Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima, šta obići po Srbiji ovog leta? Ostaće mi malo vremena posle mora u avgustu pa bih malo obišao Srbiju. Imam 3 dana. Voleo bih neka mesta gde imaju bazeni, jezera, nešto za kupanje, neki aqua park. Ima li neko neki predlog?

Aranđelovac ima akva park, a u blizini su čak 3 jezera - Garaško, plus (mladenovačka) Markovačko i Rabrovačko. Ako dodaš i Bukuljsko, ukupno 4. :)

Bački Petrovac ima akva park, tu je kanal, a u (relativnoj) blizini je i ribnjak (kod Despotova).

Nisam lično bio, ali mislim da se Belocrkvanska i Rumljanska jezera najbolje kotiraju (možda i ono kod Lazarevca - Očaga) što se kupanja tiče, ali nema akva parka.

Imaš i kafić sa malim bazenom podno Kosmaja, ka Rogači, ali to je više za kratak izlet, ne za 3 dana. Koliko se sećam, i Ub ima bazen, ali opet, baš da je za 3 dana...

Možda su Tara/Zlatibor bolji izbor.

• Author

Hvala puno na odgovoru, Belocrkvanska jezera veoma dolaze u obzir, tako da ću verovatno njih obići, blizu su mi, tako da je to za sada najbolje rešenje :)

Onda obavezno svrati i u Staru Palanku na Dunavu i pojedi fenomenalnu riblju čorbu za 1.5 eur, npr. u restoranu Dunavski cvet, na samom Dunavu, uz prijatan pogled na desnu obalu, na koju odatle vozi splav nekoliko puta dnevno. Dobićeš par lepih komadića šarana.

Svakako, uvek lepa destinacija u Srbiji je Djavolja varos i Prolom banja. Za kampovanje ili neki odmor sa dragom osobom, idealne su destinacije.  :)

Miloše, ako se odlučiš za Belu Crkvu, ta 3 dana bi mogao da upotpuniš i jednim lepim izletom do Srrebrnog jezera + obilazak Viminacijuma.