Jump to content

Featured Replies

Postovani,

molim vas da mi pomognete u rezjasnjavanju bezviznog rezima. Znam da je osnovno pravilo 90 dana boravka u 180 dana. 
Ali ja sam boravila u Sengenu:
1. 30.06.- 12.07.2015. ( Grcka)
2. 20.08.-20.09.2015. cu biti u Svedskoj

Moje pitanje je da li ja mogu da idem u posetu rodjacima u periodu od 30.11.2015. do 15.02.2016. obzorom da mi 180 dana isticu 30.12.2015. i da mi tada pocinje novi period od 180 dana?
Znaci da li mogu da ostnem u Sengenu bez vracanja kuci posto cesto putujem

Unapred hvala na odgovoru.
Markovic Milena

Moje pitanje je da li ja mogu da idem u posetu rodjacima u periodu od 30.11.2015. do 15.02.2016. obzorom da mi 180 dana isticu 30.12.2015. i da mi tada pocinje novi period od 180 dana?

Pa,trebalo bi da mozes.

Preko leta si iskoristila 45 dana,znaci ostaje ti jos 45 dana koje bi mogla da iskoristis do 30.12.

A to se uklapa u tvoj plan da krenes mesec dana ranije (30.11.).

Znam da je milion puta pisano o ovoj temi,ali ipak mi je potrebna mala pomoc.Nisam bas sigurna oko preostalih dana u Evropi.Uvek sam koristila 90 dana pa 90,tako da nikad nisam morala da brojim dana ali sad izgleda da moram.Pa Vas molim ako mozete pomozite mi.Ovako: prvi ulazak u Evropu je 01.03.2015 do 11.04.2015,do 01.05.2015 bila sam u Srbiji.01.05.2015 do 11.06.2015 opet u Evropi,od 11.06.2015 do 28.08.2015 Brazil,28.08.2015 do 03.09.2015 Evropa...sad me zanima kad ja mogu da se vratim opet u Evropu na Tri meseca??? hvala unapred na pomoci

Samo bih da napomenem ovom prilikom ljudima koji idu u Madjarsku da obavezno prilikom povratka iz nje pogledaju da li im je lupljen pecat na granici tj pri izlasku iz Madjarske. Prilikom putovanja za Belorusiju preko Warsave , na aerodrom su nas cimali na pasoskoj kontroli , bas zbog tih pecata. I tako sam ja usao 6 puta u Madjarsku a nisam izasao ni jednom -.- Uglavnom znam da ih nekad mrzi i da zbog guzve samo pogledaju i puste ali ako hocete dalje da idete bilo bi lepo da Vam lupe pecat. 

Mozda ce nekom ovo i da koristi.

Edited by Drezik

Drezik

Meni pre par dana nisu lupili izlazni pecat (na Horgosu), nisu ni pregledali pasose, samo pustili ceo bus da prodje.

Za par dana treba opet da putujem u EU (ovaj put avionom) pa ne znam sta da radim...

Mislim nisam ja kriva sto neko ne radi svoj posao, ali ne zelim probleme...

Neki savet?

Neki savet?

Nista,uzmi pivo i kuliraj.Sta te briga,nije tvoja krivica.

Ovo sto je on ispricao je situacija kad naletis na nadrndanog pasoskog kontrolora.Ali nikakva velika prepreka.

Bas tako sto kaze Laza, ne mozes ti tu nista. Ja sam mu objasnio , dosao mu je staresina , staresina rekao pustaj i to je to. Pratioc iz tima Milice Mandic koja se sa nama zatekla na aerodromu isto je prosao. Tj stavili su ga na cekanje. 

I meni Madjar besno mahao da prodjem u julu na izlasku iz Madjarske..ja pokazujem pasos-pecat,on samo rukom...teraj....i onda sam trazila od naseg policajca da mi udari ulazni pecat u SRB.....sad cu u Grcku,a krajem oktobra opet treba da idem u Slovacku,pa mi uopste nije sve jedno. Ovako,jbg. ispada da sam usla u Madjarsku ( u EU ) u julu i da sam jos uvek tamo,a bila sam nedelju dana. A tek sad ovo sa migrantima....lele...pa ja ne znam....ako budu gledali u sitna crevca,meni onda ne gine da me ne pusti u oktobru. Ako uopste budu otvorene granice!

Postovani,

Zanima me nekoliko stvari, a nadam se da na forumu ima ljudi koji mogu malo da mi pojasne stvari.

Naime, zanima me kako se racunaju dani koji se provode u EU i sta raditi posle 90 dana provedenih u EU.

Na moje pitanje kada dobijam nove dane za boravak u EU granicar na Madjarskoj granici mi je rekao tek sledece godine.

Proverim dane na EU calculatoru, i dobijem drugacije resenje.

Boravila sam u EU u sledecim terminima 

29/04/2015-12/05/2015

18/06/2015-20/08/2015

12/09/2015-17/09/2015

I ostaje mi jos 6 dana od tih famoznih 90 dana koje smem da provedem.

Ali me zanima kad mi se broj dana povecava? Unapred hvala

... i sta raditi posle 90 dana provedenih u EU.

Napustiti je,sta drugo?

Ako neces da imas posla sa zakonom.

