Jump to content

Featured Replies

Posted

Не бих да започињем нову тему, јер је питање везано за визе, па зато риплај! Занима ме, можда неко зна, каква је све то документација потребна за добијање пословне визе за Русију?

• Author

Хвала, нисам се одмах снашао на форуму!

• 7 months later...

Zdravo,cao, dobar dan,vece,jutro,

prelistala sam ovu temu i ne videh nista o vizama za bratsku nam Rusiju.

Elem, u ambasadi kazu da je turisticka viza ustvari vaucer o rezervaciji hotela...

U agencijama kazu da taj vaucer daju samo 3 agencije u gradu, od kojih ni jedna

nije ona u kojoj sam rezervisala hotel u Petrogradu.

E, sad, sta je fiktivni a sta turisticki vaucer i koji od ta dva predstavlja vizu?

To znaci da u oba slucaja carinu na aerodromu prolazim sa rezervacijom hotela  :??

Hvala

Da, videh, ali sve su slucajevi koji idu poslom ili kod nekog.

Ja idem u hotel, pa ne mogu dobiti garantno pismo..a nije da imam posla tamo, pa ne mogu ni na poslovnu vizu...

Znaci, bas turisticki... :(

Ima neka agencija u Ivana Milutinovica,ali ne mogu sad da se setium kako se zvala.

Ja sam jednom morao hitno za Moskvu,pa nisam imao vremena da se zajembavam po ljermontovoj.

Oni izaju vaucere.Nije bitno gde si stvarno rezervisala hotel,oni ce da ti izdaju vaucer koji pokazes na granici i nema problema.

Dukice,

ja sam isao u martu u Rusiju i imas opciju da kupis povratnu kartu u agenciji "R tours" u kneginje zorke 10. Oni prodaju karte za Aeroflot i ista je potpuno cena kao i u Aeroflotu. Prednost kupovine avionske karte kod njih je ta sto ti oni izdaju vaucer za dz ako kod njih kupis kartu. Jedina stvar je da moras da kupis povratnu kartu. Oni ti izdaju taj fiktivni vaucer, i sa njim mozes uci u Rusiju. Nakon dolaska moras da se registrujes tamo, a ako ides u hotel onda ti to nije problem jer oni to rade za sve svoje goste.

tel agencije ti je 011/344-40-45 i sajt ti je www.rtours.co.yu

Ako imas jos neka pitanja ti vici

poz

• 4 weeks later...

Caozdravo...

Isao bih do Moskve i Petrograda, pa me zanima, ako budem isao vozom, sta je  od mrskih papira (pored wc) neophodno za izvaditi. Madjarska, Ukrajinska tranzitna viza i sl. Koja je povoljnija opcija, avion ili voz? Na kom sajtu bih mogao da rezervisem hostel ili kako do vaucera? Help!

Moj predlog ti je da idesh avionom do Moskve. Prvo, putuje se 3 sata, tj. 49 sati krace nego vozom i ne trebaju ti tranzitne vize a drugo je da je cena aviona mozda 30-40 eura skuplja od cene voza.

Sto se tice hostela u Moskvi i St. Peterburgu preskupi su. Preporucujem HC i CS a ako bash zelish hostel pogledaj na www.hostelz.com www.hostelworld.com i ima josh milion sajtova.

Kad stignesh u Moskvu odmah kupi kartu do Peterburga poshto su vozovi obicno rasprodati par dana unapred.

Ne znam da li si student ali ako jesi ne bi bilo loshe da probash varijantu "poslovno za Rusiju" sa dekanom fakulteta. Ako nisi student, koliko sam upucena, turisticka agencija Putnik je prodavala te vaucere.

uf... pisano je o Rusiji i ruskim vizama 100 puta... procunjaj malo po forumu

::)

Moj predlog ti je da idesh avionom do Moskve. Prvo, putuje se 3 sata, tj. 49 sati krace nego vozom i ne trebaju ti tranzitne vize a drugo je da je cena aviona mozda 30-40 eura skuplja od cene voza.

Sto se tice hostela u Moskvi i St. Peterburgu preskupi su. Preporucujem HC i CS a ako bash zelish hostel pogledaj na www.hostelz.com www.hostelworld.com i ima josh milion sajtova.

Kad stignesh u Moskvu odmah kupi kartu do Peterburga poshto su vozovi obicno rasprodati par dana unapred.

Ne znam da li si student ali ako jesi ne bi bilo loshe da probash varijantu "poslovno za Rusiju" sa dekanom fakulteta. Ako nisi student, koliko sam upucena, turisticka agencija Putnik je prodavala te vaucere.

uf... pisano je o Rusiji i ruskim vizama 100 puta... procunjaj malo po forumu

::)

Cao!

