Jump to content

Featured Replies

Posted

Kao sto i naziv teme kaze, treba mi neki predlog za novu godinu. Znam da je skuplje nego u drugim periodima ali sam ogranicen sa poslom i jednostavno ako ocu 15 dana onda moram tada. Cimam se oko par destinacija, Tajland, Indija, Kina, Sri Lanka, Dominikana, Kuba, Njujork :) Trenutno me najvise interesuje Tajland. da li da se ide sa nekom agencijom ili individualno. Nadjoh prije kartu BG-Bangkok za 750e 29dec-10jan a 28dec 1100e... Ajde pucajte sa predlozima i savjetima. Gracias :)

Sto se Kine tice, mogu ti reci da ovde niko ne slavi kalendarsku Novu Godinu.

Svi slave iskljucivo Kinesku N.G. (osim u Hong Kongu, gde se slave obe). Cene se u ovom periodu u Kini ne razlikuju od normalnih, a povoljan je period za posetu juznog dela Kine. Na severu je u dec/jan isuvise hladno i ima snega... osim ako ne zelis da posetis "ledeni festival" u Harbinu!  :)

Tajland je odlican u to vreme. Na Sri Lanci je u decembru uglavnom lepo vreme na jugu, a monsunske kishe su na severu i istoku ostrva.

Pozrav! 

Njujork sigurno izgleda magično u novogodišnjoj noći, a još lepše u nedelji pred oko njihovog Božića.. Međutim, naći pristojan smeštaj u tom periodu, pritom povoljan, avio karte i ostalo, potreban je ozbiljan budžet. Bolje mi zvuči ta Azija iskreno..

• Author

da...

Karta Bg-New delhi je 750 a smjestaj za recimo 10 dana je oko 250e u hotelu sa 3* a recimo peking 590e avio karta plus hotel za 10 dana oko 500e za dvije osobe

koliko je sigurno da se ide individualno...avio karta (edreams) i hotel (booking) bi trebalo da su pouzdani a ostalo? gdje mogu vise iskoristiti tih 10 dana..vrijeme, cijene hrane/ulaznica/izleta......

najbolje bi bilo da prelistas malo topike po sajtu, za svaki od tvojih kriterijuma i destinacija ima jako puno informacija, utisaka i kompletnih odgovora...samo kreni po destinaciji, od kontinenta do kontinenta  ;)

ukoliko te toliko brine sigurnost, najbolje bi bilo onda da ides sa agencijom..svi koji smo se okupili ovde na sajtu nemamo veze sa agencijama, i putujemo u sve te delove sveta koje si najbrojao, neki od nas i po nekoliko puta godisnje...

mislim da je to dovoljan odgovor sto se sigurnosti tice....

e sad, ko zeli da mu sve bude unapred sredjeno i uredjeno, da bude odveden negde, i da mu nesto bude pokazano, najbolje bi bilo da putuje agencijom, ali proverenom, jer je vecina agencija poprilicno nesigurna, u smislu potpunog postovanja ugovora sa turistom, i ispunjenja svih obaveza iz njega, pocev od adekvatnog smestaja i transporta, pa nadalje..

ali takav pojedinac je onda, svakako, na pogresnom sajtu...

moja preporuka je http://www.putovanja.info/

Ja sam u istoj dilemi kao ti i nesto sam u glavi isplanirao sledecu rutu. Sri lanka 4-5 dana, pa maldivi 8-10 dana, i u povratku dubai 3 dana(zbog tranzitne vize od 96 sati), amda dubai nije obavezan, nego niakd nisam isao, pa bi mozda da obidjem malo 2-3 dana, kad vec slecem tamo.

Neka gruba racunica je oko 750e za avio karte.

• 4 weeks later...

Ne znam koliko ste naklonjeni putničkim agencijama (znam da ja nisam, al ograničena vremenom i poslom..nekad su dobra opcija), ali jugle tribe (ako ih smjem spomenuti) ima solidne ponude za NG za Tajland i Sri Lanku.

Ja bih izbegla Šri Lanku za doček nove godine jer je PREPUNO. Gužve su ogromne, ali se smanje već 3 dana nakon proslave.

Naravno, ako volite gužvu, to je onda pravo mesto za vas :).

Pa evo mi nasli relativno jeftine karte za Japan za Novu godinu, u svoje vreme karta kostala ispod 600e. Vec me hvataju zmarci pri pomisli da cu opet u tu magicnu daleku zemlju.