Jump to content

Featured Replies

Posted

Bilo kakav info bi dobro dosao :) Jeftin smestaj, gradski prevoz, atrakcije, shoping (jedan, ne vise), koja je najbolja varijanta za obilazak kineskog zida, hrana itd.. Hvala.

Bilo kakav info bi dobro dosao :) Jeftin smestaj, gradski prevoz, atrakcije, shoping (jedan, ne vise), koja je najbolja varijanta za obilazak kineskog zida, hrana itd.. Hvala.

Ajd ja ću ti za Kineski zid. Nemoj uzimati nikakve ture nego to napravi samostalno. Ja sam bio na Mutianyu a najlakše do tamo ti je doći sa Donghzhimen stanice sa busom 867. Dnevno idu dva busa, jedan je u 7.00, a drugi u 8.30, a vračaju za nazad za Peking 14:00 i 16:00. Cijena karte ti je 16 rmb. Samo moraš provjeriti za taj bus do kada vozi, jer vozi samo visokoj sezoni

Sto se zida tice predlozio bih ti Jinshanling sekciju: http://www.travelchinaguide.com/china_great_wall/scene/beijing/jinshanling.htm

Nema guzve, lepi pejzazi i dobro organizovan prevoz - postoji turisticki bus koji te odveze, saceka 4-5 sati (vise nego dovoljno) i vrati, 120 Juana, ulaznica ukljucena.

http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g1514889-d663928-r143098325-Jinshanling_Great_Wall-Luanping_County_Hebei.html

Sto se smestaja tice, ja sam bio u Classic Courtyard:

http://www.booking.com/hotel/cn/the-classic-courtyard-beijing.en.html

27 eur single. Odlicna lokacija u delu grada koji je veoma ziv nocu, ali hotel je u sporednoj ulici tako da nema buke.

Ovo je zaista dobar hotel na jako dobrom mjestu (nek ne zbuni losa ocjena) , bus od aerodroma ide bukvalno do hotela , smjesten blizu zeljeznicke stanice a opet uvucen u hutongu pa nema guzve

http://www.booking.com/hotel/cn/beijing-zhong-an.en-gb.html?sid=3a8e58c6160e48cdf81323047753d4aa;dcid=1

Odatle su vecina znamenitosti dovoljno blizu za pjesaka .

Soping molovi su taman usputno , na glavnom bulevaru od trga prema zgradi televizije imas ih nekoliko , i sa firmiranon i sa kineskom firmiranom robom . isto tako prema prema hramu neba imas citav niz za koje ti trebaju dani da ih obidjes . Inace njihova roba nema blage veze sa onom koju mi kupujemo u ove nase kineske radnje , kako kvalitena i jeftina , uz cenkanje nazalost . O svili ne trreba trositi rijeci , takav izbor da jednostavno neznas sta da uzmes .

Hranu imas bukvalno svugdje i za nase uslove jako prihvatljive cijene , prevoz je ok , metro tacan ,cist , jeftin oko 25 centi voznja . malo nervira rengen kontrola . ostadoh tako bez par dezodoransa. Taksi jeftin ali moras cekati red , mozes naravno svugdje uhvatiti one koji stoje pored ali se obavezno odmah dogovori za cijenu (ne voze po taksimetru) , cak i oni su povoljni za nase uslove .

Posjeti kinesku operu , akrobatiku ili kunf fu . sve to u samostalnoj reziji . licno mozda samo zid preko neke od agencija , jer je problem sa prevozom ide jako dugo . Saobracaj je i pored ogromnih bulevara ful.

Sangaj je mnogo drugaciji ili smo ga bar  mi tako dozivjeli , jedan megalopolis vjerovatno je trenutno Njujork za Njujork . Doduse tu smo i mi imali megalomanske zelje pa smo isli da vidimo i preko njega prodjemo ,najdjuzi most na svijetu (42km) , i sve tako pa nas je doslo porpilicno skupo .

Ako ikako imate vremena podjite do Xiana da vidite vojnike od terakote , nesto neopisivo .

A da obavezno posjetiti muzeje , uglavnom je besplatan ulas uz pasos naravno i rengen kontrolu i obavezne redove i redove  i redove

U vezi zida, samo da kazem da je idealan deo ovaj predlozeni Jinshanling...u toku 4-5km, sreli smo 16 drugih turista i jos ponekog prodavca pića, koji tu realno samo verovatno beze od porodice, "kao na posao"...idealno za dozivljaj zida i okoline...

