Jump to content

Featured Replies

Posted

Ljudi imamo jako ozbiljnu situaciju.

Jedan od clanova ekspedicije je nestao!

Stariji covek, oko 45-50 godina, planinar. Bio je u drugom kampu sa drustvom iz Svrljiga i doshao je sa njima kombijem.

Koliko ga se ja secam covek je mrshav, visine 180-185cm, tamna kosa.

Krenuo je medju zadnjima na uspon.

Da li se neko peo sa njim ili ga je neko video pri povratku sa vrha?

Nema ga vec 48 sati.

Kako niko nije primetio da ga nema, bar u tom kombiju? u busu ga se ne secam (a imali smo i vise ljudi nego sto je bilo pre nego smo krenuli)...

Pogledacu  foto/video materijal da vidim da li ga ima negde posle vracanja sa planine...

uh, covece, to je bas lose :-( svratio sam da pohvalim organizaciju i da zahvalim svima na super drustvu i provodu, ali je ovo bas losa vest. nisam primetio bilo sta :-( nadam se da ce sve biti u redu.

Evo o kome se radi, čovek se zove Uča:

https://www.klubputnika.org/misc/uca.jpg

Nismo primetili da nedostaje zato što nije bio u našem kampu, već u onom manjem, kad se krene ka domu. Ljudi iz tog kampa su još uvek na planini, i danas su javili da Uče još uvek nema. On se, navodno, peo na Midžor kada i naša grupa, i poslednji put je viđen oko 3 ujutru, negde sa strane staze za uspon kako sedi i ne radi ništa posebno. Da li ga je neko video nakon toga? Raspitajte se kod ljudi koji su bili gore a možda ne gledaju forum tako često, ta informacija nam je vrlo dragocena...

Pregledao sam materijal, na slikama bas nista, a iz videa, mogu bar nesto da zakljucim ako je ista od pomoci:

Imam snimak kako smo svi gore u formaciji, kamerom sam okrenuo ceo krug, tako da sam siguran da nije u to vreme bio tu, to je vreme kada se Marina popela na vrh tj. 3:45 min. Da je bio u blizini tebe Marina, ti bi to upamtila, znaci da nije ni sa tobom dolazio. Zatim, sledeca scena je u 4:00, ni tu ga jos nema na vrhu. Sledi moj silazak putem (kojim smo i dosli - bez precica),  na kome sam sreo jednog momka koje se nije probudio na vreme i krenuo je ka midzoru sam, ali nikoga vise ko je isao u suprotnom smeru od mene... Ne znam za ostale,  mozda ga je neko video u samom penjanju, ali po snimku, on uopste nije gore

ne radi link za sliku...

krenuo sam nazad medju prvima, poslednja osoba koju sam sreo da se penje je bila neka devojka koju sam sreo blizu srusene karaule ispod samog vrha. posle toga sam video samo jos toga momka kojeg je remulus pomenuo, ali na njega sam naisao vec blizu naseg kampa. nikoga vise nisam video pri spustanju, niti primetio bilo sta neobicno.

Прегледах и своје фотке и не видех нигде дотичног Учу. Искрено, нисам га ни горе запазио, јер нисам ишао аутобусом. :-\

Nema ga ni na snimku sa zeleznicke stanice dok smo cekali voz....

Znaci ostaju neke informacije, da je vidjen oko 3h pri penjanju, zatim zasigurno nije bio na vrhu, niti ga je neko sreo pri povratku u kamp.  Pretpostavljam da ga niko nije video ni do 12h u nedelju kad smo kretali za Nish...

Ne zelim da dalje pravim zakljucke,jer po dosadasnjim informacijama, covek je jednostavno nestao izmedju 3h i 4h izjutro

:(

ljudi meni je ova vest potpuno freaky! a ovog coveka nisam videla ni pre ni posle penjanja, potpuno mi je nepoznat i nazalost nisam od pomoci. sta li se zbilo....

Ja ovu priču ne mogu da uhvatim ni za glavu ni za rep.

Čoveka na slici prvi put vidim, i prvi put čujem za njega.

Nema ga na spisku prijavljenih, nije došao sa nama, niko ga ne poznaje, nije bio u našem kampu, nije bio sa nama na vrhu. Kada smo odlazili, pokupili smo sve stvari, sklopili šatore, nije ostao ničiji prazan šator, ničije ostavljene stvari. Niko nam nije falio, svi su bili tu, pa smo krenuli kući. Sigurno bismo primetili da nam jedan nedostaje.

