Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav Svima

Trebam da idem u Mexico s ciljem da se zaposlim...meksicku vizu ne mogu da dobijem posto traze dokaze o zaposlenju ceg nemam, a poso za koji idem ne mogu da mi srede radnu vizu prije nego sto dodjem tamo....odlucio sam se da pokusam da udjem sa americkom vizom u mexico, bio sam studirao u americi pa valjda cu moci dobit b2 turisticku vizu...zanima me ako neko moze da me posavjetuje o sljedecem:

pri trazenju americke vize da li da spominjem mexico, ili da samo kazem da idem malo na vaccation u miami....ako i kad dobijem vizu namjeravam da letim direktno iz evrope u mexico s presjedanjem na americkom aeredromu...pri sletanju tamo da li ce bit neobicno ako odmah odem na let za mexico...sta da radim sa i94 formularom posto odma idem za mexico

Hvala

Nikako ne spominji Mexico..Naravno da mozes da udjes sa USA vizom bez problema!! A putovati mozes za Mexico direktno!!!

Pozdrav Svima

Trebam da idem u Mexico s ciljem da se zaposlim...meksicku vizu ne mogu da dobijem posto traze dokaze o zaposlenju ceg nemam, a poso za koji idem ne mogu da mi srede radnu vizu prije nego sto dodjem tamo....odlucio sam se da pokusam da udjem sa americkom vizom u mexico, bio sam studirao u americi pa valjda cu moci dobit b2 turisticku vizu...zanima me ako neko moze da me posavjetuje o sljedecem:

pri trazenju americke vize da li da spominjem mexico, ili da samo kazem da idem malo na vaccation u miami....ako i kad dobijem vizu namjeravam da letim direktno iz evrope u mexico s presjedanjem na americkom aeredromu...pri sletanju tamo da li ce bit neobicno ako odmah odem na let za mexico...sta da radim sa i94 formularom posto odma idem za mexico

Hvala

Sa B vizom imas pravo i na tranzit, prema tome, nece biti neobicno to sto se ne zadrzavas. I94 ces dati na gejtu ako imas vezanu kartu, a ako moras na checkin, onda tamo.

• Author

hvala na odgovorima...evo nesto cujem se sa poslodavkom iz mexica, kaze da iako imam americku vizu a nisam americki drzavljanin da mozda me na aerodromu tamo ne puste da udjem u mexico...jeli moguce, da li bi mozda bolje bilo kopnenim putem, ili da idem s vjerom da cu proc sve ok...

• Author

Nikako ne spominji Mexico..Naravno da mozes da udjes sa USA vizom bez problema!! A putovati mozes za Mexico direktno!!!

jel znas nekog ili si ti mozda bio u situaciji....stvarno se nadam da je zaista tako sto bi zaista bilo super

jel znas nekog ili si ti mozda bio u situaciji....stvarno se nadam da je zaista tako sto bi zaista bilo super

Ja sam bio u situaciji da letim u drugu latinoamericku zemlju koja, isto kao i Meksiko, priznaje americke vize za ulazak na svoju teritoriju. U mom slucaju je zapravo bilo i nesto komplikovanije, jer ta zemlja trazi da imas ne samo vazecu vizu, vec i da si je koristio. Dakle, ja sam morao da udjem u SAD, makar i u trazitu, pre nego sto sam nastavio dalje! Tranzitirao sam preko SAD (MIA), i nista cudno u tom iskustvu.

Sad, svaki imigracioni sluzbenik u svakoj zemlji ima pravo da ti na granici kaze da ne zeli da te pusti u zemlju i da te vrati tamo odakle si dosao. Imao vizu, nemao vizu. Ono sto je nesumnjivo jeste da je vazeca americka viza supstitut za meksicku vizu i to jasno stoji:

National Serbia (RS) /Embarkation Serbia (RS)

Destination Mexico (MX)        

Visa required, except for A max. stay of 180 days:

- for holders of a valid visa issued by the USA.

Naravno, siguran sam da znas, ovo se odnosi na turisticke posete i ne daje ti pravo na rad. I da, tu nema nikakve razlike kojim putem ulazis u Meksiko, prolazis identicnu kontrolu. Za turisticke posete, ne mogu da verujem da ces naici na problem - naravno, sve je moguce, ali sansa za to nije veca od sanse da te na Horgosu Madjari vrate nazad i kazu ne mozes u Sengen.