Jump to content

Featured Replies

Posted

Trebao bi da putujem za Ameriku u decembru i nasao sam nesto povoljno ali Air canada sa layouver u Montrealu.

Znam da nam treba tranzitna viza, ali na sajtu aerodroma pise ovo:

https://www.admtl.com/Passengers/Formalities/ConnectingFlight.aspx

International-U.S.

If your flight originated outside Canada or the United States and you need to take a connecting flight to a U.S. destination, there are two possible options:

If your airline offers the option of automatically transferring your luggage and you have a boarding pass for your connecting flight, you will be asked to proceed via a connecting flights corridor, avoiding Canadian Customs. You will, however, have to go through U.S. Customs. Your checked luggage will be transferred automatically by the baggage handling system. Note, however, that U.S. Customs officers are authorized to recall your luggage, if necessary, for manual inspection. If the Customs officers do not yet have the information on your luggage at hand, you will be asked to proceed to the waiting area.

If your airline does not offer the option of automatically transferring your luggage, you must pick it up yourself from the carrousel, then follow the normal procedures for international arrivals, then for U.S. departures.

Ja bi imao povezan AirCanada let sa sat ipo layover. Isti je terminal, po ovome sto pise meni ne treba kanadska viza, posto preskacem Kandasku carinu.

Zanima me jel neko leteo ovako za Ameriku preko Kanade?

Pozdrav

No can do. Treba ti kanadska tranzitna viza. Imas i povoljnije varijante od tog AC via YUL, za pocetak pozovi bilo koju turisticku agenciju i pitaj za NY preko interline agreementa Jata i Virgin Atlantic. To je ubedljivo najjeftinija varijanta za Njujork odavde. Ako hoces open jaw (povratak iz MIA, a odlazak na JFK), onda ti je iz Beograda najbolje da gadjas neki evropski Star Alliance prevoznik, odnosno LH, LX i OS.

• Author

e jbg, ja se ponadao da moze bez vize.

Za sada mi je najpovijnija varijanta BEG - NY; NY- MIA; MIA - Milano(MXP) i odatle nazad easy jet.

Izadje oko 620e.

Ma videcu prvo da dobijem vize. Postoji i sansa da mi jedan lik uzme preko milja karte u business klasi za cenu manje od ekonomske :)

• 3 weeks later...

To sto si ti procitao se odnosi na carinu (Customs) a ne na Immigration.

Moras da prodjes prvo Immigration, dakle viza ti je neophodna.

Na aerodromima u Torontu i Montrealu postoji US Customs sto znaci da ako putujes u US nema potrebe da prtljag prenosis preko kandaske carine vec direktno kroz carinu US.

• 2 years later...

Pozdrav svima,

Treba mi savet vezan za tranzitnu (48h) vizu Kanade.
Na jesen cu icu u USA, Niagara Falls i planiram da posetim Toronto koji je odmah preko reke.
Pitanje: Da li neko ima iskustva / da li je moguce sa tranzitnom vizom posetiti Kanadu kolima na 24h i vratiti se nazad u US?

Hvala!