје ствари :)?

Чуо сам да је Алвировић направио емисију Сат о том путном правцу,али никако да стигнем да погледам,па кога занима још нек потражи по нету,кажу да је све лепо објаснио и снимио...

Знам да се иде за Кулату,видео сам,не знам само да ли је гужва на граничном прелазу у Грчку, да ли знаш можда како ту стоје ствари :)?

Kad sam ja išao pre 2-3 godine u sred leta, nije bilo žive duše na tom prelazu.

да чуо сам да су предели као из бајке,зато бих првенствено и ишао туда и преноћио на Власини. Кривине ми и нису неки проблем само да нема рупа,али чуо сам да је пут сасвим ок,и да је слаба гужва на том граничном прелазу...

А и планирао сам да идем преко Власотинца,Свођа, Црне Траве на Власину,нигде из Београда не излазим на аутопут,све идем магистралама :)

А какав је пут преко Црне Траве ка Власини,нема рупа и то,није нека калдрма да ми пола аута остане успут :)?

Ако нећеш аутопутем, ево ти онда једна екстра рута: Београд - Гроцка - Смедерево - Пожаревац - Петровац на Млави - Жагубица - Бор - Бољевац - Књажевац - Сврљиг - Бела Паланка - Бабушница - Свође  ::crazy:

Споредни путеви у Србији без рупа... пуно хоћеш...  ;D Хм, нисам био тим путем бар две године, али неке веће трауме бих упамтио, колико се сећам није лош.

• Author

Знам да се иде за Кулату,видео сам,не знам само да ли је гужва на граничном прелазу у Грчку, да ли знаш можда како ту стоје ствари :)?

Kad sam ja išao pre 2-3 godine u sred leta, nije bilo žive duše na tom prelazu.

Прочитао сам да није ни сада нека гужва,иде брзо....и да јесте сигурно је мања него на Македонско Грчкој граници  :D

• Author

Ако нећеш аутопутем, ево ти онда једна екстра рута: Београд - Гроцка - Смедерево - Пожаревац - Петровац на Млави - Жагубица - Бор - Бољевац - Књажевац - Сврљиг - Бела Паланка - Бабушница - Свође  ::crazy:

Споредни путеви у Србији без рупа... пуно хоћеш...  ;D Хм, нисам био тим путем бар две године, али неке веће трауме бих упамтио, колико се сећам није лош.

Да, размишљам о том правцу,пут до Петровца на Млави није лош,ишао сам пре две недеље,и до Књажевца је био ок скроз,али нисам ишао 2-3 године тамо...

А друга варијанта би ми била код Раље да се одвојим  за С.Паланку, па преко В.Плане,Јагодине,Параћина до Ниша па на Власину...

Сад не знам који је пут бољи и знимљивији,где је лепша природа да има шта да се види...

По дужини су ту негде,није нека драстична разлика...

Да, размишљам о том правцу,пут до Петровца на Млави није лош,ишао сам пре две недеље,и до Књажевца је био ок скроз,али нисам ишао 2-3 године тамо...

А друга варијанта би ми била код Раље да се одвојим  за С.Паланку, па преко В.Плане,Јагодине,Параћина до Ниша па на Власину...

Сад не знам који је пут бољи и знимљивији,где је лепша природа да има шта да се види...

По дужини су ту негде,није нека драстична разлика...

Od Ralje do Palanke ides preko 2-3 sela, uglavnom kroz sljivike i brdasca, ali od Palanke do Lapova ti je sve selo do sela, i to ono dosadno ravnicarsko, pa onda brdasce do Jagodine preko Brzana, pa opet sela i gradovi od Jagodine do Cicevca, onda idu prazni putevi od Cicevca preko Raznja i Deligrada do Aleksinca, onda opet sela... ovo preko brda ti je neuporedivo :) I putevi nisu tako losi, na jednom delu od Zagubice do Bora i od Petrovca do Krepoljina ima rupa, ali dalje je uglavnom ok.