Jump to content

Featured Replies

Bali je u sastavu države Indonezije.

Za imaoce srpskih pasoša treba viza i nemože se dobiti po dolasku.

Mada u neko dogledno vreme su moguće neke promene. Tako su mi rekli u indonežanskoj ambasadi u Budimpešti.

Da dopunim Pedjalona, a u vezi sa dobijanjem vize iz Indoneziji najbližih zemalja: U Maleziji se dvomesečna viza za Indoneziju dobija samo u konzulatu u Penangu (čeka se jedan dan) a u KL daju samo na mesec dana (ne znam koliko se čeka). U Singapuru se isto dobija na dva meseca, narednog dana a može i istog popodneva.

• 2 weeks later...

Snezana011, da li znas da li se indonezanska viza u Singapuru moze izvaditi direktno u ambasadi? Ja sam vadio preko agenta i viza za 2 meseca kosta 155$. 

Nisam ni cula a ni procitala negde da nije moguce. Znam da mnogi rade visa-run u Singapur jer je najblize a cula sam i da se brzo dobija viza (sutradan ili istog dana uz doplatu). Meni ta suma deluje nenormslno visoko. U Pensngu je bilo nekih 60 $ ili evra, slagacu (ali je to ionako skoro isto). Imas sajt njihove ambasade pa najbolje da tu proveris.

U stvari, evo gledam na sajtu, kaze da je social visa (a ona se izdaje na dva meseca) 65 singapurskih dolara. No proveri jer ja gledam s moba pa ne vidim sve najbolje: kemlu.go.id/singapore

• 2 years later...

Pozdrav ljudi, moze li neko ko je bio u skorije vreme na Baliju da napise koju rec? :smile:

Trenutno sam u Aziji (Indija), planiram do marta da se zadrzim ovde, pa sad gledam koje su mi opcije najbolje. Vijetnam i Tajland su mi manje-vise sigurni, al bi mozda iskoristio priliku da posetim jos neku zemlju u okruzenju. Ono sto mi je bitno, su alkohol i zene :biggrin: i naravno da su cene kolko-tolko pristupacne. Cak se razmisljam i o Australiji (povratna karta Vijetnam - Sidnej 350e), mada bi pre mozda gledao neku zemlju gde ne moram se cimam puno oko vize. Svaki predlog je dobrodosao :smile:

Znam samo da je proradio vulkan Agung na Baliju i da je aerodrom bio zatvoren par dana, sa sve turistima bez mogucnosti da odu sa ostrva. Cisto ako nisi pratio vesti, vec jurio zenske po Indiji:tongue: Juce su ga valjda otvorili, jer je bio povoljan vetar, ne znam kakvo je danas stanje, vidi na vestima. Mozda u martu to vise ne bude aktuelno a moze i da ne bude Balija vise :biggrin:

Haha, dobro ne moram da idem na Bali :biggrin:

Ja kapiram da su Vijetnam i Tajland top opcije za to sto meni odgovara. Nego cisto kad pogledam na skyscanneru karte od Vijetnama pa do okolnih zemalja kapiram da je bas steta da ne posetim jos neku zemlju

Ja bih trebao da tranzitiram kroz Denpasar za ~3 nedelje, te se nadam da ce biti miran vulkan :smile:

Sent from my iTelephone using Tapatalk

• 3 months later...
On November 30, 2017 at 12:27 PM, nikod23 said:

Pozdrav ljudi, moze li neko ko je bio u skorije vreme na Baliju da napise koju rec? :smile:

Trenutno sam u Aziji (Indija), planiram do marta da se zadrzim ovde, pa sad gledam koje su mi opcije najbolje. Vijetnam i Tajland su mi manje-vise sigurni, al bi mozda iskoristio priliku da posetim jos neku zemlju u okruzenju. Ono sto mi je bitno, su alkohol i zene :biggrin: i naravno da su cene kolko-tolko pristupacne. Cak se razmisljam i o Australiji (povratna karta Vijetnam - Sidnej 350e), mada bi pre mozda gledao neku zemlju gde ne moram se cimam puno oko vize. Svaki predlog je dobrodosao :smile:

Savetujem izbegavanje Balija i okoline u letnjem periodu (maj-septembar), previse turista i sve što ide sa tim. Mart i Novembar su bolje doba a vredi razmotriti i kišnu sezonu jer nije toliko kišna koliko je jeftiniji smeštaj.

• 1 month later...