Jump to content

Featured Replies

Posted

Ineresuje me da li je neko kampovao na Crnom moru u Rumuniji, i kakva su iskustva. Kakva imate iskustva sa putovanjem autom kroz Rumuniju. Razmatram da na leto odem u Constantu u neki kamp...

Unapred hvala

U Rumuniji slabo ima uredjenih povrsina za kampovanje na moru. Uglavnom se svugde kampuje na samoj plazi na pesku pored vode. Ako se negde i naplacuje to je skoro simbolicna cena i ne bi trebalo da predje 1euro po danu. E sad pravo da ti kazem ne znam kakvo je stanje po ovom pitanju u samoj Constanti. Ipak je to veci grad i verovatno da je malo drugacije.

Inace par kilometara od Constante imas mali gradic koji zivi samo leti. Zove se Vama Veche (Vama Veke). Preporucujem!

Bio sam tamo proslog leta kolima na HC/CS okupljanju i jako mi se svidelo.

Sto se tice putovanja kolima: putevi uglavnom odlicni, lako se vozi cak i u planinama. Ne bi trebalo da imas nekih problema. Treba se obratiti paznja na voznju nocu, posto u Karpatima i leti ima nocu i zorom magle i cesto i kise pa je vidljivost malo losija.

Uglavnom svi voze strogo po propisima, niko ne svira i ablenduje da se sklonis da bi te obisao, znaci opusteno.

Preporucujem ti 2 puta:

1) Preko gradova Orastie, Sibiu, Fagaras, Brasov, Ploiesti, Othopeni (na ulazu u Bukurest) pa autoputem do Constante (nov autoput oko 300km duzine) ovo se mozda cini duzim putem, ali je najbolji, najvozniji i najopustenije se vozi. Predivni predeli, predivna priroda. Ako se odlucis za ovu rutu, javi se da ti dam par saveta sta da posetis, gde da stanes, gde ima dobre klope,...

2) Preko Djerdapa, Drobeta-Turnu Severin, Craiova, Caracal, Rosiori de Vede, Alexandria, Bukurest (spoljnim prstenom) pa isti autoput do Constante - ovaj put se mozda cini najjednostavniji, ali je uzasno dosadan, kao da se vozis 1000km kroz Banat, i nema apsolutno nista za videti, pa cak ni oronula zdanja i fabrike iz vremena Chaucescua. Gradovi-sivilo socijalizma,...

Put koji NE preporucujem je: Bela Crkva, Drobeta-Turnu Severin, Targu Jiu, Ramnicu Valcea, Pitesti, Bukurest. Jeste da se vozis kroz planine i prirodu, ali su putevi jako losi posto je to tranzitni put za kamione. Mnogo velikih rupa! Nocu je uzasno zamorno voziti. Znaci nikako ovim putem.

Inace sto se tice Crnog mora a i drugih stvari u Rumuniji, pa i puteva, ruta, smestaja,....... mozes naci na mom sajtu: www.motodiary.info

Ako su potrebne biko kakve informacije ili pomoc slobodno se javi. Imam mnogo poznanika, prijatelja svuda po Rumuniji pa i u Constanti.

Trebalo bi da bude i ove godine HC/CS okupljanja u Vama Veche pa se mozda vidimo tamo. Videcu sa potencijalnim organizatorima kako stoje stvari.

• Author

PUNOOOOO TI HVALA ZA OVAJ ODGOVOR.... clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> :clap:

iskreno, malo sam bio neodlucan za ovaj put, ali posle ovog tvog odgovora sve mi se vise cini da cu se sredinom ili krajem juna uputiti na Crno more u Rumuniju...

Jos cu videti za put kojim cu ici... Kakve su cene hrane i pica? Da li ima problema sa kradjama i koliko je siguran parkiran auto?

• 2 months later...

Ovo sam upravo dobio od organizatorke kampa u mestascu Vama Veche...

Posto su sada vize za RUmuniju besplatne ako ima ko zainteresovan... ja sam vam prosledio...

BLACK SEA BEACH CAMP - Vama Veche, Romania, 24.08 - 02.09 2007

I know we all had a great time there last year and I

definitely hope this year to be better!

Time to meet young, crazy and beautiful minds!

Bring yourself & your friends and let's have a good

time!

I want fire-camps all nights, dances on a sandy

beach... & more: u name it!

This summer is time for sun, friends and fun. Travel in

a place that's different from all you've seen before.

Meet nice people, get some sun, beach games, evenings

with fires next to the sea and people playing guitar.

Don't forget to drink palinka. Haa, don't know what

palinka is? You'll soon find out ;)

NO excuse to not come!

DATE: Friday, 24.08 – Sunday, 02.09 2007

… AND THEN ... ???

:mrgreen:

Razmisljao sam da idem na to okupljanje, samo ne znam da li cu imati kesha :?

Kakva su vam iskustva sa tog CS okupljanja od prosle godine?