Jump to content

Featured Replies

Posted

Posle ocajnih komentara za Gea turs, zeleznicu srbije, domace bus prevoznike, interesuje me vase misljenje za kombi prevoz Terra travel do Budimpeste? Kad su polasci, kakvi su vozaci, ima li kasnjenja, ima li klime,...?

Posle ocajnih komentara za Gea turs, zeleznicu srbije, domace bus prevoznike, interesuje me vase misljenje za kombi prevoz Terra travel do Budimpeste? Kad su polasci, kakvi su vozaci, ima li kasnjenja, ima li klime,...?

Neznam zasto mislis da je lose ici vozom. Komforan je, ide ponoci tako da "stedis" hostel. Sasvim je ok ja sam isao dosta puta i nista nemam lose da kazem. Istina je da ima pljacke al ako se cuvas nece da te opljackaju ja uvek stadim pare,pasose i ostale "vredne" stvari u pederusus i oko vrata i onda se naslonim na nju i spavam, ako hocu da spavam ako ne normalno pederusu drzim na stolu i niko nikad nije ni dirnuo. Neznam zasto se to toliko naglasava recimo znam dosta ljudi koji su opljackani u Barseloni dok su razgledali pa niko nekaze Barselona je losa za posetu jer ima lopova.

Inace koliko znam terra je ok bila za prevoz.

Ja uvek glasam za voz, stedi se noc komplet, jedino ako neko ima let u 4 ujutru, onda ima rezona. Inace, kontaktirala sam ih i pozvala se na Klub putnika Srbije, i rekli su mi da daju popust od 5% na regularnu cenu karte

• 2 weeks later...

Jedva da je ko odgovorio na temu ili pitanje. Ja sam prvi za voz, ali je i ta varijanta daleko od idealne...

Anyhow, ja cu za koji dan biti korisnik Terra travel agencije do Budimpeste pa cu javiti kako je proslo. Ono sto mene najvise brine je zadrzavanje na granici. Imam avion u 6:10 (pa zbog toga ne mogu nocnim vozom) a u novinama malo malo pa napisu 3-5 sati cekanje na Horgosu. Iz agencije kazu polazak 22-23h iz Beograda pa se ja nadam:

1. da ljudi znaju sta rade, nije im prvi put :)

2. da nije i nocu ista guzva ko i danju...

Ili idu na neki mali granični prelaz.

Danas na Đali nije bilo uopšte čekanja a kažu, na Horgošu 7-8 sati.

Nisam bio na Horgošu, ali je u petak uveče na Bubanj potoku u smeru od Niša bilo strahota... bar 1,5 km kolona. U nedelju sam se tuda vraćao, ni traga nekoj gužvi. Kontam da je navala prošla, mnogo se zapadnjaka i gastarbajtera vraćalo s odmora da bi u ponedeljak bili na poslu, pa sad ni na Horgošu ne bi trebalo da je tako kritično.

7-8 sati cekanja nije postojalo a na Djalu koliko znam ne moze vikendima ni posle 17h....a pogotovo ovi sto idu za Budimpestu...neka me neko ispravi ako zna..jer stalno sam u putu..a uvek cekam oko 1h max...

Granični prelaz "ĐALA"

Radno vreme GP "Đala" je od 7-19 časova, svakog dana, isključivo za PUTNIČKA VOZILA. Ovaj GP prelaz, osim državljani Srbije i Mađarske, mogu da koriste i putnici iz EU.

Granični prelaz "BAČKI VINOGRADI"

Radno vreme GP "Bački Vinogradi" je od 7-19 časova, svakog dana, isključivo za PUTNIČKA VOZILA. Ovaj GP prelaz, osim državljana Srbije i Mađarske, mogu da koriste i putnici iz EU, Švajcarske, Norveške i Irske.

U subotu je nocni autobus Fudeksa za Bec cekao na Horgosu 10 sati, u nedelju je prosao na Kelebiji za 2 sata, ali je recimo autobus Fenix-a (linija za Bec) oko podneva krenuo iz NS, a u doba kada je Fudeks prelazio (oko 1-2 ujutro), jos uvek nije presao na Horgosu...dakle cekanje od bezmalo 12 sati.

Sto se Terra travel-a tice, kombi prelazi kuda i ostali automobili sto je prednost kad nema guzve (nema detaljnije provere kao kod autobusa), ali je problematicno kad je guzva (jer ceka u koloni sa automobilima). Vozio sam se vise puta, u 2 navrata je bilo kriticno za stizanje na aerodrom i te prve letove, ali ako se ceka na granici vozaci nagare u Madjarskoj pa se (barem sto se mojih voznji tice) stizalo najkasnije do 5.