Sangaj, po tudjoj preporuci, nekom drugom :) obisao sam Nacionalni muzej...nije lose i moze pod odlicno, samo iz razloga sto Sangaj realno ne nudi puno toga...

Sa studentskom karticom pola cene u onom najpoznatijem parku u Sangaju...

Za najbolju klopu, sacekaj 21h i izlazak pokretnih restorancica na ulice grada...isto preporuka za muslimanske restorane, gde se nudle prave rucno, na licu mesta...

Ako te zanima i flea market, iskopacu bas adresu - ovo je za Sangaj...

• 3 weeks later...
  • Author

Hvala svima.  :mah: Da li je cena od 8e za hostel u centru Sangaja ok? :) Nasle smo neki "People's Square Youth Hostel" za tu cenu, u centru, deluje bas lepo :)

Šangajska atrakcija koju ne bi trebalo propustiti: vožnja vozićem kroz tunel ispod reke - nešto sasvim blesavo i orignalno. Meni je bilo takođe zanimljivo da se popnem na tzv. "nebeski toranj", nezvanično najvišu zgradu na svetu a zvanično drugu po visini.

Što se smeštaja tiče, ja sam u Šangaju bila kod drugara ali sam svuda po drugim kineskim gradovima koristila Hi Hostels. Svuda im je ista cena za dorm - 5 evra. I to je (barem meni bio) sasvim zadovoljavajući smeštaj, uvek je na dobroj lokaciji, čisto je, zaposleni svi govore engleski i možeš da nađeš društvo ako ga nemaš jer je puno turista.

Ako mene pitaš u vezi sa Hi hostelima, ja sam uvek na licu mesta tražila i plaćala i uvek je bilo kreveta. No ja putujem biciklom i nikad ne znam kad ću tačno negde stićii zato ne mogu da bukiram. Koliko sam primetila, većina drugih turista je bukirala, posebno kad su tražili zasebne sobe jer su one i dalje dosta jeftinije nego u drugim hostelima. Pošto su ipak u pitanju veliki gradovi, možda bi bilo bolje da bukiraš - Kinezi su što se toga tiče vrlo precizni i nema opasnosti da na bilo koji način budeš oštećena (da ne bude slobodno ili da uzmu pare ili već nešto),

Hvala Snezo :) ne treba nam zasebna soba, tako da kapiram da ce slobodnih kreveta biti..

Nema na čemu.

Postoje i vrlo jeftini "binguani" za lokalce, cena im je oko 1-2 $, ali za njih treba imati malo tvrđi želudac, a i treba se raspitati kod Kineza, najbolje na nekoj pijaci. Pomaže da se napiše maksimalna cena na papiru i pokaže im se kada se pita: binguan + cena na papiru :) "Binguan" zapravo znači hostel, ali kad stranac pita za hostel, Kinezi će ga uputiti u sasvim pristojne hostele i hotele za 10-15 evra. Ovi binguani su obično smešteni blizu autobuskih i ž. stanica. Ako vam samo treba da prespavate, niste mnogo gadljive na sumnjivu čistoću, ne smeta vam što se čuju svi zvukovi iz drugih soba jer su odvojene šper-pločom a i Kinezi su veoma bučan narod, te želite da pri tom prođete što jeftinije, jeftinije od ovoga nema.  :yok:

foto binguana za lokalce, za 1 $

Edit: ovakvi binguani imaju čak i male TV u sobama :)

• Author

Mi smo ok sa tom cenom od 5 za normalan hostel.. Nismo gadljive posle Indije ali nemamo potrebe da da se toliko "stiskamo" :) Hvala Snezo!  flowers::

Da li je neko bio do napustenog Wonderland Amusement Parka 30km od Pekinga? Nije mi nesto posebno privlacno ali posto se bavim fotografijom deluje mi ok za taj pravac posete :)

• 4 weeks later...

To bi mogla biti loša vijest za vas, ali moram reći da je Mutuanyu Great Wall turizam autobus zaustavlja trčanje od 28. listopada 2013, oko dva tjedna ranije nego što je procijenjeno vrijeme (Bus 867 obično traje svakodnevno od 15 ožujka - 15 studenog svake godine tijekom turističke sezone).

