Jump to content

Featured Replies

Posted

thumb.jpgNavršilo se prvih dvadesetak dana Putničke kuće u Granadi. Pročitajte kratak izveštaj o dosadašnjim aktivnostima i zbivanjima, i ne zamerite što smo se malo ulenjili sa pisanjem. To je zbog sijeste.

Pročitajte ceo tekst

Ovo je sjajno! :)

Da li bi ste mogli napisati koliko izadju neki osnovni troškovi u Španiji i Granadi tj. koliko izadju neke osnovne namirnice, ulaznice i slično, ili ti sa koliko para se može tamo preživeti ako odlučimo da navratimo u septembru? :)

NoLimit

Evo na šta sam ja trošio :)

1. kozerve tunjevine, školjki i ostalih plodova mora (koje su me držali i po više sati sitim) - od 1e do 3e

2. Hleb - 1.5 mislim da košta neki sa semenkama, koji takođe dugo ume da drži sitim

3. sokovi - paketi od 3 do 6 mogu da se nađu za 1e pa na više. Ima zanimljivih, a ja sam najviše kupovao one što imaju dodatak "con Leche".

4. pivo - limenke po rafovima su oko 40c, a u frižiderima skoro 1e. Paketi su oko 2.5e. Moje omiljeno je Mahoa (čita se Mau, mislim da sam dobro napisao), Alhambra je takođe dobra, San Miguel mi je na poslednjem mestu..

5. Suhomesnato, kačkavalj i sl. - od 1e pa na više.. Veliki izbor..

Ovo su sve cene iz marketa koji se zove Mercadona. Nalazi se na 20min pešaka od putničke kuće. U blizini postoje 2 manje prodavnice, i jedna nešto veća (ali je zavučena), međutim, izbor i nije neki. Uglavnom pića, grickalice, keks i sl.

Vodu sam pio sa česme. Voće nisam jeo, ali su recimo lubenice, dinje i sl., isečene na pola i upakovane, koštale oko 2e.

Prevoz je oko 1.2 do 1.4e, a ulaznica za Alhambru je 13e ako se kupi na šalteru, a 14 ako se kupuje preko automata, za šta je potrebna kreditna kartica. To je jedino mesto u kojem sam bio, što se tiče znamenitosti.

Ako dolazite iz Malage, karta u busu koji vozi od aerodroma do autobuske stanice (umesto rednog broja ima slovo A)košta 3e. Staje na stajalištu br. 30! Bitno je to da znate zbog povratka, ako se vraćate preko Malage, jer se karte kupuju kod vozača, pa da ne lutate po stanici.

Ako iz Malage idete autobusom za Granadu, proverite da li postoji mogućnost kupovine karte preko interneta, jer su velike gužve na šalteru. Ja umalo nisam ostao jednu noć u gradu, jer sam dugo čekao na šalteru, i sva sreća pa nas je bilo mnogo koji su trebali da idu, jer mesta u poslednjem busu nije bilo pa su angažovali još jedan.

• 3 months later...

lepo