Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav ljudi,

Ne bih vas cimao, ali treba mi partner za stopiranje do Zagreba na dan 16. maj ano jutro.

Ne bih trazio ali toliku destinaciju nisam nikada prelazio sam. Tj treba mi neko iskusan i ko ima jedan da slobodnog vremena. I jos jedna stvar... MOZDA budemo imali varijantu za nocenje za DZ.

Za kontakt 0642503182

Nenad

Ne idem, ali mogu da dam savet, ako mozes da krenes na stop iz bg-a. Sednes na bus 611 koji ide za Dobanovce, vozis se nekih 20km, cim skrene sa autoputa zamolis vozaca da ti stane, da se ne bi vracao nazad 10 minuta pesaka. Videces tu mesto za stop, stopiraj bilo sta, ali izadji na naplatnoj rampi koja je nekih 10km napred ili tako nesto. Tu lepo protegnes noge, izvadis karton sa natpisom ZG i hvatas direktan prevoz do Zagreba. Verovatno ce ti se isplatiti cekanje na naplatnoj, brze ces stici (u mom slucaju je bilo 20min cekanja, a nisam bio ni prvi koji je stopirao, pre mene neki slovenac uhvatio direktan prevoz do slovenije).

Srecno :)

• Author

Hvala na ovoj i buducim informacijama. :)

Mislim da cu ici vozom. :) a nazad stopom pa cu uraditi izvestaj. :)))

• Author

Nisam isao stopom ali me je sam put kostao oko 2500 dinara. ;)

Tamo sam se sreo sa Englezom, inace odseo u Sloveniji, bio je dobar sto je pasos ostavio u kolima na kojim je zaboravio da zatvori prozor. E onda je bila frka za policijom, ambasadom, smestajem...

CUVAJTE PASOSE!!!

• 1 month later...

Ne idem, ali mogu da dam savet, ako mozes da krenes na stop iz bg-a. Sednes na bus 611 koji ide za Dobanovce, vozis se nekih 20km, cim skrene sa autoputa zamolis vozaca da ti stane, da se ne bi vracao nazad 10 minuta pesaka. Videces tu mesto za stop, stopiraj bilo sta, ali izadji na naplatnoj rampi koja je nekih 10km napred ili tako nesto. Tu lepo protegnes noge, izvadis karton sa natpisom ZG i hvatas direktan prevoz do Zagreba. Verovatno ce ti se isplatiti cekanje na naplatnoj, brze ces stici (u mom slucaju je bilo 20min cekanja, a nisam bio ni prvi koji je stopirao, pre mene neki slovenac uhvatio direktan prevoz do slovenije).

Je li to najpouzdanije mesto za stoping ka Zagrebu? Ja moram ici u ZG za 2 nedelje.

Pa, takticki je sigurno najbolje mesto :) Izvadis karton, potrudis se da izgledas sto bezopasnije i normalnije, i gledaj da hvatas nekoga ko ide direktno do Zagreba :) Cenim da ces stici pre nego ako se budes kretao po malo, bez obzira ako budes duze cekao. I ne obaziri se na srednji prst koji ce ti pokazivati nasi ljudi ;D

Nasi ljudi i srednji prst - uobicajena prica.  :x

U svakom slucaju, bicu tu ako se odlucim da idem stopom. Voleo bih imati jos jednog stopera pored sebe - zabavnije je a i sigurnije. 

Glupog li pitanja ali koje velicine treba uzeti karton? Recimo, je li dovoljan, hajde da kazemo,  poklopac kutije cipela(nosim br. 46 pa i kutija nije bas mala :) )? Unutrasnja strana mu je bela, tu napisem markerom Zagreb i drzim je.

pa naravno

ukljuci mozak

i karton i slova na kartonu treba da izgledaju priblizno kao slova na ragistraskoj tablici

dakle velicina i debljina

dakle bela podloga i crni marker debeli

ako je vece jos bolje

pozzz

Da, da, razumeo sam.  :)

I, ide li neko ka Zagrebu narednog petka ili tako nesto? Mozemo zajedno stopirati.  :stop:

Ne mogu nista da ti obecam ali razmishljam da odem na neko ostrvo na par dana. Pa... mogu ti se javiti sledece nedelje.

Primljeno! Javi mi se pocetkom nedelje cisto da vidimo kako teku tvoje prognoze i planovi za ostatak nedelje.

Pozzz

Glupog li pitanja ali koje velicine treba uzeti karton?

Dovoljne da vozac moze na vreme uociti natpis i zaustaviti se ;D

Posto stopiras na naplatnoj rampi gde vozila idu sporo i tik pored tebe, ne treba ti nista veliko, poklopac kutije cipela je vise nego dovoljan. Ali ako stopiras na otvorenom autoputu gde niko ne ide ispod 120, treba ti nesto vece i dobrog kontrasta, Dule je lepo objasnio :)

Ako bih stopirao na otvorenom i to gde se vozi preko 120km/h, uzalud bi bilo i da postavim bilbord sa odredistem mog putovanja!  :hihi:

Pa, koje su tu sanse da neko stane?