• 2 months later...
  • 5 weeks later...

Ja išla u Sloveniju sa njima (Rimske terme). Isto odlično iskustvo, al' skupi su.

• 7 months later...

Imao sam dobro iskustvo, oba puta. Nakon sletanja u BUD krenuli smo čim su se svi putnici za polazak za BEG preko njih skupili i 4 i po sata kasnije smo bili u Beogradu. Da, 4 i po sata kasnije. Bila je noćna vožnja, a zadržavanje na granici na obe strane po 2 minuta.

• 4 weeks later...

Kompanija za preporuku. Putovali smo iz Zagreba, covek nas čekao na aerodromu. Bili smo jedini u kombiju i ugodno i brzo stigli u Bg. 

• 2 weeks later...

Imam potrebu da podelim moje jutrosnje iskustvo sa agencijom Terra travel.

Vrhunska neprofesionalnost i bezobrazluk, davanje dezinformacija, neljubaznost pojedinih zaposlenih i zavlacenje su reci kojima mogu da opisem ono sto sam dozivela sa njima.

Da ne raspisujem nasiroko, poenta je da su mi u ponedeljak kad sam se raspitivala za putovanje potvrdili da imaju autosedista za decu za koja sam pitala (sediste ili buster za dete od 8 godina i sediste za dete od 3 godine, to mi je bio uslov za putovanje) i rezervisala sam prevoz za cetvrtak. U sredu popodne su me pozvali da jave kad ce da dodju po nas gde sam ponovo pitala da li ostaje dogovor za autosedista i ponovila starost dece da bi znali koja kategorija sedista je odgovarajuca. 'Da, da, naravno, imamo sve zapisano.' rekose. Ok.

U cetvrtak, danas, mi se javlja vozac i kaze da ce za 10 minuta da bude ispred ulaza, ali da se desio propust, nije poneo autosedista pa eto pita kolika su deca, je l mogu da se voze i i bez autosedista. Ja mu kazem da, ukoliko nema autosedista, otkazujem putovanje. On kaze da ce da ide u agenciju, da krenem sa njim i da cemo tamo montirati. Ja odbijam, kazem da oni montiraju pa da se vrate po nas, kao da sam znala da nesto nije u redu. Jos i naglasim da ocekujem da sedista budu odgovarajuca, ispravna i da nema bilo kakve improvizacuje. 'Da, da, naravno.' Posle sat i po me zovu da sidjem. Ja silazim sa decom, ukrcavamo prtljag, da bi u kombiju videla dva sedista za bebe do godinu dana, tzv. jaja. Mislim, sta reci. 

Otkazujem putovanje i NE VERUJEM da me neko zavlacio svakim razgovorom (ukupno 4 puta) i blefirao i vredjao mi inteligenciju donosenjem sedista za bebe (ja svaki put jasno i glasno rekla kolika su deca, oni sami predlozili buster za starije). Naravno, ovo sve je ogromi bezobrazluk jer se ocekivalo od mene da cu da popustim kad vidim da prvo nema autosedista, a posle sat i po kad ne budu odgovarajuca, da cu da kazem ipak putujem jer...ne znam, moram?!

Mozda sam ja naivna, ali...bas sam bila sokirana ovim ponasanjem. Da li je moguce da se jedna agencija ovako ponasa?

Kad sam se malo iskulirala odlucila sam da ih pozovem i kazem koliko su neprofesionalni i kakav su mi problem napravili jer su potrosili moje vreme i poremetili planove. Da su odmah u ponedeljak rekli 'Gospodjo, nemamo autosedista.' ja bih rekla, hvala, dovidjenja i snasla se za prevoz na drugi nacin, a ovako zbog njihovog zavlacenja i bezobrazluka docekujem pakleni vikend kad se svi vracaju sa odmora i kada su putevi i granice pretrpani, a moje solucije neizvesne.

Nazovem ja agenciju i javi se jedna osoba koja se u daljem razgovoru predstavi i kao suvlasnik koji zeli da izgladi situaciju jer 'Mi imamo dobar imidz, a to nije slucajno.' Nudi novi prevoz, veceras ili sutra uz obavezna sedista i popust pride jer zeli da ispravi 'nasu gresku'. Ja ga pitam 'Pa kako da vam verujem posle svega?' 'Molim vas, razmislite, javite nam se, sve cemo srediti, u nasem je interesu blabla..' Ok. Ja razmisljam, konsultujem se sa muzem i posto nemam sta vise da izgubim, zovem. Javlja se neki drugi sluzbenik, koji nema pojma ni o cemu, isto moze sve, samo da rezervisem, objasnjavam mu epopeju i trazim osobu sa kojom sam razgovarala, ovaj je stalno zauzet na drugoj liniji...Onda mi sluzbenik sa kojim razgovaram jos i kaze 'Sa takvim tonom, vi ne morate ni da putujete sa nama.' Ja kazem 'Dovidjenja' i poklapam slusalicu.