Vidim da se pominju varijante preko poslovne vize... ::)

Planiram krajem juna u Moskvu i dobio sam vaucer i poziv. Kakva je alternativa ako sam student?  Pominjes neki obrazac  :? U SUPu su mi rekli da izdaju samo poslovne vize, pa mi nije jasno kako ta varijanta sa dekanovom potvrdom ide... :? Sretna okolnost je sto sam i zaposlen, a i studiram, na postiplomskim, a da idem u BG, mrzi me  ;) I da li je onda potrebno osiguranje?

Cao!

Planiram krajem juna u Moskvu i dobio sam vaucer i poziv.  :party:

Vidim da se pominju varijante preko poslovne vize...

Kakva je alternativa ako sam student  :? Pominju se neki obrasci - u SUPu su mi rekli da izdaju samo poslovne vize, pa mi nije jasno kako ta varijanta sa dekanovom potvrdom ide...  I da li je onda potrebno osiguranje? U konzulatu u BGu traze (samo) vaucer, sliku i 4000din!  >:(

Pa ako imas vaucer i poziv to ti zamenjuje vizu i nista ti vise ni ne treba.

Visa not required provided holding:

- hotel/tourist voucher, issued by a certified Russian

tourist agency; or

- officially annotated invitation; or

- stamp in passport stating  poslovno  and/or  prodelovno .

Passenger must hold return/onward ticket.

Pa ako imas vaucer i poziv to ti zamenjuje vizu i nista ti vise ni ne treba.

Visa not required provided holding:

- hotel/tourist voucher, issued by a certified Russian

tourist agency; or

- officially annotated invitation; or

- stamp in passport stating  poslovno  and/or  prodelovno .

Passenger must hold return/onward ticket.

Sto jes, jes... Ali za poslovnu vizu traze 300din, a ovako moram u BG, pa jos i da pljunem 4000  :o

Cekaj da se razumemo, ako vec imas vaucer onda ti nikakva viza ne treba i ne treba da ides u BG niti da pljunes 4000 dinara. Sve sto treba je da na ruskoj granici/aerodromu pokazes vaucer.

Cekaj da se razumemo, ako vec imas vaucer onda ti nikakva viza ne treba i ne treba da ides u BG niti da pljunes 4000 dinara. Sve sto treba je da na ruskoj granici/aerodromu pokazes vaucer.

Tnx!  :)

• 4 weeks later...

bussiness viza super odradjuje posao, mnogo je bolja nego turisticka.

Maximalno koliko ne moras da budes nigde prijavljen je 3 dana...

pozz

Kako si je dobio?

Ko ti je pisao pismo?

Da li moze neka nevladina ili studentska organizacija da napise pismo kao da me salje u Rusiju pa da na osnovu toga dobijem poslovnu vizu?

Meni je pisao ortak koji ima firmu, i opusteno sam dobio.

Inace, na isti nacin dobijas bussiness vizu za Ukrajinu,Rusiju,Mongoliju i Kinu (izuzima se Makao i Hong Kong, za koje ti treba posebna viza).

Kod mene je bila varijanta, kao salje me na sluzbeni put itd, u periodu od-do, i trazili su broj iz privrednog registra (PIB) firme da pise, i isto tako broj moje radne knjizice (ja im dao broj, iako sam zaposlen negde drugo a ne kod mog ortaka u firmi).

Uplatis 330 din das im taj papir, licnu kartu i pasos.

I bude gotovo sutradan.

Sto se tice NGO i tako toga, mozes opusteno. Ja sam video da neka ustanova salje nekog momka na ucenje ruskog u Moskvi, i sve ok ide :)

pozz iz Moskve :)

Inace, na isti nacin dobijas bussiness vizu za Ukrajinu,Rusiju,Mongoliju i Kinu (izuzima se Makao i Hong Kong, za koje ti treba posebna viza).

Nedavno sam zvala MUP i rekli su mi da su skinuli Mongoliju sa spiska zemalja za koje se izdaje "Poslovno  u"... Ostalo je tako kako si rekao :)

Rayuela, a koliko je to bilo "nedavno"?

Posto sam ja pre 7 dana uzeo Monglosku bussiness vizu za 330 din:)

E sad moguce da ce mi praviti probleme na granici, posto nisam video da je neko isao od nasih poslovno u Mongoliju :)

Ali sto da ne probam. U Moskvi ta viza bi me kostala dane i dane cekanja plus 50 evra, a ovako se nadam da cu ubedjivanjem da uspem da nagovorim da tu pise da idem poslovno u UlaanBaator :)

Javljam Vam sta je bilo sa mnom :)

Srecno? :)

Ma nece mongolci da me zezaju imam ozbiljna posla tamo :)    clap

Milioni eura su u pitanju, i ulozio sam 330 din u biznis vizu ima da udjem u UB :)

Rusi me nagovaraju da stopiram do UBa, nisam bas siguran da bih mogao :)