Jump to content

Featured Replies

o da, ili ne planiraju da uopste propisno  slete i u tom slucaju....

"Sledeća dva dana u našoj poslovnici u ulici Bulevar Kralja Aleksandra 17 možete kupiti dve karte za bilo koju destinaciju po ceni jedne. "

akcija 2 za 1, danas sam pokusao da kupim preko call centra karte i nije moglo. jedino se moglo kupiti u air serbia poslovnici u bg. u ns u poslovnici jat-a se moglo uzeti 2 za 1 samo abu dabi.

i dalje su cene preterane, slucajno sam odabrao neke destinacije i dobio sledece cene

-Beograda  Mumbai povratna karta je 750 evra iz Budimpeste povratna 530,

-Beograda Bangkok povratna 765 evra iz Budimpeste 720

-Beograd Sangaj 670 evra povratna iz Budimpeste 573

-Beograd Singapur 915 evra povratna iz Budimpeste 850

-Beograd Delhi 739 evra povratna iz Budimpeste 600

Iz Beograda je upitanju kombinacija er srbije i etihada dok iz Budimpeste su u pitanju najjeftinije varijante koju su izbacene u pretrazi. Cak iz Beograda su jeftinije druge kompanije u zavisnosti od destinacije.

Sa ovakvim cenama nova srpska avio kompanija moze samo da sanja da ce osvojiti trziste i uspesno poslovati

• 3 weeks later...

Nova promo akcija, detalji na linku: http://www.airserbia.com/home/main_menu/special_offer/promo_akcija.html

Usput, imao bih jedno pitanje.

Kupio sam online karte za januar mjesec, dakle ne samo rezervisao, nego i platio, izabrao mjesta. Na kraju kad sam dobio onaj njihov mail: "ELECTRONIC TICKET - PASSENGER ITINERARY RECEIPT" u njemu piše između ostalog i ovo:

POTVRDA REZERVACIJE

U OBAVEZI STE DA POTVRDITE SVOJU REZERVACIJU 48 SATI PRE POLETANJA

Kakva je to glupost?

Kako i zašto da potvrdim kad to i nije rezervacija, nego kupljene karte?

Pisao sam njima, pa mi nisu odgovorili.

Samo neka nastave da krešu cene!

Još koja ovakva akcija - i da cene ostanu trajne, može Air Serbia postane LCC. 

Neka se potrude!  :yok:

To sto ti pise da potvrdis let u roku od 48 sati pre leta, pisalo je i meni dok je bio JAT. Glupost jeste, ali sam ih ja ipak pozvala telefonom. E da, zanimljivo je bilo da su mi pomerili vreme leta, sto sam ja videla na vreme, a oni se uopste nisu udostojili da me to obaveste, cak ni tada kad sam zvala da potvrdim let. Dakle, nije na odmet proveriti online status leta.

To sto ti pise da potvrdis let u roku od 48 sati pre leta, pisalo je i meni dok je bio JAT. Glupost jeste, ali sam ih ja ipak pozvala telefonom. E da, zanimljivo je bilo da su mi pomerili vreme leta, sto sam ja videla na vreme, a oni se uopste nisu udostojili da me to obaveste, cak ni tada kad sam zvala da potvrdim let.

To je i moje isustvo sa JAT-om.

Nego,jedno mozda bezvezno pitanje,ali me zanima.

Da li je "Air Serbia" naslednik JAT-a (dakle,samo su promenuli ime u Air Serbia) ili ce postojati zajedno sa JAT-om (dakle,dve odvojene kompanije)?

Ne mogu da editujem post...

Uglavnom,video sam odgovor na svoje pitanje:

Nova nacionalna aviokompanija “Air Serbia” je umesto “Jat Airways”-a upisana u Agenciji za privredne registre (APR), i uplaćen je osnivački kapital od 16,86 milijardi dinara.

(itd.)

Dakle,iste su to price...nisu to dve razlicite kompanije.

Mene ta kompanija tesko da ce videti kao putnika u njihovom avionu.

EDIT:

@Crixus Murmillo

Postoji vec tema za to sto te interesuje,pogledaj:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=6893.0

A broj telefona treba valjda da ti pise na karti/potvrdi putem e-mail-a koju si dobio.

• 3 weeks later...