Svaki komentar je suvisan.

Ja sam putovao sa njima pre jedno desetak dana i ok su mi potpuno. Kad sam isao za Budimpestu dosao sam 5 sati ranije na aerodrom, al zato kad sam se vracao iako mi je avion kasnio i kombi koji me je cekao otisoa dodelili su mi novi kombi koji je samo mene prevezao do Beograda :spot: .

Почињем да увиђам шаблон ових постова који критикују неког превозника, чак и стилске одлике :D

• 4 months later...

Putovala sam sa ovim prevoznikom do Beca u Novembru. Vrlo sam zadovoljna. Ispostovali su dogovor, vozaci su spretni i lepo voze. Prave pauze na svakih par sati.

Terra travel se, nazalost, drasticno promenila na gore u zadnjih godinu dana. Zivim u EU, cesto letim preko Peste i presla sam kod njih nezadovoljna uslugom u Gea. Ovo su moji utisci:
• Ne radi im im on-line formular, gube emailove i uosteno slabo se snalaze sa internetom. Jos gore, vi kao dobijete potvrdu da su primili rezervaciju a kad nazovete nemaju vas u evidenciji niti nalaze ko je primio mejl ili formular (desilo mi se sa oba, kriticno je bilo u Budimpesti u sred noci kad me nisu imali na spisku a kad sam pokazala email „dobro, sreca ma ima mesta pa ipak mozemo da vas prevezemo!“. Sta da nije bilo mesta?)

• „Predstavnik“ u Budimpesti ne odgovara ni na pozive ni na sms-ove. Uostalom, sta imam ja da zovem iz rominga, jurim i koordiniram sa njim, kad sam povratnu voznju rezervisala i PLATILA u Beogradu. To je njihov posao, ne moj, da mi jave vreme puta.
• Kad vas kupe u Budimpesti ili Zagrebu sa kucne adrese traze od vas da ih zovete na mobilni (prebacujuci time trosak poziva iz rominga na vas). Dakle poziv, nista whatsapp, nista email ni internet, 2014 godine i sa klijentelom od pretezno 20-35 godina! Neprakticno i outdated, ne da ne idu u korak sa vremenom, nego su zbog toga slabi sa organizacijom.

• Vozaci prerano dolaze po vas, nepostujuci satnicu koja je ugovorena telefonom prethodnog dana i bezobrazni su ako im to spomenete. Nemam ja nista protiv da ustanem ranije ali zasto vozac mora bezocno da me laze da je dogovoreno u 04:00 a nije (vec u 04:30h, sto nije mala razlika).

• Sad u decembru je vozac isao sa „pomocnikom“, da decko udje u posao, objasnjavajuci mu kako da vozi ture Bg-Bud. Pomocnik je imao nekakvu zabranu u pasosu kao lazni imigrant u Norveskoj, pa su nas zadrzali na granici i bilo je pitanje da li ce ga upste pustiti. Em smo mi cekali, em ce nekoj turi uskoro to da se desi, da vozac mora da moli da predje granicu. Vrlo neprofesionalno.

• Vozac je zaboravio da mu je istekla vinjeta, pa smo morali da stanemo da je kupi.

• Vozaci dobro voze ali nemaju nikakvu predstavu o vremenu kao resursu. Njihov posao je da te odvezu od A do B, ali im je svejedno da li ce to trajati 5 ili 7 sati. Ceka se po nekakvim parkinzima bogu iza nogu (da ne bi placali parking na aerodromu), mnogo vremena se gubi u kupljenju putnika i cestim stajanjem (te vinjeta, te sipaj gorivo, te ovo, te ono). Ako si u tom biznisu, pa majku mu, gorivo i putarina i vozac bez zabrane u pasosu su nesto osnovno! To nije cekanje na granici, nije visa sila, nego kasnis sat i po jer si neorganizovan. 

• Voznju iz NS do Peste naplacuju isto koliko iz Beograda, sto nije u redu.