A kako se racunaju dani je objasnjeno na prvim postovima ove teme.

Zdravo

Javljam vam se citala sam ove komentare prekoracenje 90 dana u EU. Ja sam prekoracila 90 dana jer sam cekala na vjencanje medjutim nije mi uspjelo sada moram za Bosnu i vjencanje ce biti u Bosni pa kakve su sitacije po granicama zanima me. Hvala

Ja sam prekoracila 90 dana jer sam cekala na vjencanje medjutim nije mi uspjelo...

Au.Malo je cudno da neko ceka na vencanje 90 dana (i vise).

To se bre zna u roku od par dana - bice ga ili ga nece biti :)

No...

Sto se tice pitanja o situaciji na granici - sve zavisi kako ti se zadesi.Od te price oko vencanja u ovom slucaju nema bas velike vajde kad prekoracis 90 dana (EDIT:jer su oni sto rade tamo takve price culi vec jedno milion puta).Jedino da uzmes i da places tamo pred njima,pa da se neko i sazali.A da li neko ko ce ti progledati kroz prste (ako ga budes castila koji "ojro" naravno;na "lepe oci" tesko da ce da prodje) ili ces naleteti na nekog ko nece hteti ni da cuje za mito...to niko ovde na forumu ne zna.

Ako znas nekog svercera,najbolje da pitas njega/nju,oni obicno znaju ko kad radi i u kojoj smeni na granici,i ko je od tih granicara "dobar",a ko nije "nikako dobar".

Edited by Laza GNR

Joj kompikovano mi je bilo skroz cekala sam dugo na odgovor i rekli su mi ne moze. Moram za Bosnu. I sad imam sve papire da bih se vjencala u Bosni. Al ajd ako ne budem imala nikavih problema i izadjem iz svicarske i udjem u Bosnu i uradim vjencanje kako onda kad budem ulazila u svicarsku ili u spaniju jer moj momak je spanjolac i nismo mogli u spaniji. Znate lu mozda kakva je ta procedura sta ce reci policajci moja viza istekla a uspjeli se vjencati,hoce li mi tada praviti problem... joj ja sam upanici i bas me je strah ja to nikad nisam imala problema.

:shockkk:  :shockkk:  :shockkk: Pomoc!!!Znam da je milion puta pisano o ovoj temi ali molim samo da mi pomognete...Da ne davim moji ulasci i izlasci;

01/03/15-11/04/15  Italja 42 dana

11/04/15-01/05/15 Srbija 20dana

01/05/15-11/06/15 Italija 42 dana

11/06/15-28/08/15  Brazil 77dana

28/08/1-03/09/15    Italija  7 dana

03/09/15-.....           Srbija do kraja oktobra planiram

Moje pitanje je dal ja mogu nazad u Italiju ili ne?? :cry22:  :cry22:  :cry22:  :cry22:  :cry22:  :cry22:

Edited by ivancica8869

Kako kalkurator kaže 82?

Stavi tvoju računicu.

Moguće da sam možda pogrešio dan, dva zbog meseci koji imaju 31 dan, ali 82 dana, nemoguće.

Edited by pedjalon

Kako kalkurator kaže 82?

Stavi tvoju računicu.

Moguće da sam možda pogrešio dan, dva zbog meseci koji imaju 31 dan, ali 82 dana, nemoguće.

pa lepo,ja sam lepo upisala sve ulaske i izlaske iz evrope i upisala kad bi krenula i kad bi se vratila! i sve je ok...nzm kojom racunicom si ti dobio 18,19...

01/03/15-11/04/15 period proveden u italiji

11/04/15-01/05/15 period proveden u srbiji

01/05/15-11/06/15 period proveden u italiji

11/06/15-28/08/15period proveden u brazilu

28/08/15-03/09/15 period proveden u italiji

03/09/15-24/10/15 srbija...prvi ulazak u evropu je 01/03/15 i moji 180 dana istice 27/08/15?? a ja sam iz italije izasla jos 11/06/15...a usla 28/08/15..iskoristila samo 7 dana .po mojoj nekoj racunici mogu ponovo nazad normalno,i kalkulator pokazuje,ali sad me ti zbuni sa ovim 18,19??

Mislim da ne računaš dobro.

Ako bi krenula sutra, od sutrašnjeg datuma računaj unazad 180, i u tom periodu koliko si dana bila u zemljama Evrope. Imaš prava boravka 90 dana.

Mislim da ne računaš dobro.

Ako bi krenula sutra, od sutrašnjeg datuma računaj unazad 180, i u tom periodu koliko si dana bila u zemljama Evrope. Imaš prava boravka 90 dana.

38 ako racunam od danas!!Ali zar nije od dana kad si usao prvi put u evropu?..Eto pokusala sam jutros ambasadu da pozovem za neku informaciju,naravno otkacili su me na finjaka..po sajtovima pise jedno,a ovde drugo..zato i ne kapiram koliko i sta?Uvek sam bila 90 tamo 90 ovamo,nikad nisam imala problem,e sad mi se sve poremetilo i ne kapiram vise nista.Ajde kad vec kapiras to,ja planiram 24 oktobra da idem,koliko dana mogu da budem u eu?