Jump to content

Featured Replies

da li neko zna kako se rade provere jezika? pretpostavaljam da imaju neke testove?

da li neko zna kako se rade provere jezika? pretpostavaljam da imaju neke testove?

Sto se tice konkretno testa englskog on postoji ali je lagan ali treba da uzmes u obzir da sve testove (od licnosti, intelingencije pa nadalje) sto radis su na englskom pa se i to uzima u obzir + imas i nesto tiba radionice kada vas nekoliko kandidata sedi i diskutuje na razne teme sa njima tako da i tu proveravaju. U principu nije jako tesko, teze izgleda nego sto stvrano jeste.

Koliko se ja secam, onda kada sam bio da vidim kako izgleda, samo su prozivali ljude i imali su sa njima neku kratku komunikaciju. Nesto kao intervju za posao. Za posle zaista ne znam. A primera radi, drugar koji je isao u Katar je imao neke zdravstvene preglede i testove, i kada je to prosao, otisao je tamo na trening, i kaze da su imali ogromne i debele sveske sa procedurama i slicnim stvarima, te da su na osnovu toga polagali testove...

Koliko se ja secam, onda kada sam bio da vidim kako izgleda, samo su prozivali ljude i imali su sa njima neku kratku komunikaciju. Nesto kao intervju za posao. Za posle zaista ne znam. A primera radi, drugar koji je isao u Katar je imao neke zdravstvene preglede i testove, i kada je to prosao, otisao je tamo na trening, i kaze da su imali ogromne i debele sveske sa procedurama i slicnim stvarima, te da su na osnovu toga polagali testove...

Isto to te ceka i u Emiratima. Ali ako imas iole malo ozbiljnosti onda ces to spremiti i poloziti, nije nista teze od nekog ispita na faxu ;)

gde npr se moze videti nesto o poslu stjuarta?ovako vidim iz vasih reci da postoji,ali nigde konkretno sta gde i kad.u svakom slucaju kad odes na linkove tih nekih kompanija vidis da u sustini svi traze arabic speakers..

gde npr se moze videti nesto o poslu stjuarta?ovako vidim iz vasih reci da postoji,ali nigde konkretno sta gde i kad.u svakom slucaju kad odes na linkove tih nekih kompanija vidis da u sustini svi traze arabic speakers..

Svi traze engleski a ako znas arapski to je samo prednost (ili ti skoro sigurno dobijas posao ako ispunis minimum kriterijuma). E sad lep je ako znas jos neke jezike, uzmes lepo i pogledas gde sve lete pa onda mozes da naslutis sta od jezika moze biti atraktivno za njih. Odnosno najbolje je da vidis koje ce nove destinacije otvoriti i odma ces znati koji jezici su im potrebni.

Mene interesuje ako mi neko moze reci sta je sa neplivacima? negde sam procitala da je plivanje sastavni deo obuke.. cak i na sajtu Emirata kada se popunjava biografija nema pitanja da li ste plivac :)))

Kako su meni rekli, mora da se ima taj minimalni dohvat ruku inace nema sanse da bude neko primljen bez toga. Takodje, mislim i da je plivanje nuzno.

ja sam s ranije lozio da idem u emirate i radim u hotelima kao fitnes trener i nutricionista, ali kad sam cuo neke price iz prve ruke, odustao sam...pogotovu kad mi je taj agent kod koga sam bio na intervjuu, i dobio posao, rekao da mi oni uzimaju pasos po dolasku u Emirate, i vracaju kad mi istekne ugovor hahahah...

samo sam rekao-ma pali, brate...

znaci, oprezno sa UAE, ni plate nisu nesto velike, oko 500-700 evra po hotelima, ali ovo sa aviokompanijom je skroz ok, ali nije lako, dosta se radi, i ne vidis nista od sveta..

