Jump to content

Featured Replies

Posted
:comp: holla!Prikljucih se danas ovde gde sam sad,ne bih li resila neka pitanja koja mi se odavno vec motaju po glavi i realizovala neke ideje ,koje mi se takodje motaju odavno po glavi .Pa eto da ne duzim da postavim pitanje:ko ej bio nekim jeftinim prevoznim sredstvom do poljske i kako sve to funkcionise doci do tamo .Posetila sam danas i HC na sajtu ali tek se upucujem u sve ovo tako da nisam sigurna za sad kako neke stvari funkcionisu .Znam samo cilj Krakov(da ostavimosad Cubu posstrani ha ha ha )ili najskromnije Crna Gora(kakva kombinacija :king:)Kako doci do voljnih saputnika,jer uvek se ispostavi da svi imaju volju i zelju ali se mimoilazimo negde u upoznavanju(u prevodu trazi trazi nikako naci).Bilo kakav savet ili predlog je  :dance:.Nadam se realizaciji nekog poucnog putesestvija ovog leta. :comp:Masem vam mah mah mah!

Do Krakova mozes vozom iz Bg-a sa presedanjem u Budimpesti, ali nije nimalo jeftino - cini mi se oko 130 evra prosle godine da je bio.

Druga varijanta ti je da ides vozom, ali tako sto ces presedati na granicama i tako ustedeti. Ja sam ovako do Krakova stigao za oko 90 evra u oba pravca i to duzim putem preko Ukrajine! Pretpostavljam da ako bi isla preko Slovacke, ovo bi bilo jos jeftinije. Ja prosle godine to nisam hteo, jer je slovacka viza bila 44 evra (sad ti valjda ne treba ako imas poljsku), a i islo mi se u Ukrajinu :)

Do Budimpeste vidi koja ti je najpovoljnija varijanta trenutno - voz ili Fudeksov bus. (mozda mozes vec i u Segedinu da sednes u neki voz ka granici) Od Budimpeste ka Slovackoj granici nadji voz na www.elvira.hu, prilicno detaljno izbacuje, sve sa cenama. Samo probaj da se raspitas tacno kako se zove granicni prelaz kuda voz ide da znas kako da pretrazujes sajt. Onda na granici izadjes, pa platis medjunarodnu kartu samo do prvog mesta u Slovackoj pa onda tamo kupis lokalnu kartu do poslednjeg mesta pred granicu s Poljskom i onda opet ista fora do Krakova. E, sad, mozda se desi da iz Slovacke ima i nekih jeftinih buseva, raspitaj se malo na HC forumu, meni su jako pomogli sa informacijama kada sam isao. Lokalci to sigurno znaju.

pa drzim ti palceve da nesto i realizujes..  :mah:

Do Budimpeste vozom ili autobusom, kao sto je objasnjeno gore. To ti je nekih 35-40 eur povratna. Od Budimpeste imas direktan autobus do Krakova sredom i subotom ujutru rano i stize negde posle podneva, cena povratne karte je 8000 HUF (oko 35 eur) ako rezervises dosta (barem mesec-dva)  unapred na www.volanbusz.hu. Dakle, za nekih 70-75 evra stizes od Beograda do Krakowa i nazad, bez cimanja i presedanja u Slovackoj. Krakov je prelep, uzivaj!

Evo, znaci jos bolji predlog. Pretpostavljao sam da mora biti neki bus iz Madjarske do tamo.

Ja mislim da za manje pare ne moze, osim ako neces da stopiras  :stop:

Putovala sam u Karakov u sept. 06, vozom do Budimpeste i onda do Krakova za 8000 i nesto dinara, a ta karta je obuhvatala i 3 dana voznje vozom u Poljskoj. To je neka domino karta, a ako imas do 26 godina bude jos jeftinija. Karta se kupuje u agenciji Zeleznice Srbije, a ne na stanici, jer tamo ni ne znaju nista. Neki polupismeni ljudi rade na informacijama. Otprilike su mi rekli da se ni ne moze doci do Poljske vozom. Inace, taj put je malo gadan, jer traje 24 casa sa cekanjem na stanci u Budimpesti. Od sredine Slovacke u sred noci si sama u polupraznom vozu, pa sam ja isla od kupea do kupea dok nisam videla neke dve devojke i tamo se smestila, jer je stvarno gadno. I jako je hladno i mracno i ima nekih cudnih likova po vozovima uvek. No, platila bih i malo vishe da sam znala za bolju varijantu. Ali sve je delovalo komplikovano nekako. No moja drugarica se pre par dana vratila iz Krakova i tamo je isla preko Slovacke isto vrlo povljno i zadovoljna je, pa te mogu povezati sa njom ako hoces da cujes detalje. Ako ti treba moj broj tel. posalji mi personal message.

ne, ne, ne!

najbolje resenje je, mislim ako zelis da na sto jednostavniji i brzi nacin dodjes do poljske, - sesti u kombi koji krece od njihove ambasade i za 65 EU stici u Krakov. Beograd - Krakov - 65 EU! E sad, mozda se sto god izmenilo, al ti poseti konzulat i kad udjes sa desne strane na zidu imas oglase prevoznika.

• 3 weeks later...

Адамис Тоурс је превозник којим се може за 100 еура путовати из Србије до Кракова или Варшаве. Аутобусом се иде до Кросна па после комби вози у два правца, за Варшаву и за Краков. Горе написана цена је повратна, а аутобус пролази четвртком кроз Србију и може се ући у Нишу, Београду или Новом Саду. Ако се договорите са возачем може и било где куда они пролазе...