Ako je ovo vaš prvi i vjerojatno jedini put u Peking, a vi ne želite provesti većinu dana dolaska i odlaska na stidne prijevoza, iznajmljivanje privatnog automobila je bolji izbor. Ako putujete s 3 ili 4 prijatelja, na ovaj način je puno isplativija.

Provjeriti ovaj post za više savjeta: http://www.wildgreatwall.com/mutianyu-bus-867-to-visit-great-wall/

Mi smo ok sa tom cenom od 5 za normalan hostel.. Nismo gadljive posle Indije ali nemamo potrebe da da se toliko "stiskamo" :) Hvala Snezo!  flowers::

Da li je neko bio do napustenog Wonderland Amusement Parka 30km od Pekinga? Nije mi nesto posebno privlacno ali posto se bavim fotografijom deluje mi ok za taj pravac posete :)

Wonderland, napuštene, bajka tematski park koji nikada nije bio, konačno je srušena. Uništavanje je počeo krajem travnja, graditelji tvrde - prekasno za nas poslati fotografa - i cijeli rušenja posao je završen do 10. svibnja. To je izvijestio da je park će biti zamijenjen - sami braće - velikih shopping centar, Great Wall Međunarodni Poznati Mall, tako lijepo zamijenio jednu veliku, praznu, neželjene komercijalne mjesto s drugom.

Check out ovaj post za više informacija: http://www.wildgreatwall.com/how-get-wonderland-amusement-from-beijing/

• 1 year later...

Ljudi,sta nam jos mozete reci za ove gradove,12 dana ostajemo,i Sudzou je planiran kao izlet na jedan dan...?Hvalaaa

Ljudi,sta nam jos mozete reci za ove gradove,12 dana ostajemo,i Sudzou je planiran kao izlet na jedan dan...?Hvalaaa

Kad ste u Shangaju, uzmite jedan dan brzi voz do Hangzhou-a, a izdvojite i  jedan-dva dana za Nanjing, jednu od bitnih antickih prestonica Kine. U Suzhou osim onih bashti nema nista posebno. A kada vidis nekoliko bashti/vrtova/parkova u kineskom stilu - you've seen them all ! :)

Edited by Nightwatcher

Obidji onaj spomen-muzej Nanjing massacre, posvecen stotinama hiljada stradalih u 2.svetskom ratu od strane Japanaca. Definitivno, ostavlja utisak ... :(

Edited by Nightwatcher

Sje,sje ljudi :banana: utorak letimo.nego,ne znam koju garderobu da nosimo,pratim i tamo prognozu,ali ipak bi trebalo poneti deblje jakne,pa lako je skinuti.

Sje,sje ljudi :banana: utorak letimo.nego,ne znam koju garderobu da nosimo,pratim i tamo prognozu,ali ipak bi trebalo poneti deblje jakne,pa lako je skinuti.

Ne bash zimske jakne, ali onako oblacenje "slojevito" - jakna, bluza, majica ... Kratke pantalonice vam sigurno nece trebati u ovo doba godine, ali ako je suncano u Shangaju moze cak da se desi da setate na kratkim rukavima. Od obuce - patike i cipele. U Pekingu je otprilike klima slicna onoj trenutno u SRB. Pozdrav!

Da,tako smo i mislili.Hvala,spakovani smo,cekamo let :dance: .Da pitam samo jos,kada se sleti u Peking,koliko se ceka,otprilike,dok se ne prodju sve carine i kontrole,slecemo na T3,a posle hvatamo voz za grad.

U principu je vreme jako čudno, čak i za Šangaj u ovom momentu. Pre neki dan sam nosio šorc i majicu, kao pravi kicoš. Danas i juče kiša, dukserice...

U principu jakne vam ne trebaju, gotovo je sa tim, ali neke deblje dukserice treba imati isto koliko i šorceve i majice, jer ume da ode do 28-29 , pa da se spusti na 15 u ovom momentu.

Sportski pozdrav

Edited by Kundun

Naravno, Nanjing Lu :) najveća kineska radnja u Kini, sve za 99 :)

Edited by Kundun