Jump to content

Potreban saputnik ili vise njih u septembru,autom do Granade sa boravkom u putni

Featured Replies

Posted

Potreban saputnik ili vise njih u septembru,autom do Granade sa boravkom u putnickoj kuci,Azurnom obalom.....Za sada nas ima dvoje.Troskovi goriva se dele na jednake delove.

Ja bih isla, ali me zanima kada idete. Meni bi odgovaralo sto pre, sto ce reci za neki dan

Sta mislite koliko bi trebalo love za put kolima do tamo i nazad ?

Po miselinu za 1800 km do tamo i nazad treba oko 1000 eura za gorivo i putarine.

Koliko ste vi planirali putnika i koliko ce vas izaci troskovi, kakvi su jos planovi putovanja jer i ja sam zainteresovan.

Sta bi ?

Odjednom vise niko nije zainteresovan, ili ste vec otisli ?

Koliko ja vidim ima nas dovoljno. Ako hocete, da se negde nadjemo i dogovorimo oko puta, trebalo bi sto pre

Sta mislite koliko bi trebalo love za put kolima do tamo i nazad ?

Po miselinu za 1800 km do tamo i nazad treba oko 1000 eura za gorivo i putarine.

Koliko ste vi planirali putnika i koliko ce vas izaci troskovi, kakvi su jos planovi putovanja jer i ja sam zainteresovan.

ne valja ti taj Mišelin!  2800km+2800km=5600 km do tamo i nazad.

U pravu si, ali troškovi jesu tu negde (~700€ gorivo, a i putarina će se nakupiti za još 300-tinak).

Ja volim da se vozim, ali ta kilometraža mi je suluda. To su jedno 72 sata u autu neto. A ako nemaju plin, ni finansijski nije isplativo. Upravo sam kupio dve povratne avio-karte na relaciji Temišvar-Bolonja za 40€, rentakar za 7 dana će biti oko 150€, put mojim kolima do Temišvara i nazad i parking za 40€, plus gorivo po Italiji Dakle, oko 120€ po glavi za kompletan prevoz, a da se ne umorimo. Pa neka je i duplo skuplje tim metodom do Granade... Al' ajd', svako ima svoju računicu...

Slazem se, bas je dug put i poprilicno skup,ima i boljih varijanti nego autom.

Ja Cviju nisam razumeo da pravi najjeftiniju varijantu direktnog putovanja Beograd-Granada. Put do Španije ja shvatam kao fantastičnu avanturu, sa obilaskom velikog broja predivnih usputnih mesta. U toj varijanti, bilo koji prevoz osim kola je čista glavobolja i uglavnom bude i mnogo skuplji. Pravio sam i svoju računicu, kad je bilo para. Putovanje od mesec i po dana, uz iznajmljivanje dvosobnog stana u Madridu na 1 mesec, sa pauzama i obilaskom puno predivnih lokacija, bilo je oko 600 evra po osobi, sa sve klopom i gorivom (benzinac). Naravno, lokalnim i magistralnim putevima, da se još više vidi i doživi. Za 4 osobe, auto je ubedljivo najbolja varijanta (najjeftinija i najkomfornija).

Cvija nije obrazložio svoju ideju. Nije naveo ni okvirni plan puta, ni koja mesta je planirao da obiđe (u jednom i drugom smeru), ni usputna noćenja, ni koliko dana ukupno da traje avantura. Čudno mi je da niko od zainteresovanih nije prvo to pitao. :) A troškovi najviše od toga zavise. Npr, gorivo je u Italiji i Francuskoj osetno skuplje, a putarine i u Španiji mogu da se opišu kao basnoslovne. Btw, ja bih na svaki iznos uvek dodao bar 20 %. Npr, ako je čist povratni put 5500 km, računicu bih pravio na 6500-7000 km. Kad se podeli na 4 ionako je beznačajno, a omogućava doterivanje rute na licu mesta bez stresa, plus bilo kakav "izlet" i obilazak još neke lokacije, odnosno totalno uživanje.

Ako će nekome da znači, moja računica jeste da se u putu provede najmanje 6 dana (tamo i nazad), možda i svih 8. Naravno, bez noćne vožnje, jer je uvek smatram rizičnom. Onda nema smisla ostati u Španiji manje od 15-20 dana. Ne bih planirao manje od 500 evra po osobi + 100 evra rezerva (20 %). A preporučio bih da svako ponese bar po 800 i unapred sebi obeća da neće da se ubedači ako ih sve potroši. Ovo bi trebalo da bude hedonističko putovanje, pre svega drugog.

Naravno da sam pitao za plan puta,

ali niko nista nije odgovorio,

Sada tek shvatam da je neko jednostavno lupio samo neku svoju ideju bez ikakvog plana,ideja, razrade i najmanje potrebnih informacija.

• Author

Evo slusajte sad ovako.Zena koja je uciteljica u skoli je trazila osobe koje ce ici s njom u Granadu ja sam se prijavio i onda je pocelo ovako.Zena je rekla da ce se ici njenim kolima,jedini trosak bi bio gorivo koje bih po njenim analizama izasao negde oko 150 ewra max  po osobi Ja sam postavio temu na forumu da bih inace skupo sto vise ljudi i to je sve.Sustina je da ja nisam organizator tog putovanja.

Dakle, da rezimiram: vi biste rado išli, ali ne zna se kada ćete krenuti, koliko dugo ćete ostati, koliko će da traje  put, gde ćete spavati, ko će da vozi 5000 km, i na kraju krajeva, koliko će sve to da košta?

Ja razumem avanturu, al' da nije ovo ipak malo previše?

P.S. A učiteljica će baš u septembru da uzme godišnji?

Prvo svi đaci podižu ručicu i niko ne pita za detalje (osim mocarta :)), a sad napadate čoveka što nema detaljan plan. Pa sigurno ne idu baš napamet, odnosno sigurno imaju predstavu o broju dana koliko mogu da budu van BG-a. Drugo, ako ja još uvek umem da čitam, piše lepo da je Putnička kuća otvorena do kraja septembra. Pravila su bila da se boravi max 3-5-7 dana, tako nekako. Dakle, ako je predviđen boravak samo u Kući, u Granadi se verovatno ne boravi više od 3-5 dana. Osim toga, Cvija reče da bi se krenulo "za 15 dana", što znači sredinom septembra. Matematika - ceo put je predviđen na max 15 dana ukupno.

Naravno, možda u Kući bude mesta za duži boravak, možda je ok da se ostane i 7-10-15 dana ako se nešto malo plati, itd.

Što će reći, okvirni plan puta i avanture je napisan između redova, sad ostaje samo da se malo razrade detalji. Najmanje je bitno kako to učiteljica u septembru putuje negde.

P.S. Svima koji otputuju želim lep provod, biće sigurno fantastično. A mogli biste posle da se setite i napišete neki izveštaj kad se vratite, sa sve prelepim slikama.

• Author

Slusajte ja cu s njom da se cujem danas i da vam sve kazem kako i sta sve.Cak i da ispadne neki problem msm nadam se da nece,nije na meni da ja odgovaram. Detalje ocekujte veceras.:D