S obzirom na to da sam BL - BG - Rim kupio kao jednu kartu, dakle povezani let, kako se trebam ponašati kad dođem u BG? Na pasoškoj kontroli idem na tranzit pa dalje na sljedeći let? Ne trebam ništa da brinem oko prtljaga, to rade automatski? Do sad sam letio samo direktnim letovima.

S obzirom na to da sam BL - BG - Rim kupio kao jednu kartu, dakle povezani let, kako se trebam ponašati kad dođem u BG? Na pasoškoj kontroli idem na tranzit pa dalje na sljedeći let? Ne trebam ništa da brinem oko prtljaga, to rade automatski? Do sad sam letio samo direktnim letovima.

Uopšte ne ideš na pasošku kontrolu. Čim sletiš i izađeš iz aviona, samo produžiš do gejta odakle ti polazi avion za Rim.

Dva boarding passa. I ne moras nista da radis za prtljag.

Srecan put!

Sto se tice ove potrvde rezervacije, kada sam zvao da potvrdim let iz bg-a, rekli su mi da moram to da uradim i za povratni let.

Sve nesto kude AirSerbia (Jat), ali ajde i malo pohvale :)  ...poboljsali su hranu i to doosta (let za Abu Dabi)

Vece pre polaska ponudili su nam Last minute - doplata 50e za biznis klasu :)

• 1 month later...

Jel letio neko skoro sa Airserbia? Ja letim uskoro i nije mi jasno par stvari:

Jel treba da se zove ovo za potvrdu rezervacije, i sta znaci 48h prije leta, minimum 48h tj. moze i 3 dana prije ili u okviru tih 48h?

Sta mi je boarding pass? Dobio sam neki mejl "electronic ticket" ali je samo u text formatu, nije u pdf... Ne lici mi na kartu nikako... Jel dobijam pravu kartu na aerodromu?

Jel letio neko skoro sa Airserbia? Ja letim uskoro i nije mi jasno par stvari:

Jel treba da se zove ovo za potvrdu rezervacije, i sta znaci 48h prije leta, minimum 48h tj. moze i 3 dana prije ili u okviru tih 48h?

Sta mi je boarding pass? Dobio sam neki mejl "electronic ticket" ali je samo u text formatu, nije u pdf... Ne lici mi na kartu nikako... Jel dobijam pravu kartu na aerodromu?

To sto si dobio mejlom jeste karta, a to sto ces dobiti na aerodromu [prilikom cekiranja] je boarding pass [koji ti treba da se ukrcas u avion].

Ja nisam ništa potvrđivao na dva leta, a vratio se prekjuče. Sve je OK.

Jedino su mi 10ak dana prije polaska promijenili termin povratka (samo za 10 minuta, ništa posebno) i poslali mail na koji sam bio obavezan odgovoriti da se slažem sa promjenom, što sam i uradio.

Onda su odgovorili da je sve što trebam dalje, provjeriti na checkmytrip polazak dan prije.

I stvarno su poboljšali hranu, čak i na kratkim letovima.

Sendvič više nije tako mizeran, a na malo dužim letovima se dobije i slatkiš.

Sve lijepo upakovano u AirSerbia papirnu vrećicu, sa vodom od 0,25l. :)

Inače pokuda za izbor kabinskog osoblja (ne svog, inače mi se čini da su fini), ali sam se imao prilike sresti sa debelim, neuglednim, čibavim, neljubaznim mladićem na jednom letu. Zove se Filip i ne znam kako je došao tamo gdje jeste.

Žao mi je na okrutnosti, ali ne može svako da radi takav posao.

Nije drzak, ali prosto nije ni najmanje ljubazan.

A ne, ako budem ikad vise s njima letio, evo glava na panj... Jutros lijepo se cekiram za Milano, a oni mi traze povratnu kartu, pitaju me koliko dana ostajem, koliko para nosim. I na kraju me nisu htjeli pustiti dok nisam kupio povratnu, 20 evra skuplje jer sam je kupio na salteru. Kao mjere su poostrene od 9. januara, aviokompanije su odgovorne bla bla bla. crkli dabogda

I jel moze neko da mi kaze da li je neko letio  sa drugim kompanijama (EASYJET, WIZZAIR) iz BG posle 9. januara i imao slicno iskustvo?