Jump to content

Featured Replies

Posted

Hej peeps,

Krecem za Aziju ponovo i treba mi info o Tokyo-u. Bicu tamo od 9.11. na 5 dana. Skupo je, znam. Bilo koja jeftina varijanta: klopa, hostel... Sta videti, sta probati od klope, gde izaci, (bar jednom :P

Hvala puno!

skupo jeste , ali ni priblizno koliko se misli .

hrana u restoranima gdje oni jedu je jeftinija nego u Budvi (recimo oko 10 evra za dvoje). Hoteli se mogu naci hm relativno jeftino recimo oko 60 evra za dvoje . problem je sto su jednokrevetne sobe i hosteli skupi .

prevoz isto tako je jeftin dnevan karta pet evra za metro .

u prodavnicama je hrana jeftinija nego ovjde , viski recimo 8-9 evra .

Ali nocni izlasci su skupi , cak u sitom restoranu je rucak po jednoj cijeni vecera je mnogo skuplja , pice je isto skupo u restoranima .

Sta vidjeti ? zavisi sta te interesuje , suvise malo vremena imas nazalost

• Author

Pa na hostelworld-u mogu da se nadju hosteli u proseku za 17e. Najjeftiniji je "JGH Tokyo"  i u periodu u kom idemo drugarica i ja kevet je po osobi 12e u "7 bed female dorm-u" plus ga i dobro ocenjuju..

Ostajemo 5 dana i imamo plan dalje Azijom, a ti, ako zelis i hoces, napisi sta ti mislis da je ok da se vidi u tih 5 dana. Svi mi umemo da koristimo internet izvore za informacije a forum postoji da se podele licna iskustva.

Hvala unapred. Poz.

Riblju pijacu , Ueno park sa zoo vrtom (nije veliki ali su im pande nevjerovatne) , nacionalni muzej (e tu mozete tri dana ostati). U nastavku Asakusu sa hramom i sto da ne tornjem . Park pored riblje pijace i obavezno cajni ritual (500 jena po osobi) .

cetvrt crvenih fenjera , gdje ce te vidjeti porodice sa djecom da setaju sem nekih diskretnih znakova nista ne ukazuje sta se unutra desava . Koko i te cetvrti mogu biti bezbjedne .

Mi licno volimo puno da setamo , tako da smo prelazili mklometre i kilometre pjeske , pogotovo je lijep i autentican dio od Ginze pored Tokiske stanice do Akihabare i Uena . to je nazovi stari dio Tokia , recimo vidjeli smo citav kvart sa stotinama prodavnica polovnih knjiga .

Posle dva puta i nadam se u januaru treceg  daleko najaci utisak na nas su ostavili samo Japanci , ne gradjevine , brzi vozovi , metro, sve to mozete i mnogo bolje vidjeti u Pekingu , Sangaju ali tu kulturu taj osjecaj bezbednosti nigdje nismo u toj mjeri osjetili . Kazu da su kao narod uzdrazani , mi smo stekli potpuno drugaciji utisak . na racun toga jedna sitnica koja nam se desila . Trazili smo prodavnicu materija sa brodomaketarstvo i to zaista nismo mogli naci (losa adresa je doprinela tome) zena koju smo pitali je isla sa nama vise od sata i to sve sa malo kcerkom dok je nismo nasli .

Carska palata tj kompleks oko nje je lijep u proljece kada cvjetaju tresnje inace nista posebno .

Definitivno zemlja koje je ostavila najaci utisak na nas (izuzimam Sjevernu Koreju i Butan koji su zemlje na svoj nacin)

Steta sto ne mozete otici do Kyota jer je on neuporedivo neuporedivo ljepsi od Tokija . Nazalost vozna karta do njega i nazad je taman i koliko rail pass sedmodnevni . Trenutno je jako dobar odnos evra i jena .

Definitivno zemlja u koju cemo se uvjek vracati

Nikakav strah od skupoce u Tokiju. Zemlja jeste skuplja ali ima dosta normalnih varijanti, nista skuplje nego bilo gde u razvijenoj Evropi. Japan je magija, a to nema cenu ;-) 

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Zdravo! Idem u Tokio u junu. Zanima me kakva su vasa iskustva sa hostelima? Ima li neki koji biste preporucili?  :yok: I eventualno...koji jos grda (ili selo, sto da ne) obici a da se dotle stize relativno jeftino?  :party:

Nikko busom nije skupa varijanta , ali bez Kyota je zaista steta . bus je jeftiniji od voza . neznam da li moze stopom . Licno mislim na je sedmodnevna karta najbolje resenje za voz , trenutno je 195 evra ili bus petodnevna karta .

Kul  :mrgreen: a jel moze sedmodnevna za voz da se kupi odavde?  I ako moze preko kog sajta?

Dva surfera koji su bili kod mene na spavanju u Kini, su proputovali Japan, uzduž i popreko stopirajuci...mislim da je sve zajedno bilo u pitanju oko mesec dana putovanja...

• 5 months later...