Jump to content

Featured Replies

Ipak će mi ova tura izgleda biti prva... Samo imam jedno pitanje..

Da bi dobio bugarsku tranzitnu, treba mi Turska viza prvo. Ali Turci daju vizu na mesec dana a bugarska tranzitna se ceka 12 dana. Znaci propada mi 12 dana Turske vize nizašta. Dok odem u Siriju a možda i Jordan... Isteče mi viza... (Uvek sam sa ovim bugarima imao loša iskustva)

P.S. Inače svaka čast za sajt... trebalo mi je nekih 5 dana ali sam uspeo da iščitam skoro ceo forum... ;D ;D

Pa, izvadi prvo sirijsku vizu (svakako ti vazi 3 meseca od kojih mozes da iskoristis 15 dana bez ikakvog produzavanja vize i prijave u policiji) i sa njom probaj da dobijes BG tranzit. Ako to ne prodje, onda idi na foru za turskom vizom izvadjenom u Beogradu.

A, nemoj da se sekiras sto gubis 12 dana vazenja TR vize cekajuci bugarski tranzit (u slucaju da ne dobijes taj tranzit sa sirijskom vizom). Svakako mozes da dobijes tursku vizu na granici, za 10 EUR, kada se budes vracao iz Sirije.

I, svakako trazi sirijsku vizu sa dva ulaska. Dace ti je bez problema. U formularu navedi da bi hteo da posetis i Jordan i to je to. 

Hvala,

Još samo jedno pitanje  :angel: 

Ako uzmem flexipass, pošto kontam da je to najjeftinija varijanta do Sirije i nazad, da li ja mogu da na granici sa Turskom uzmem vizu i tako uštedim nešto keša? Pošto je jelda skuplja ako je uzimam u ambasadi.

Valjda neću više gnjaviti...  :o :o

Pa, fora je da u slucaju da ti Bugari ne traze kao uslov da vec posedujes tursku vizu (za dobijanje njihove tranzitne), ti tu vizu svakako izvadis (kupis) na samoj granici. Kosta 10 EUR, vazi mesec dana i sa njom mozes da ulazis vise puta u Tursku, tokom tog perioda.

Za Balkan flexipass ne znam, posto sam mator da bih koristio tu <26 varijantu. Ona za starije je dosta skuplja. Procackaj malo po samom sajtu. Vise puta je detaljno pisano i odgovarano po tom pitanju.

Ja licno za Siriju idem buskom kompanijom Zeytouni, iz Sofije. Karta je kostala 35 EUR (nacuo sam da su je podigli na 45, nisam siguran) od Sofije do Alepa. Ali, i o tome je vec pisano na forumu.

Naravno da neces gnjaviti ako budes postavljao jos pitanja. Samo kroz search procesljaj sta se je sve do sada ogdovoreno na ono sto te eventualno zanima, pa ako je u pitanju nesto novo, ti shibaj  ;)