Jump to content

Featured Replies

Posted

Za zainteresovane da posete Putničku kuću, pronašli smo neke jeftine letove, za ~120 evra može se kupiti povratna karta od Beograda do Malage, dok one koji su članovi Wizzair kluba izađe svega ~100 evra!

Jedino pitanje je, da li ste ikada želeli da posetite Norvešku? :) Kombinacija uključuje jedan dan/noć u Oslu u odlasku, tako da o istom trošku možete prošetati Norveškom!

U igri je više datuma, tako da sigurno možete napraviti kombinaciju koja vam odgovara!

Prvo, let od Beograda do Osla sa Wizzairom, do Torp aerodroma. Stižete uveče, a let za Malagu je naredni dan. Prespavajte negde (CS ili aerodrom ko želi besplatno, hostel je oko 30 evra), prošetajte se Oslom, a zatim pravac Rygge aerodrom odakle leti Ryanair za Malagu. Malaga je blizu Granade, jednostavno je doći :)

U povratku je lako, ne menja se aerodrom, Ryanair stiže na Torp aerodrom tri i po sata pre Wizzairovog leta za Beograd, tako da nema ni dugog čekanja!

Neki od datuma su 28. avgust - 4. septembar, 08-18 septembar, 11-18 septembar itd. Napravite sami kombinaciju koja vam odgovara, samo pazite za koji aerodrom kupujete kartu! Iz Osla letite za Malagu sa Rygge aerodroma, a iz Malage za Oslo kupujete kartu za Torp aerodrom! Takođe obratite pažnju kojim letom stižete za Malagu, neki stižu kasno uveče (posle 23h), u kom slučaju morate prespavati u Malagi, no ima letova koji stižu i predveče, tako da nije problem.

Vidimo se u Granadi!

Video sam ovih dana da Norwegian ima neke promocije, pa nije lose mozda pogledati i njih i ubaciti mozda u neku kombinaciju, ako je bolja satnica letova, da li preko Osla ili Stokholma. Inace, oni lete i za Beograd i za Malagu.

Ryanair Milano-Malaga - 61 eu. Samo što bi se moralo spavati u Milanu, jer je let u 10.50 (i iz Bergama, naravno). Ima i Easyjet - kombinovano sa Ryanairom u povratku za 71 eu, ali i to je ujutru - 11.35.

(Ja sam gledala 19.09, povratak 26.09)

Znači shopping u Milanu, pa za Granadu.  clap.gif' alt=':clap:'>

Pozdrav,

120 evra je ukupno za tamo i povratak, a koliko su cene od Beograda do Osla i od Osla do Malage, i obrnuto?

• 2 weeks later...

Planiram nešto ovako, ali me jedino brine gde bi se moglo spavati? Da li je moguce na aerodromu da provedem ove dve noci i gde i koliko bi to bilo udobno? Nikad nisam spavao na aerodromu, pa stvarno ne znam kako to izgleda.  ;D

Wizz 08.sep  BG - Oslo Torp 18:25 - 21:15

Noc provesti u Oslu i sutra obilazak grada.

Ryan 09.sep Oslo Rygge - Malaga 19:10 - 23:15

Noc provesti u Malagi i ujutru posle obilaska krenuti u Granadu.

Mora je platiti, kad leti s različitih aerodroma. Možda mu je bolje prespavati na Torpu pa ujutro ići za grad, nego tražiti hostel (koji teško da je ispod 25€) kasno uveče... Naravno, osim ako ne nađe CS varijantu.

(Ne pričam na bazi ličnog iskustva o Oslu, samo naglas razmišljam...)

Spavanje na Torpu je bilo i u planu, ali ono što nije bilo u planu definitivno je platiti toliko za transfer sa aerodroma. Kada sam proračunao za transfer Torp- Oslo - Rygge i obratno mi treba oko 75 do 100€ u zavisnosti od varijante, što me izadje skoro isto koliko i put do Španije. Hvala vam što ste mi ukazali na ovaj moj propust. Malo sam se bavio time i uspeo napraviti drugu varijantu, da sa Torpa odletim ranije za Liverpool pa odatle za Malagu, a u povratku Ryan ima direktno iz Malage na Torp. Razlika u ceni mi je oko 10€ što se stvarno ne može porediti sa cenom prevoza do Osla i uštedjenih skoro 90€ :D

U pravu si ti, ja sam to računao pre nego što sam shvatio da ima let iz Malage na Torp, pa je zato cifra dupla  :)

Šta mislite onda, ako krenem rano ujutru čim se probudim sa Torpa u Oslo a imam sa Rygge let u 19:10 i ako se uračuna vreme za prevoz, da li bih mogao nešto da vidim u Oslu? Doplatiti tih nekih 30-40€, pa umesto preko Liverpoola, ostati koji sat duže u Norveškoj i ići sa Rygge, da li bi se isplatilo? Stvarno mi je Oslo stran, pa ni ne znam da li bi se nešto na blic i moglo izvesti  :)

Znam, ali srećom imam hrvatski pasoš, pa to neće biti problem. No hvala na opomeni svejedno  :)

Opet ja sa svojim rekla-kazala... Al' šta ću kad se niko drugi ne javlja. :D

Ja sam čuo da je Oslo prilično bez'ze, pogotovo kad se uporedi sa npr. Stokholmom ili Kopenhagenom (izvor: slučajni poznanik s interneta [link]); malo mrtav grad, bez ne znam kakvih atrakcija, osim palate. Na stranu što je za "dobar dan" potrebno izdvojiti od 10€ naviše. Dakle, nećeš previše izgubiti zaobilaskom istog. S druge strane, sad ti je verovatno jedinstvena prilika da ga posetiš... Pa ti vidi.

u oslu vredi vise onaj kon tiki muzej na ostrvu i obilazak fjorda nego sam grad. vredi pomenuti da se i u blizini osla nalazi kopija mosta koji je nekada za istanbul, ako se ne varam, projektovao leonardo da vinci. sultan i pase su mu se smejali, mislili da je previse povukao iz nargile i odustali od toga. u 20. veku norvezani ga se setili i odradili posao. a pompezna stvar je ta da most nema nosece stubove :D