Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,da li neko mozda zna nesto vise da mi kaze o apliciranju radne vize za Australiju,koliko traje proces,i da li nakon odredjenog vremena provedenog tamo,radeci,moze da se dobije boravisna viza?  :mrgreen:

Jagodice, sudeci po tvojim postovima, nije mi bas jasnije gde ti to zelis da ides? U  Australiju, Ameriku? trazis boravisnu, turisticku vizu?

• Author

Jagodice, sudeci po tvojim postovima, nije mi bas jasnije gde ti to zelis da ides? U  Australiju, Ameriku? trazis boravisnu, turisticku vizu?

U Ameriku turisticki,idem u posetu..

A sto se tice Australije  tamo bih boravisnu? Pa se sad raspitujem...

Prvo, ne znam sta se podrazumeva da je boravisna viza? Svaka viza je valjda boravisna viza jer ovlascuje nekoga da boravi odredjeno vreme negde. I turisticka, i radna, studentska, partnerska...

Ako te interesuje permanent residence to je onda status neogranicenog boravka to jest na `srpskom` rezidentska viza.

Za radnu vizu van Australije se moze prijaviti samo ako je poslodavac koji ispunjava uslove voljan da sponzorise radnika. A uglavnom nije voljan, osim za jako strucne i iskusne radnike sa deficitarnim profesijama jer proces zahteva dosta papirologije, vremena i novca.

Ne postoji radna viza koja je nezavisna od poslodavca, uvek poslodavac mora da je sponzorise (izuzetak je work and holiday program za koji se gradjani Srbije ne mogu prijavljivati). Nemoguce je dobiti radnu vizu bez posla pa onda traziti posao.

Moguce je dobiti useljenicku rezidentsku vizu bez posla pa onda traziti posao.

Ako si na radnoj vizi i sponzorisana od poslodavca, radis u Australiji, onda mozda postoji mogucnost da se prijavis za rezidentsku vizu, ali to nije garantovano. Opet moras da ispunis uslove za prijavu, prijavis se i cekas. Vecina ljudi cekaju godinama, cak i ako rade u Australiji.

Sa druge strane useljenicka rezidentska viza se moze dobiti iako nikad nisi bila u Australiji, ali treba da imas dovoljno poena, da ti potvrde da mozes da se prijavis, prijavis se i dobijes vizu. Sa rezidentskom vizom moze da se zivi i radi bez ogranicenja ali ona ne garantuje ni posao ni socijalnu pomoc prve dve godine. Onda imas pravo da radis ali posao, smestaj i sve ostalo trazis sama. Ako je useljenicka rezidentska viza sponzorisana od poslodavca onda ne mozes odredjeno vreme menjati posao; ako je sponzorisana od neke od drzava onda moras raditi u toj drzavi dve godine.

Pozdrav svima.

Novi sam na forumu pa me interesuju neke stvari i voleo bih da mi neko pomogne ako moze.

Zanima me sta je sve potrebno od dokumentacije za Studensku vizu i koji su sve uslovi za spomenutu?

Izvinjavam se ako se ne podudara sa glavnom temom!

Unapred hvala.

Ovaj forum bas i nije relevantan za pitanja o radnim i studentskim vizama.

Sve zavisi kakvo je studiranje u pitanju. Za sve studentske vize trebaju potvrda iz banke o posedovanju sredstava, medicinski pregled, potvrda o neosudjivanosti i potvrda da je osoba primljena na studije; u zavisnosti od studija potrebni su rezultati na IELTS testu engleskog jezika, prethodne diplome i transkripti - originali i prevodi overeni od strane sudskog tumaca; za neke specijalisticke studije dodatna dokumentacija o iskustvu, projektima...

Sve to pise online na sajtovima koledza i univerziteta - uslovi za upis, a uslovi za vizu na sajtu ambasade.