Primetio sam da je nedaleko od nas bio još jedan kamp, čini mi se da su imali tri šatora.  Nego, postoji tu jedna stvar koja mi uopšte nije jasna.

Ako je čovek bio sa njima, i ako se zaputio ka vrhu u nedelju u 3 ujutru, kako to da vest o njegovom nestanku stiže tek u ponedeljak u 8 uveče? Dakle, oni čitava dva dana nisu primetili da im nedostaje jedan čovek?

Rečeno mi je da nisu obavestili ni ljude u planinarskom domu, ni miliciju, ni spasilačku ekipu, i da je to urađeno tek večeras.

Sem toga, kako je puno ime i prezime tog čoveka? Odakle je? Da li ima porodicu, da li ima mobilni telefon? Da li se išta zna o njemu?

Nisam baš od pomoći, ali čisto da razbijem barem deo misterije o Uči.

Kada sam se vraćao sa predvečernjeg penjanja na Babin Zub, Uča je bio u onoj grupici ljudi (valjda iz Niša) koja je podigla šatore malo niže od nas (bliže domu). U trenutku kada sam ja stigao do njih, upravo su nestajali poslednji komadi upravo ispečene kobasice, koju moram da pohvalim ;).

Uča je sedeo pored mene i delovao malo više pripito (što je naravno potpuno normalna stvar s obzirom na situaciju u kojoj smo se nalazili ;) ).

Elem, jedina stvar koja je meni zapala za oko je to što bio prilično lako obučen i bos, a već je bilo prilično zahladilo, pa sam ja pomislio da je on jedan od lokalaca (neko iz doma ili već tu negde ko se priključio ekipi videvši da je biti dobre klope i pića ;) ).

Znam da nisam od pomoći, ali čisto da razbijem misteriju :)

Ja, takođe, prvi put čoveka vidim na ovoj fotografiji. On nije bio prijavljen na spisku kod organizatora, nije član Kluba, niti je bio u našem kampu, tako da nismo mogli primetiti da nam nedostaje, kada nije bio tu ni u jednom trenutku. Zbog toga toliko misterije.

Stvar je u tome što se našao u vreme uspona u našoj grupi, ili tu negde, pa je zato bilo bitno saznati kada je poslednji put viđen, pošto bi to mogao biti trag ljudima koji će ga tražiti. Mislim da nema potrebe dizati veliku prašinu i praviti dalje misterije. Sačekaćemo da se ljudi sa kojima je bio u kampu vrate, pa ćemo čuti šta se dogodilo. Naše je da im pomognemo informacijama koje možda imamo. I to je, koliko ja vidim, sve što je, i što je moglo biti u našoj moći.

Ja i grupa Nišlija sreli smo Uču u njegovom kampu posle ponoći, sa ostatkom njegove ekipe, kada smo se vraćali iz planinarskog doma, bio je malo pripit. Kako smo ih razumeli, oni su došli sopstvenim kombijem i planiraju da ostanu nedelju dana. Uča je poznat u niškom planinarskom domu, raspitaću se danas kod njih da li imaju nekih informacija.

Sad me Alef podseti na ucu. Kad sam video sliku nisam mogao da se setim ko je taj lik i gde sam ga video ali sam se setio da kada smo se drustvo i ja vracali sa babinog zuba i kad smo teglili neke balvane da smo ga videli kako bos hoda po stazici koja vodi do planinarskog doma, javili se liku i mislili da je lokalac jer je nesto prokomentarisao u fazonu koji ce nam ta drva. A posle tog lika nisam video sto kaze narod ni na vrhu ni posle uspona na Midzor. I slazem se sa necijom konstatacijom, kako to da lika prijavljuju kao nestalog posle 2 dana na planini ako su znali da je krenuo na vrh i da se nije vratio? ili se mozda u medjuvremenu izgubio..?!

Kako god nadam se da je sa covekom sve ok a vi javiti sta se desava.

Ucha je bio medju nas 11 koji smo doshli na skup onim crvenim kombijem.

On je poslednji put vidjen kod treceg veceg uspona ka Midzoru, oko 3 izjutra subota/na_nedelju.

Od neprocenljive vaznosti je da saznamo da li ga je iko igde video posle toga!

sliku imate.

Inache,

milicija, gorska sluzba spashavanja, planinarski dom, i lokalci, obaveshteni su o Uchinom nestanku za vreme polaska autobusa za Nish, u nedelju.