Ok, verujem da svugde ima izuzetaka i verovatno bi neko pre ili kasnije stao(bice da je ono "kasnije") ali... Ma, tesko je. Stopirao sam jednom na auto putu. Nasao sam neki mini parking pored puta ali niko nije stao. Cekao sam sat vremena. Na kraju se je parkirao jedan turisticki bus(izasli putnici da malo protegnu noge) i povezao me.

Hej, polazim od sebe - da ja vozim preko stotke i vidim nekog stopera, cisto sumnjam da bih kocio. Sporedni putevi su ok - tu bih uvek stao. I auto put je ok ali samo kod nekih ukljucenja, rampi i sl.

Eh, pa da, kao što i sam kažeš, postoje dobra i loša mesta za stop :) Stopiraš uvek na uključenju/isključenju sa puta, na suženju zbog radova, kod pumpi, obavezno na onoj zaustavnoj traci jer tu, jelda, mogu da se zaustave... I nema problema. Ja uvek biram autoput, recimo BG-NS čini mi se da u Klubu putnika postoje dva tabora, oni koji idu starim putem, i oni koji više vole autoput... Na autoputu nikad nisam čekala duže od 5-10 minuta, a uvek je direktna vožnja :)

Sad, postoje i mesta koja nisu dobra gde iz nekog razloga ne mogu da stanu, što je ponekad teško uočiti ako i sami niste vozač, i to mi se desilo par puta, ali uglavnom će vam onda iz kola a posebno kamiona mahati rukama i nogama, što najčešće treba protumačiti kao signal da vozači ne mogu tu da se zaustave i da treba da se pomerite malo napred. Par stotina metara je obično dovoljno da se stigne na mesto gde je zaustavljanje dozvoljeno, i tu obično staju vrlo brzo.

Sad, iskustva su različita, ali ne bih tek tako odbacivala autoput, meni se čini da je mnogo brže :)

Pa, koje su tu sanse da neko stane?

Bolje nego sto mislis :) Moja iskustva o stopiranju na otvorenom autoputu su sasvim dobra, pogotovo na deonici bg-jug, za razliku od deonice bg-ns, gde jedino vidjam gastarbajterska auta prepuna stvari, koja se obicno ne zaustavljaju. Hoce da stanu ljudi i kad idu 150 km/h, ali pod jednim uslovom - da su u desnoj traci. Ako su u levoj, verovatno ce nastaviti dalje i pored dobre volje :)

rayuela :maddd: zenska iskustva oko vremena cekanja se ne racunaju

Ama nisu ženska, nego mešovita :) Mislim, kad stopiram sama, ne čekam nikada duže od pola minuta naravno na kom god putu stajala :D Ali kad stopiram sa momkom u paru, dešava se da čekamo podosta. No, opet je brže autoputem, na to sam mislila :) Sad, za muškarce solo stvarno ne znam :)

Bolje nego sto mislis

Ama još bolje  ;). Evo, pre pet sati, tamo kod mene na E70, na skretanju za aerodrom, stade mi nišlija šleperdžija posle 10ak minuta čekanja. Trčao sam par stotina metara do kamiona.

Nego, u poslednje vreme na jačim drumovima bolje prolazim solo nego u ženskom društvu. Razlog je što se u poslednje vreme insistira na poštovanju propisa koji kaže da je kabina kamiona (većine kamiona i valjda svakog šlepera) - registrovana za 2 (dva) putnika - šofer i još jedan. To su pre par dana kamiodžije intenzivno signalizirali Bodži i meni na zlatiborskoj magistrali. I tek kad je pao mrak, pokupi nas neki bjelopoljac u Prijepolju  :x.

Jeste li primetili ovu nezgodnu pojavu ?

Jeste li primetili ovu nezgodnu pojavu ?

O da, dosta puta sam izvisio jer u pikap ne moze dvoje, ili kamion :) tj, moze, al vozac mora da bude mnogo dobar :)

sa druge strane, dosta puta su mi rekli 'da nije devojke, ne bih vam stao' :)

bem li ga, sve se nekako kompenzuje :)

• 3 weeks later...

Cao,svima!

da li bi neko isao sa mnom do Zadra u petak poslepodne a vratio se (ne mora al ako mzoe) u nedelju jerbo radim od ponedeljka?

petak : Avgust,3.

ili mi dajte savet kuda stopom ili koji je prevoz sem stopa najjeftiniji??

Fajaaa

• 2 weeks later...

Hoce li mi neko praviti drustvo za auto stop do Zagreba? Tacan datum puta ne znam ali bice u prvoj nedelji septembra .

• 2 weeks later...

Putujem za HR narednog cetvrtka(06. sep 2007). Sada znate tacan datum - zeli li neko da stopira sa mnom iz Beograda?