Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima.

Interesuje me nešto vise o Baliju? Planiram put krajem Decembra na 15-tak dana.

Kako najlakše I najjeftinije doći do tamo? Šta raditi tih 15 dana I sl? Vaša iskustva molim. :-)

• 2 weeks later...

Baci pogled na Qatar airways. Prošle godine su imali dobre cene iz Istanbula, direktan let. A sad možda i iz Beograda.

Što se tiče najjeftinijih karata, to možeš da istražiš i pogledaš na nekih starim temama na forumu.

Ne znam koliko ti je relevantno, mi smo prošle godine putovali sa decom, pa možeš da baciš pogled na blogopis. Možda nađeš neku korisnu informaciju :).

http://www.geravodeli.com/wp/?page_id=454

• 2 months later...

Inace mi smo u Kuti za Novaka, ako ima jos nekoga u to vreme, ajde da partijamo zajedno :D

• 4 weeks later...

Jeftin guest house u Ubud-u za preporuciti???

U Indoneziji (a pogotovu na Baliju) koristiti Booking.com sajt, ne hostelworld!

Stvaaaarno ima jeftinih smestaja. Iskopaces nesto obavezno!  :D

Pozdrav sa Balija!  :pivoooo::mah:

Nightwatcher hvala!  :pivoooo:  Uzivaj!

Hvala!

Evo, sad smo u Ubudu i odsedamo u jednom od najboljih smestaja IKAD!  :)

U pitanju je Sri Ratih cotages ... 10 min setnje od centra Ubuda, mirno i tiho, fenomenalno! Kupatilo luksuzno, sve je uredjeno sa nevidjenim stiom ... cena za 2 osobe u deluxe varijanti (sa jakim doruckom) je oko 45 evra dnevno.

https://www.google.com/#q=booking+si+ratih+ubud

Stvarno je sve kao na fotkama!

Dvoriste fenomenalno, imate balkon, ima i lep bazen ... ma svasta nesto! Eh ... ali za 2 dana moramo da idemo nazad ...   :'(

Sve u svemu, toplo preporucujem!

Osecaj je kao da ste u hotelu sa 5 zvezdica!

a kako stvari stoje za trazenje guest house-a na licu mesta?

Naci ces nesto i na licu mesta, nema frke!

Ali je mnoooogo bolje da to zavrsis on line, jer se najbolja mesta prva razgrabaju!

Na Booking.com mozes da rezervises tako sto samo ostavis svoj e-mail i podatke. Za mnoge hotele, ne mora ni broj kartice  ;)

Evo, sad smo u Ubudu i odsedamo u jednom od najboljih smestaja IKAD!  :)

U pitanju je Sri Ratih cotages ... 10 min setnje od centra Ubuda, mirno i tiho, fenomenalno! Kupatilo luksuzno, sve je uredjeno sa nevidjenim stiom ... cena za 2 osobe u deluxe varijanti (sa jakim doruckom) je oko 45 evra dnevno.

https://www.google.com/#q=booking+si+ratih+ubud

Stvarno je sve kao na fotkama!

Dvoriste fenomenalno, imate balkon, ima i lep bazen ... ma svasta nesto! Eh ... ali za 2 dana moramo da idemo nazad ...   :'(

Sve u svemu, toplo preporucujem!

Osecaj je kao da ste u hotelu sa 5 zvezdica!

a kako stvari stoje za trazenje guest house-a na licu mesta?

Naci ces nesto i na licu mesta, nema frke!

Ali je mnoooogo bolje da to zavrsis on line, jer se najbolja mesta prva razgrabaju!

Na Booking.com mozes da rezervises tako sto samo ostavis svoj e-mail i podatke. Za mnoge hotele, ne mora ni broj kartice  ;)

[/quote

Mi trazimo nesto u backpacker-skoj varijanti..45e po danu, bez obzira na kvalitet smestaja, nam je mnogo :)

Nacicete nesto ... ima tolko puno guesthouse-eva u Monkey Forest Street, u Hanuman street i sokacima koji povezuju ove dve ulice. Sve je prilicno centralno.

