Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram putovati do Rijeke, kako najpovoljnije stici do tamo? :)

Ako ides iz BG-a najkomfornije je sigurno da ides BG-ZG vozom (44e povratna) pa onda ZG-Rijeka vozom (25e povratna brzim), a najpovoljnije mozda nekim busom da pogledas il ovako ti izidje ako ides sam oko 70e (ako ide vise mislim da imas ono 50% BG-ZG da placa drugi)

Ako ides iz BG-a najkomfornije je sigurno da ides BG-ZG vozom (44e povratna) pa onda ZG-Rijeka vozom (25e povratna brzim), a najpovoljnije mozda nekim busom da pogledas il ovako ti izidje ako ides sam oko 70e (ako ide vise mislim da imas ono 50% BG-ZG da placa drugi)

Zaboravi voz u smeru ka Rijeci, poslednji voz iz Zagreba za Rijeku kreće sat pre dolaska ovog iz Beograda. U povratku ima veza, ali samo ako se krene ovim u 05.45 ujutru iz Rijeke.

• Author

Zaboravi voz u smeru ka Rijeci, poslednji voz iz Zagreba za Rijeku kreće sat pre dolaska ovog iz Beograda. U povratku ima veza, ali samo ako se krene ovim u 05.45 ujutru iz Rijeke.

Sto mozda nije tako lose ako naparvim poduzu pauzu u Zagrebu :D

Lepo kaže hekata, imate direktan autobus od Beograda do Rijeke, povratna karta mislim da je oko 70 evra. Nisam ih koristio poslednjih par godina, a jedini problem je ranije bio što su vozači masovno pušili u vozilima. Inače je bus zaista direktan, ide se skroz autoputem i ne svraća se ni u jedan grad pre Rijeke (npr, ne ulazi u Zagreb, kao pre 10+ godina). Ima dovoljno usputnih stanica za odmor, a opet, ne previše. Po redu vožnje mislim da se stiže za oko 8 sati, ali nočni bus je znao da stigne i brže. Na hrvatskoj granici vas standardno očekuje izlazak iz busa i lična predaja dokmenata na šalteru. No, poslednji put je šalter bio u zgradi koja je klimatizovana, pa vam još i dobro dođe. Btw, BS Tours je partner sa pulskim prenoznikom Fils, a Lasta mislim da je bila sa Autotransom, pa se autobusi smenjuju. S tim da je BS tamo 2009. imao najnoviji i najkomforniji bus.

Na autobuskoj stanici Žabica u Rijeci (inače neočekivano maloj za 3. grad po veličini) redovno boravi gomila taksista spremnih da vas prevezu bilo gde. Pre par godina nije ni bilo nešto mnogo skupo, ne znam sadašnje cene. Gradski autobusi idu odlično, karte treba kupovati na kioscima (ima i na samoj autobuskoj stanici). Postoje samo 3 noćne linije, ali obično je potrebno samo nešto malo pešačenja, bar za one koji odsedaju baš u Rijeci. Ko bi da ide do Opatije, moraće da čeka redovne polaske na liniji 32 (to ume da bude nezgodno, jedina linija sa ne baš preciznim redom vožnje) ili da ide taksijem. Kompletan red vožnje gradskih i prigradskih autobusa - http://www.autotrolej.hr/default.asp?ru=90&sid=&jezik=1.

Sve u svemu, mislim da je noćni bus najbolja opcija. Četvrtkom i nedeljom postoji i jutarnji (pričam za BS Tours i Fils, Lasta mislim da ima drugačiji red vožnje). Bolje reći zoranski, jer kreće oko 06:45. U noćnom se lepo dremne/odspava, put je mnogo mirniji, mala deca spavaju, puste i neki glupi film, a brže se stigne. Ako nekome smeta sunce (šta li traži na moru?), noćni je takođe idealan. S druge strane, ko nije nikada bio, put je svakako daleko impresivniji dnevnim/jutarnjim busom. Naročito negde od Karlovca nadalje, kroz predele Gorskog kotara. A na kraju, po izlasku iz poslednjeg tunela (ima ih podosta, svi vrhunski, nigde Mrkonjića), odjednom puca pogled na ceo Kvarner i prvi put se ugleda more.

Srećan ti put!

Ako ih putuje više onda je čak i bolje povratnu iz Beograda do Rijeke uzeti jer se onda dobija popust na ceo put.