Jump to content

Featured Replies

To je cca 51 dan. A gde su ti onih 82 dana?

Pokušaću sutra da izračunam...

ja krenem 24 oktobra i to je do 14 januara 82 dana..lepa racunica..ili kalkulator ne racuna lepo ili smo oboje losi sa matematikom...

Možda. :)

180 dana pre 24 oktobra je 28. april.

Između 28 aprila i 24 oktobra si provela u EU 62 dana. Imaš prava na 90 dana, dakle ostalo ti je 26 dana.

Tačno?

Edited by pedjalon

Možda. :)

180 dana pre 24 oktobra je 28. april.

Između 28 aprila i 24 aprila si provela u EU 62 dana. Imaš prava na 90 dana, dakle ostalo ti je 26 dana.

Tačno?

Nije tacno! Provela sam 49 dana u Eu!

01/05/15-11/06/15 period proveden u italiji  32 dana

28/08/15-03/09/15 period proveden u italiji 32dana

............................................................................................

ukupno                   64dana

90

- 64

..............

26 preostalih dana

?????????????????????????

01/05/15-11/06/15 period proveden u italiji  32 dana

28/08/15-03/09/15 period proveden u italiji 32dana

............................................................................................

ukupno                   64dana

90

- 64

..............

26 preostalih dana

???? ???? ???? ???? ???? ?????

01/05/15-11/06/15 kako moze da bude 32?? To je 42 dana i od 28/08/15-03/09/15  je 7 dana

42+7 trebalo bi da je 49!!??

:bang:

Ja obrnuo mesece i godine. Kod nas se tako piše godina, mesec, dan... A nisam dobro gledao. B)

Izvini. :bag:

Sretan put.

Edited by pedjalon

:bang:

Ja obrnuo mesece i godine. Kod nas se tako piše godina, mesec, dan... A nisam dobro gledao. B)

Izvini. :bag:

Sretan put.

opusteno!! Znaci lepo sam izracunala? mogu 82 dana da ostanem?

Ljudi, mala pomoc oko moje racunice za boravak u Sengen zoni. 12.juna ove godine otisla sam za Nemacku i vratila se 15.juna. Kontam da mi je 12.06. krenulo 90 dana u 6 meseci za koje mogu da boravim u Nemackoj i isticu 12.12.2015.

Planiram pocetkom novembra da odem i ostanem tamo sto duze. Sad, interesuje me da li posle 12.12 pocinje nova runda od 90 dana i brojac se resetuje na 0, pa ja mogu od tog datuma da ostanem jos 90 dana ili moram prvo da napustim Sengen zonu pa opet da udjem, iako nisam iskoristila svih 90 dana u ovih sest meseci? Da li moze neko ko je bio u istoj ili slicnoj situaciji da mi pomogne? Hvala svima unapred... shtrumpf

Pozdrav,

nadam se da sam na pravoj adresi.

Mnogi mi kazu da ne treba da brinem jer slecem i bicu samo nesto vise od 24h u Amsterdamu.Imam srpski biometrijski pasos.

Trebalo bi da izadjem sa aerodroma i idem malo po gradu da se vidim sa nekim prijateljima.

Znaci ovako slecem 1.12.2015 u 11:40am dok zavrsim oko prtljaga i slicnih stvari ,sledeci let imam tek sutradan 2.12.2015 u 21:20h.

Osim pasosa da li moram da ima jos neki dokaz tipa pare,osiguranje ,kartice i slicno?

Znam da nam ne treba viza jer mso u sengenu,ali ipak bih da proverim da li imala ili nemala problem izlaska i posle povratka na aerodrom?

Hvala puno ipak sam totalni pocetnik u svemu.

Ljudi, mala pomoc oko moje racunice za boravak u Sengen zoni. 12.juna ove godine otisla sam za Nemacku i vratila se 15.juna. Kontam da mi je 12.06. krenulo 90 dana u 6 meseci za koje mogu da boravim u Nemackoj i isticu 12.12.2015.

Planiram pocetkom novembra da odem i ostanem tamo sto duze. Sad, interesuje me da li posle 12.12 pocinje nova runda od 90 dana i brojac se resetuje na 0, pa ja mogu od tog datuma da ostanem jos 90 dana ili moram prvo da napustim Sengen zonu pa opet da udjem, iako nisam iskoristila svih 90 dana u ovih sest meseci? Da li moze neko ko je bio u istoj ili slicnoj situaciji da mi pomogne? Hvala svima unapred... shtrumpf

Pa trebalo bi da izadjes do 12.12.2015.

Pozdrav,

nadam se da sam na pravoj adresi.

Mnogi mi kazu da ne treba da brinem jer slecem i bicu samo nesto vise od 24h u Amsterdamu.Imam srpski biometrijski pasos.

Trebalo bi da izadjem sa aerodroma i idem malo po gradu da se vidim sa nekim prijateljima.

Znaci ovako slecem 1.12.2015 u 11:40am dok zavrsim oko prtljaga i slicnih stvari ,sledeci let imam tek sutradan 2.12.2015 u 21:20h.

Osim pasosa da li moram da ima jos neki dokaz tipa pare,osiguranje ,kartice i slicno?

Znam da nam ne treba viza jer mso u sengenu,ali ipak bih da proverim da li imala ili nemala problem izlaska i posle povratka na aerodrom?

Hvala puno ipak sam totalni pocetnik u svemu.

Nemas potrebe da brines,trebaju ti samo pare za trosak  :dance:

Pa trebalo bi da izadjes do 12.12.2015.

Ne bi trebalo da izađe do 12. 12. Ako kreće u novembru, može da ostane svih 90 dana, jer će se ti dani iz juna poništiti 15. decembra..

Nemas potrebe da brines,trebaju ti samo pare za trosak  :dance:

hvala puno...sad ne moram da brinem oko toga...:)

Pozdrav svima,

Potrebna mi je mala pomoc oko racunjanja dozvoljenog boravka u Sengen zoni.

Boravio sam u Nemackoj u periodu od 4.7.2015-27.9.2015 i sada  me zanima koliko treba da budem u Srbiji da bih opet

mogao da boravim u Nemackoj 90 dana. Nadam se da ce neko imati vremena i volje da mi odgovori. Hvala flowers::

Pozdrav svima,

Potrebna mi je mala pomoc oko racunjanja dozvoljenog boravka u Sengen zoni.

Boravio sam u Nemackoj u periodu od 4.7.2015-27.9.2015 i sada  me zanima koliko treba da budem u Srbiji da bih opet

mogao da boravim u Nemackoj 90 dana. Nadam se da ce neko imati vremena i volje da mi odgovori. Hvala flowers::

Uvek gledaš poslednjih 180 dana, zaboravi na to kad si prvo ušla, promenilo se pravilo. Dakle, izbrojiš koliko si dana provela u poslednjih 180 i znaćeš da li ti je ostao neki dan ili nije. Klizni je period, dakle svakog dana gledaš poslednjih 180 dana.

Evo linka ka kalkulatoru koliko možete ostati: http://ec.europa.eu/...culator_en.html

Za  detalje možete pogledati : http://www.relocatem...ssport-validity 

Ako može neko da mi razjasni jednu stvar.

Rumunija nije u šengen zoni još uvek, prema tome, da li se u Rumuniji može ostati i duže od 90 dana u okviru 180 dana, odnosno koliko dugo državljanin Srbije može da ostane u Rumuniji?