Nama je taj smestaj od 45e dnevno bio slag na torti ... jer nakon 10-ak dana po jeftinijim hostelima, odseli smo tamo svega 2 dana - ali mnooogo vredi kada se poredi kvalitet smestaja/usluge sa cenom.  ;)

Ubud je sasvim drugaciji od mnogih mesta na Baliju. Bas je za backpaking varijante. Ima puno dobrih mesta za klopu, pice, suvenire ... pogotovu za one koji su zainteresovani za umetnost i domacu radinost (nema suvenira od plastike)!  :)

S druge strane, trgovci i taksisti su zaista napadni ... a ima totalnih hipstera, svakakvih ubacaja, vegan restorana gde je sve pripremljeno od organskih namirnica (skuplje) ... Svuda su natpisi "organic food" , "vegan food" ... dok nismo danas vidli neko mesto gde su krupnim slovima napisali "Nasa jela su sa mesom i nisu vegeterijanska!"  :)

Od barova preporucujem XL Shisha Bar, jer je divan enterijer i jedini bar u gradu gde imaju nargilu (shisha, hookah), a mi smo se toga uzeleli  ;D

pozzzzz

Moja preporuka smeštaja u Ubudu , koji sam našla na licu mesta.

Ulica Kajeng , nalazi se kod Lotos restorana , videćete na mapi. Ulica je široka i sa obe strane ima mnogo smeštaja. Popoločana je poločama u na kojima su ostavljene poruke u svežem malteru tako da je interesantno šetati i čitati poruke koje su ostavili turisti nekoliko godina ranije .Po preporuci iz LP potražila sam dva smeštaja Gustis Garden Bungalows i Kajeng Bungalow jer mi je cena odgovarala, ali sam dok sam ih našla ulazila u sve redom koji bi mi se dopali. Uglavnom su bili puni ili je cena bila previsoka ili mi je delovalo suviše mirno. Stigla sam do Gustija i Kajanga koji su jedan pored drugog na sto metara od centra i početka ulice. Oba smeštaja su skoro identična kada se prođe ulazni deo i recepcija koja je na višem nivou i u ravni sa ulicom , u donjem delu je prekrasna bašta sa bazenom odprilike 5m sa 4m, sa  donje strane je šuma kroz koju protiče potok i stvara karakterističnu buku. Cena noćenja sa doručkom u oba je 2010 g.  bila  150.000rp i to je bio jedini smeštaj na celom putovanju koji je imao toplu vodu. Sobe su sasvim pristojne sa velikim krevetom i baldahinom ali je kupatilo u skromnijem stanju. Doručak donosu kada primete da sam se probudila. Svakog jutra je drugi doručak sa voćnom salatom čajem i kafom. Gustis ima restoran Kajang nema ali se hrana može naručiti preko puta ulice u restoranu koji vodi ista porodica i doneće vam ga ispred sobe ukoliko ne želite da sedite popodne u restoranu kad nema nikoga. Uveče kad se smrkne i krenete prema centru sa leve i desne strane ulice dopiraće prigušena svetlost sveća sa stolova restorana i blaga Balinežanska muzika. I zato mi se moj slučajni izbor jako dopao za razliku od bučnog centra i prenatrpanog juga. Ulica Kejang se još zbog jedne stvari pokazala idealna. U LP piše da treking kroz pirinčana polja počinje kod Lotos restorana. Zapravo Lotos restoran je nalazi sa leve strane od ulaza u Kejang ulicu i mislim da je bilo jednostavnije reći da početak staze kroz pirinčana polja počinje na kraju ulice Kajeng kod Arđana bungalow.

Usput bi srela tek po nekog turistu koji je brzo hodao, ne znam zašto jer je bilo idealno za laganu šetnju. Ukoliko se počne šetnja iz ulice Kajang u sredini pirinčanih polja nalazi se restoran i farma organske hrane Sari organik restoran i farm tu se može stati o idmoriti uz sok od džumbira koji služe sa drvenom slamčicom ili nešto naručiti za pojesti sa menia restorana. Često su stolovi rezervisani jer se očekuje veća grupa turista. U produžetku staze je izlaz pored Gustus II smeštaja. Kada se izađe sa trekinga i izbije na ulicu ,preko puta ulice je tabla sa putokoazom 300m desno naniže ulicom je muzej Antonija Blanka. A.B je slikar Španac koji je rođen na Filipinima i 50tih godina došao je na Bali a princ Ubuda mu je dao 2 hektara zemlje na kojoj je on sagradio prelepu kuću i oženio se poznatom plesačicom Bali densa . Danas je jedan deo njegove kuće i vrta pretvoren u muzej u kojem su izložene njegove slike ili iz njegove kolekcije. Slike prikazuju prelepe devojke Balinežanke obnaženih grudi . Kad mi je prijatelj skrenuo pažnju i rekao da obavezno moram da posetim muzej i da su u pitanju erotične slike pomislila sam eto još jednog preteče sex turuzma. Međutim , pogrešila sam , u slikama nema ništa vulgarno niti nedolično a slike se PRELEPE i stil koji je bio svojstven A.B pokazuje najlepše kod žena koje je slikao . Obratiti posebnu pažnju na ramove slika koji nisu nimalo uobičajeni i tipični već su napravljeni od naplavljenog drveta. Sin A.B Mario je takođe slikar i nekada se sretne sa turistima u ateljeu svoga oca koji se nalazi u okviru muzeja , jer i on sam živi u drugom delu kuće . Cena ulaznice je 50.000rp i u vrtu kuće nalaze se egzotične ptice.