Tacno, plate u hotelima UAE nisu velike, mnogo se i radi, ali tako je manje vise svuda, plate u ugostoteljstvu i turizmu nisu bas astronomske. U UAE se finansijski ne isplati dolaziti ako niste strucnjak (inzenjer, lekar..), inace plate nasih inzenjera u UAE variraju od 3.000 eu pa vise, zavisi od firme, godina iskustva i sl. (visina plate zavisi i od pasosa koji posedujes), mada sam imala prilike da upoznam neke nase mladice i devojke koji rade po hotelima ali su zadovoljni jer im je cilj da steknu iskustvo i idu dalje. Sto se tice toga da poslodavac zadrzava pasos, to je zabranjeno zakonom, sto ne znacii da se to ne radi, ali bas zato treba to rascistiti prilikom pregovaranja za posao.

Da, plate nisu nešto visoke, ali vama poslodavac obično obezbeđuje smeštaj, a neke firme daju i kartice sa kojima imate popust u restoranima npr. 50%, tako da ako je plata 1000-2000 €, to nije loše. da ne pričamo da su u Dubaiju, gorivo, hrana i garderoba dosta jeftiniji od Beograda.

Ne bih se slozio da su hrana i garderoba jefiniji nego u Beogradu, bio sam u decembru u Dubaiju i sve skupo osim goriva koje je zaista jeftino. Cak su i kineske stvari skuplje nego u Beogradu.

garderoba je verovatno jeftinija nego u srbiji - na rasprodajama - dakle, u januaru ili pred kraj leta.. zna se da su u srbiji rasprodaje samo fiktivne prirode, a na najfensi destinacijama - london, njujork, dubai, moskva se stare kolekcije prodaju za sitne pare tek da bi ih se otarasili.

ja bio u martu, sve prodavnice iste kao i u našim tržnim centrima. sve je 3 puta jeftinije nego kod nas. znači ista prodavnica, ista roba itd. samo što tamo još imaš veći izbor... hrana u restoranima (npr. u tim tržnim centrima), takođe 2-3 puta jeftinija... (opet ima mnogo veći izbor restorana) od 15.januara počinju rasprodaje, a u decembru verovatno podignu cene, pred N.god.

• 2 weeks later...

Da li neko moze da potvrdi da je konkurs sutra?Posto sam ja procitao da je 1.05 u Hyatt-u u 9 h.

01.05??? A gde mozes da vidis oglas za  "Open day"? Na njihovom sajtu, nisam uspela baš da pronađem taj podatak.

:bang:

• 1 year later...
  • 3 months later...

Jao izvini molim te,nisam nista napisao malopre :)Da li znas mozda koliko se tu ljudi prijavljuje jel ih ima bas jako mnogo ili onako -srednje :)

• 1 month later...

Pozdrav svima!

Kakva je situacija ako je neko u braku ili je veren, da li u tom slučaju može da se povede partner?

Mozes da povedes partnera/partnerku samo ako ste u braku, na taj nacin partneru obezbedujes boravisnu vizu, placene karte do kuce jednom godisnje, zdravstveno.

Ako niste vencani, partner/partnerka mora imati posao zbog obezbedjivanja boravisne vize, i ostalog.

Po zakonima UAE nije dozvoljeno parovima da zive nevencano, ali u praksi je to sasvim drugacije, pa tako puno parova zivi nevencano. Drugim recima zakoni se ne primenjuju doslovce. Ipak, prakticnije je da se vencate, ako nista drugo onda zbog onog sto sam gore navela.

Procitah negde da je za posao stjuardese zabranjeno imati oziljak ne samo na licu nego i narukama i ostalim vidljivim delovima tela  :-\  sad mi nije jasno dal oziljak koji se ne moze prekriti sminkom ili uopste. Msm nemam nameru biti stjuardesa al ovaj uslov mi je bas bas preteran.

• 2 weeks later...

Mogu li se dobiti informacije kada i gde ce se odrzati konkurs za stjuarta u Emiratima?