• Da ne bude zabune, sve navedeno sam im predocila mejlom, telefonski i preko vozaca koji je naravno iskulirao „to je problem firme, ja samo vozim“. Mislim OK, ali za klijente ti si firma, svi ste vi ta firma, i ako neko zabrlja, ako toliko brinete o imidzu, preuzmite odgovornost i resite problem. 

Nakon poslednjeg iskustva, sad u decembru, kad su me ostavili na cedilu u Budimpesti pa sam morala da ih zivkam iz rominga da se udostoje da mi kazu vreme polaska (saznala sam 1h pre puta, nakon 3-4 poziva!)  sumnjam da ce povratiti moje poverenje. Njihovi problemi nisu stvar para, vec lose organizacije i protokola. I nek se naviknu na internet vec jednom, aman. 

• 1 month later...

Pre neki dan sam do Sarajeva i nazad  koristila prevoz Terra travel agencije i bilo je vise od ocekivanog...,odgovorno,brzo i udobno.....

• 2 months later...

Na vreme sam zakazao prevoz iz Budimpešte, dobio potvrdu da će me čeka ti na aerodromu ali kada sam našao predstavnik a na aerodromu on se čudio zašto me nema na spisku.

• 5 months later...

VOZAC NIJE DOSAO PO NAS NA AERODROM, JER SMO GRESKOM BILI UPISANI 24h KASNIJE 

Jako sam nezadovoljna sa njihovom uslugom i pored toga nemaju obraza da odgovore na poruku a brisu negativan komentar , uprkos svemu sam im ipak ponovo postavila na Facebook stranicu da vidim dokle ce mi brisati poruku ili ce konacno da se udostoje da mi odgovore ili da mi upute izvinjenje.

Koga zanima moje iskustvo tu mogu da procitaju celu pricu koju sam Terra Travelu postovala i na Facebook stranicu: 

Imali smo dogovoren prevoz iz Budimpeste za Temerin za 3 osobe u 05.10.2015 u 00:15 koji mozete naci i u vasoj arhivi poruka iz 2-og oktobra gde sam prilozila cak i avionsku kartu da ne bi doslo do nezeljenih situacija

Problemi su nastali prilikom naseg dolaska na aerodrom jer nas nije sacekao niko iz agencije.

Mi smo cekali vise od pola sata posle dogovorenog sastanka sa vasim kolegom Djerdjom.

Posto se niko nije pojavio ni posle 40 minuta a mi nismo uspeli da se konektujemo na aerodromski Wifi prosto nismo znali sta da radimo.

E sad na nasu veliku srecu mi znamo madjarski pa smo uspeli da se snadjemo i prisli smo jednoj devojci koja je drzala tablu nekog Budimpestanskog hotela.

Nju smo pitali zna li nekog iz Terra Travela na sta je ona odgovorila da zna i srecom je odmah i ponudila da nazove Djerdja.

Posle kraceg razgovora sa njim saopstila nam je da nema dobre vesti jer nas niko ne ocekuje danas nego tek sutra u isto vreme ali da ce kolega doci ubrzo da vidi sta ce sa nama.

Djerdj je stigao za 10 minuta i saopstio nam da po evidenciji agencije nas ocekuju tek sutradan a da prvi sledeci kombi koji ide za Novi Sad krece tek u 11 sati prepodne.

I na nase pitanje sta sad mi da radimo na aerodromu rekao je da ima soluciju da nas vodi u smestaj gde vasi vozaci odmaraju i tu da cekamo sledeci kombi ili da mi uradimo sta mi vec zelimo i da se snadjemo nekako za prevoz do Novog Sada.

E sad zamislite nasu situaciju kada smo ukazali poverenje vasoj firmi i dobijemo takve odgovore u smislu "Vozicu vas do naseg stana dok ne dodje sledeci kombi ili snadjite se sami kako znate i umete. Mi nismo krivi doslo je do neke greske"

Posto smo imali previse kofera da se uputimo na neki javni prevoz jedino nam je preostalo da sacekamo kombi i da sve nase dogovorene obaveze pomerimo za sledeci dan.

Pritom nismo dobili nikako izvinjenje za ociglednu gresku vase kompanije.

Prilikom voznje do vaseg stana Djerdj non stop potencira kako imamo veliku srecu da je cak dosao sa supruginim kolima po nas koji je navodno veci od firminog auta i da mozemo fino da smestimo sve nase kofere , ali da ce on ovu njegovu intervenicu naplatiti firmi. I pritom se mi osecamo kao krivci za ovu nastalu situaciju.

Imamo osecaj da mi trebamo da se zahvaljujemo njemu za sve sto cini za nas.

