Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima, nov sam na forumu. Imam jedno mozda malo detaljnije pitanje. Naime, zanima me ako neko moze da me uputi kako je najbrze i najjeftinije stici od Beograda do Briza (presedanja su sasvim ok a i upucen sam da mora da ih ima). Dodatak tom putu je taj sto ja moram tamo da stignem za najvise 2 i po dana puta tako da ipak broj presedanja mora da bude minimalan. Najvise bih voleo vozom svuda da idem ali ne znam koliko je to izvodljivo. Prva ideja koja mi je pala na pamet je da idem busem do Frankfurta pa odande vozom do Brisela pa vozom do Briza. Jos uvek nisam pogledao cene low-cost kompanija kod nas tj. ne znam ni da li ih ima. Veoma bih zahvalan bio na bilo kakvoj pomoci :)

Najbrze i najjeftinije definitivno nije kopnenin putem. Najbrze i najjeftinije bi bilo avionom Beograd-Brisel, pa onda vozom do Briza. Nisi naveo datume kada moras da budes tamo, ali ako ne mozes da nadjes povoljno Wizzom iz BG-a onda probaj Ryanom iz Budimpeste. Iz Brisela imas vozove za Briz. Vikendom postoji 50% popusta na povratnu kartu.

• Author

Prvo, hvala na odgovorima.

Nemam odredjen datum kad trebam da budem tamo. Malo da objasnim situaciju. Hocu da idem tamo na "odmor" ali jos uvek ne mogu da uzmem slobodne dane jer sam nov u firmi pa bih radio odande posto radim preko interneta i nije bitno gde se nalazim. Slobodan sam petkom od 18h do ponedeljka u 15h svake nedelje tako da samo preko vikenda mogu da putujem i zato mi je bitno da za manje od dva, dva i po dana stignem do tamo. :)

@awinaken

Sad bas gledam sajt wizza sto ste pomenuli. Jel moguce da je karta do brisela samo 5-6 hiljada (zavisi od dana jelte)? To mi je premalo, kontam da treba jos nesto da se plati ali nisam upucen sta pa ako moze malo vise o tome :)

@chivitli

da da, i ja sam nasao na internetu taj voz od brisela do briza :D

Ne treba ništa više da se plati, sem prtljaga ako ti je potreban (veliki ručni ili čekiran). Ako ideš Wizzom, onda bolje izbegni Brisel, nego idi lokalnim busom do Charleroi, pa odatle vozom za Briž. Možda se preseda u Briselu, ne znam, ali te izađe jeftinije svakako.

• Author

Au pa ovo je odlicno. Mnogo bolje nego sto sam se nadao. Sad gledam da sredinom septembra ima i nekih karata za po 3 hiljade dinara. Samo da proverim jos jednom, znaci nikakve aerodromske takse ili slicno se ne placaju osim cene karte?

Uglavnom koristim airbnb.com ali posto nas bude dvoje ili vise, isplativije nam je da iznajmimo stan i podijelimo troskove. Skuplje bi bilo da jedna osoba iznajmi citav stan. Drug kad sam putuje uglavnom rezervise sobu u stanu, isto preko airbnb-a i u tom slucaju je povoljnije od hostela. Ako ne volis tu varijantu, pogledaj sledece sajtove: hostelworld.com i hostelbookers.com

U vezi sa prtljagom, moj ti je savjet da ides sa rancem (veliki kabinski prtljag). Ukoliko nemas ranac koji zadovoljava njihove dimenzije, imas odlican McKinley ranac u Intersportu. Model je Beaver od 35l i kosta oko 25eur. Izgleda ovako thumb_952__productDetail.png i godinama ga koristim kao kabinski prtljag i staje mnogo stvari i za +10 dana putovanja. Provjerila sam, kosta 3.200 rsd: http://www.intersport.rs/akcijska-ponuda/is-preporucuje/mckinley-ranac-beaver_p3229

Btw, meni je Ghent mnogo interesantniji od Briza.  ;D

briz je mali, pa gledaj najpovoljniji smestaj, bez obzira na lokaciju. hostel je odko 20-2530e na noc.

• Author

Nije losa ideja za tu torbu uopste ali otom potom. A svraticu i do Genta sto da ne, kad je vec usput :D

Jel to Briz malo skup grad ili mi se cini? Gledam po cenama soba pa mi se cini tako.

• 3 weeks later...

@awinaken

koristis ovaj McKINLEY backpack ranas kao kabinski prtljag u Wizz-u? Pretpostavljam da ga koristis (po novoj podeli prtljaga) kao veliki kabinski prtljag (koji se doplacuje oko 1.100din po letu).

Ja koliko sam merio taj ranac i uporedjivao sa njihovim merama, ispada da moj McKinley ne moze da prodje kao kabinski vec mora kao cekirani u trup aviona.

Inace, ja se nesto pripremam (i molim druga) da idemo za Brisel-Briz, i budemo taman u vreme koncerta Gogol Bordela u Briselu (7.decembar 2013.)