Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav forumaši :)

U januaru imam 15ak slobodnih dana i manji budžet, ali dovoljan za jedno low-cost putovanje. Šta mi preporučujete? Ne znam da skijam, pa mi planine nisu interesantne. Ni kupovina me takođe ne interesuje... Razmišljam između Italije, Austrije i Turske? U Italiji sam bio u Rimu, Veneciji i Firenci, ali bih volio obići druge gradove, a ne bi mi smetalo ni da se vratim u ove ...

Što se Austrije tiče, našao sam finu varijantu (prejeftinu) za obilazak Linca i Salzburga, jer sam u Gracu, Beču i Zotteru bio? A treća opcija je Istanbul? :)

Ko je putovao u januaru na ove destinacije. Preporuke neke, savjeti? Takođe, putovanje mi ne uključuje novu godinu.

:mah:

Loša klima u Istambulu. Ja sam bio ove godine za 15. februar, bilo je lepo, ne mogu da kažem, ali onako sumorno, sitna ili krupna kiša non-stop... Nisam ga baš doživeo na pravi način.

Preporučio bih pre Španiju -- Madrid ili Andaluziju. Nije tako skupo boraviti tamo, samo treba stići donde na niskom budžetu. Ako je budžet tako nizak da zahteva autostop, onda ništa, zaboravi. Atina, možda?

• Author

Pa i ja bih u Istanbul, ali sam gledao vrijeme u januaru otprilike i uvijek je kiša ... Budžet mi je mali, ali BFP do Istanbula je 70eur (sa kušetom), do Austrije mi je samo 20eur povratna iz Banjaluke, a do Italije mi je prevoz isto prejeftin preko Slovenije neke verzije... Uglavnom, da mi prevoz ne bude preko 80 - 90eur, smještaj preko CS, hrana :eat: supermarket i eto :)

Španija i Portugal su mi preskupi zbog prevoza, a i nisam za neko smrzavanje kraj puta  :stop: u januaru ... :)

Za Napoli , i dalje i divlje :) ja uvek radije biram Siciliju (a uvek zavrsavam u Trentinu)

Nikola, trebalo bi malo bolje da definišeš pitanje. Rekao si šta te NE zanima, ali nisi rekao ono bitnije - šta te zanima? :) Drugo, kažeš da ne bi u planine, a onda pominješ Austriju u januaru, koja je verovatno najpoznatija baš po planinama. Kao i sever Italije. Treće, koliko je meni poznato, Salzburg je prilično skup grad, a verovatno je i Austrija generalno skuplja od Italije ili Turske. Što ne platiš na mostu... Četvrto, ni ja ne znam da skijam, ali  volim sneg i rado bih išao u neko romantično alpsko mestašce, nevezano za skijanje.

Meni je i Budimpešta bila lepa u januaru, a par puta me u Istri dočekalo odlično vreme, sa 16-17 stepeni oko Nove godine i bilo je predivno. Samo računaj na to da u tipično letnjim mestima januar obično znači da je mnogo toga zatvoreno i da je mnogo manje turističkih sadržaja (i ljudi), ako te to uopšte zanima. Počev od hotela i muzeja, preko raznih predstava i manifestacija, do vozova, autobusa i trajekata, pa su obilasci lokalnih znamenitosti potencijalno mnogo komplikovaniji (i skuplji).

Lično bih zaobišao srednju Italiju, jer mi se čini da taj pojas najviše "trpi" u januaru. U smislu da je vreme loše (obično hladno i kišno), a nisu tome prilagođeni, nego čekaju leto, kao uspavani meda. :) Dakle, ili obilazak "metropola" (može i više njih za 15 dana), ili neka planina ako ima jeftino (CS na planini u januaru ne bih očekivao). Ako prognoza bude lepa, definitivno Istra (puno je mesta za obilazak) ili jug Italije.

P.S. Svakako bih putovanje iskoristio da vidim/doživim nešto novo i neobično. Dakle, izbegao bih da idem u mesto koje je slično mestu u kom živim.

Malta.

Divna klima.

Relativno mala površina, lako dostupna.

Jeftini letovi.

Nejniže cene u januaru.

ljudi covek rece do 80 eura za prevoz, a vi dobro da mu niste predlozili nepal ili kambodzu :D

napulj sam i ja hteo da predlozim, prevoz sa lokalnim vozovima po italiji za razumnu cenu. prag isto mozda?

Ja sam bio u Salcburgu i okolini bas u januaru...moze biti da gresim, ali imam utisak da je sneg nekako deo arhitekture Salcburga...ne sumnjam da je grad lep i leti, ali mi je nekako upravo u zimskom ambijentu prelepo...

Ono sto je obavezno jesu jezera u okolini, pa se valja nekako organizovati i to obici...i nemoj biti tuzan sto je zima i ne mozes se okupati, jer kazu da i leti nije prijatno, glecerski ledeno...