Stigli smo u vas smestaj u Budimpesti kad Djerdj saznaje da je na nasu srecu vec krenuo jedan kombi iz Beograda u 21 sat koji po njegovim racunicama treba da stigne oko 2 sata nocu da nas pokupi i poveze prema Srbiji.

Umesto u 2 sata kombi je stigao u 4 i po ukrcavanju nasih kofera mi saopstavamo vozacu da imamo dogovor sa vasim kolegom Vladislavom Lazovicem da do Novog Sada prodje preko Temerina (sto je usput), na sta on saopstava da je njemu receno da nas ostavi kod iskljucenja za Sirig sto je oko 6km od samog Siriga a 15km do Temerina.

Posto mi dolazimo iz inostranstva i posto sam imala dogovor sa vasom kompanijom da nas vozite do Temerina a pri tom nismo organizovali nikakvu drugu opciju bas zbog gore pomenutih razloga , naravno da u 6 ujutru je nemoguce naci nekog ko ce doci po nas , pogotovo kada nemamo niciji broj telefona a niti srpsku telefonsku karticu jer smo kompletno poverenje ukazali vasoj kompaniji.

Na veliku srecu mi smo imali uslikan mail u kome vasa kompanija pristaje da nas vozi do Temerina to smo pokazali vozacu i videvsi taj dokaz on je nazvao vasu centralu i dobija pristanak da nas odveze do Temerina.

Pri svemu tome vozac je veoma korektan ali ni jednog trenutka nam ne pokazuje da je vasa kompanija kriva za ove nesporazume nego da smo mi uopste imali srece sto je i ovaj kombi dosao po nas.

Mi smo se tokom celog puta osecali strasno nelagodno, osim toga sto sam 2 puta dozivela stres (prvi put kad je Djerdj saopstio situaciju na aerodrumu a drugi put kad je vozac saopstio da on nema dozvolu da nas vozi do Temerina) imala sam neizdrzivu glavobolju i mucninu tokom cele voznje.

Prilikom svih ovih desavanja primetili smo da vasi radnici prebacuju odgovornost jedni na druge sto za imidz kompanije nikako nije dobro. Nacin na koji se ophodite sa vasim putnicima kada dodje do greske a da za to putnici ni najmanje nisu krivi samo ce da steti ugledu i poslovanju vase frime.

Ja razumem da ovaj nas slucaj nije najkomplikovaniji koji se desava i da verovatno u vasem radu nailazite na mnogo vece probleme, ali u buducnosti bi to trebali da korigujete jer verujte mi to doprinosi strahovito losem rejtingu vase agencije pogotovo zato sto ne drzite monopol.

E sad kako bih ja resila ovu situaciju.

Prvo bih svojim radnicima dala do znanja da u komunikaciji sa putnicima svu odgovornost preuzmu na sebe i na kompaniju.

Kad bi doslo do situacije da putnike moram smestiti u kucu u Budimpesti neznajuci tacno kad ce nihov prevoz stici , ja bih se pobrinula da dobiju neki sendvic ili nesto da pojedu, naravno imala bih kafu da ih ponudim da ublazi glavobolju koja je neizbezna u tim situacijama.

Pobrinula bi se da ucinim neke ustupke posto je evidentno doslo do greske koju je prouzrokovala kompanija vozila bih ili sa popustom ili potpuno besplato (u zavisnosti sa koliko kasnjenja putnici stignu kuci).Ja znam da bi ovo bio trosak kompanije ali bih uspela da nezadovoljnog putnika pretvorim u svog reklamnog agenta. Da bi posle toga verujte imidz kompanije porastao vise nego da te iste pare ulozite u reklamu , u danasnje vreme internet je postao najmocnije orudje za reklamu ili antireklamu.

Ja sam upravo zbog komentara na internetu resila da zamenim GEA Tours za vasu kompaniju jer sam na internetu procitala samo pohvale za vas.

Sa GEA Toursom nisam bila zadovoljna jer su neki njihovi vozaci (ne svi ima i jako finih vozaca)strahovito arogantni i drski sa u ophodjenju sa putnicima ,sto sam ja licno dozivela a i citala tudja iskustva.

Nemogu da shvatim kako vozaci ne strahuju da ce izgubiti posao ako se krajnje nesavesno ophode sa putnicima.

I sad konacno mi recite ko je napravio ovu gresku vezano za nas prevoz.

U zelji da vasa firma uspesnije i efikasnije posluje ja sam resila da vam posaljem ovo pismo i nadam se da cete me razumeti da sam imala potrebu da vam objasnim celu situaciju.