Nas dvojica iz te grupe od 11 ljudi vratili smo se ST autobusom jer je ostatak ekipe iz kombija vec trazio Uchu a mi nismo mogli da ostanemo gore zbog privatnih obaveza.

Ucha ima mobilni telefon ali je nedostupan! I ne sedi kod kuce uz chaj, milicija je to vec proveravala.

U trenutku pisanja ovog posta, josh uvek traje potraga za njim, bez rezultata.

hvala puno josh jednom svima. nadajmo se da ce sve da bude OK.

• Author

Mi smo svi ovde zabrinuti za njega ali ne mozemo mnogo toga da uradimo iz Novog Sada ili Beograda. Secam se da sam se upoznala sa njim kad sam otishla u drugi kamp i to je sve. Kasnije sam videla samo Nemanju i Mariju iz tog drugog kampa pri silasku sa vrha. Ljudi koji su ga videli su se oglasili, eto toliko mozemo da pomognemo.

Nemoj misliti da nismo zabrinuti.

Iskreno se nadam da ce sve biti u redu ipak je on iskusni planinar.

Drzimo fige da ga pronadju kako spava na nekom proplanku!  :o

Pozdrav svima...

Strashno je to shto je chovek, kako kazete, jednostavno nestao....!!!

Ima li nekih informacija o akciji traganja za njim?

Iskreno se nadam da je sa njim sve u redu i da je ziv i zdrav!

Pozdrav svima!!!

evo ljudi da vam objasnim posto vidim da ima nekih koji su stvarno zbunjeni...

Sad samo sto smo stigli sa planine nije tacno da nismo primetili da je covek nestao, trazili smo ga 3 dana bez prestanka...panduri su gore bez mozga...obecavaju svaki dan podrsku od strane zandarmerije...gorska sluzba salje veceras ekipu a mi se vracamo ujutru s njima da trazimo i dalje... niko nije reko da vama fali covek vec nama i molili smo za pomoc bilo koje vrste to je sve!

Eh, da, zaboravila sam da napišem ovde... Ja sam krenula u nedelju ujutru, oko 9, ka vrhu, sama, i bila sam prilično skoncentrisana na gledanje okoline. Nisam prešla ceo put pošto nisam imala dovoljno vremena, ali sam hodala oko sat vremena u jednom pravcu, što znači da sam prešla otprilike isti put kao i Uča do trenutka kada je poslednji put viđen. Apsolutno ništa neobično nisam videla, sedela sam još oko sat vremena na jednom uzvišenju kraj puta i odatle se veoma dobro video ceo kraj u kome je jedino što se pomaklo bilo nekoliko ptica i muve. U to vreme čovek nije mogao toliko daleko odmaknuti sve i da je išao pravom linijom na jednu stranu. Pretpotavljam da je morao skrenuti dole ka šumi u nekom trenutku, ali zašto, i šta se dalje desilo, nije mi jasno.

Javljajte dalje kako napreduje.

Strasno je sto je taj covek nestao..

Nadam se da ce ga brzo naci ili da ce se sam pojaviti, ziv i zdrav

• Author

E ovako... poshto je Nemanja podigao pola juzne Srbije na noge da traze coveka dobio je telefonski poziv od Uce, sa njegovog fiksnog telefona!

Covek je peshaka krenuo za Nish! Stigao je do Kalne pa je nahvatao neke traktore do Svrljiga i otishao u Nish vozom!

A ekipica koja ga je trazila i cekala gore na planini je svasta prezivela!

:bang:

Sad spremamo akciju "ubiti Ucu i baciti ga negde u planinu"  ;D poshto je ekipa iz Svrljiga vec pokrenula gorsku sluzbu pa da ljudi i nadju nesto kad vec traze!

:psuje:

uf... pao mi je kamen sa srca

Trenutna verzija glasi - Uča je krenuo na vrh, i na pola puta do Midžora se setio da treba da cepa drva u nekom selu sutradan, pa je skrenuo sa puta i požurio odmah da stigne. (savestan čovek, mora se priznati). Do sela je stigao, i tamo je cepao drva, a onda je otišao u neko drugo selo da cepa drva. U međuvremenu je tražio šumski med, i to je jeo poslednja tri dana. Zatim je, nogu pred nogu, došao svojoj kući, na šta je utrošio ovih par poslednjih dana...

Za sutra je, čini mi se, dogovoren i helikopter koji bi trebalo da ga traži i sve tako.

....  :bag:

Guest
This topic is now closed to further replies.