Ubud ima najlepša pirinčana polja ali ako krenete putem na sever prema Kilimantan vidikovcu na vulkan Batur videćete pored puta pirinčane terase . Pored puta su restorani tako da možete da sedite i ispijate piće ili ručate i uživate u pogledu na terase. Postoji i mogućnost trekinga kroz terase. Na 5 kilometra severno od Ubuda nalazi se selo u koje dolaze uveče na počinak jata ptica i to je velika turistička atrakcija. Verovanje Balibežana je da ptice koje tu dolaze nose dušu ubijenih komunista koje je general Suharto 1965 godine ubio u blizini, s obzirom da ptice ranije nisu imale naviku da tu dolaze na počinak. Samo pitajte odn. recite taksisti da vas vodi u selo gde ptice dolaze da spavaju.

Hvala puno Nightwatcher i oljici na detaljnom infu..da li treba da kazem da jedva cekam da krenemooo!!! pijjj  pijjj:dance:

• 2 weeks later...

Pozdrav svima,

ukoliko jos niste sigurni gde bi ste za Novu Godinu ja upravo kupih karte - QATAR

Beograd - Bali -direktno -767e,

polazak 31.12

povratak 20.01. sa pauzom u Singapuru jedan dan

mozda ce nekome koristiti....

Najbolje karte imaju Qatar iz BGD-a i Etihad (u zavisnosti kada gledas/trazis cena karte varira od 550 do 750 eur). Možeš da letiš i do Jakarte, pa odande do Balija njihovim avio kompanijama (Lion Air je najjeftiniji). Obrati pažnju na konekcije, jer to može da pravi razliku u ceni,ali i vremenu koje možeš da izgubiš usput.

U Ubudu (kao i svuda na Baliju) je lako pronaći smeštaj na licu mesta (ipak bookiraj zbog Bozica/NG i racunaj na malo vise cene zbog toga). Preporučujem Monkey Forest Street (prepun guesthousa različitih cena, u sezoni (avgust) najjeftinji su bili gh-i za oko 200.000 ind rp, a ja sam nasla jedan basic za 150.000 Risepuddle se zove ili tako nesto)

Uzivaj

ps. U Ubudu nemojte da propustite da odgledate balinežanski ples, jer je to ujedno i kulturni centar Balija i tamo nastupaju najbolji plesači i trupe (naravno ako ubodete one dobre)

• 4 weeks later...

Koja jos mesta predlazete da se obidju na Baliju?

Cula sam da je Amed dobar za ronjenje ali me plaza koju sam videla na netu, nije odusevila.

Lepa plaza i par lokala da ima da se izbleji uvece.

• 1 year later...

Jedan od najboljih blogova koje procitah na srpskom ;)

Јел се деца стварно зову Еван и Лиам или... ? 

Јел се деца стварно зову Еван и Лиам или... ?

Da, mislim da su persijska imena, znače ratnike nečega, zaboravila sma čega. A novorođeni bebac se zove Martin :)

Koliko se ja sećam Tamarinih objašnjenja, iranska tj. persijska. Ali najbolje će biti da pozovemo Tamaru da objasni iako su joj sad pune ruke dece :) Pustiću joj poruku da je tražena ovde :)

Ма ништа битно, не ометајте жену, него ето, упаде ми у очи... што би рекли Србијанци, ма не занима ме, него питам... ;)

• 5 weeks later...

Drustvo treba li nam (pretpostavljam da treba) viza za Bali? Moze li se dobiti kad se prizemljis tamo ili mora ranije da se nabavi?