Jump to content

Featured Replies

Znazi u slucaju ovde u svic da me pitaju gde mi je ulaazni pecat sta bi trebao da kazem ako mozete da mi odgovorite jos na ovo pitanije

ništa, nisi ti dužan da vodiš računa da li ti je, kada i gde carinik lupio pečat tako da je teško da će tebe neko pitati gde je pečat

meni recimo jednom u Švajcarskoj na ulasku u zemlju nisu udarili pečat, nije bilo mesta u pasošu; žena se smorila i samo mi bacila nazad pasoš... u povratku sve regularno, nikakva pitanja ni ništa

On 10/1/2017 at 2:00 PM, Miki555 said:

Znazi u slucaju ovde u svic da me pitaju gde mi je ulaazni pecat sta bi trebao da kazem ako mozete da mi odgovorite jos na ovo pitanije

Ako ne izgledas kao neki "sumnjivi" lik,ne vidim zasto bi te neko pitao tek tako za pecat (pre nego sto napustis tu teritoriju).Letos sam skoro 90 dana bio na putu po srednjoj Evropi i niko me nikad nije pitao "a gde ti je ulazni pecat" ili bilo sta slicno.Ne pravi probleme i niko te nece nista ni pitati.

Ako te slucajno i pita,reci to sto su ti vec ljudi rekli (ne znas kako nije udaren pecat u pasosu,nije tvoje da vodis racuna o tome).I (ako je policija u pitanju) da mogu u bazi podataka da provere kad si zaveden da si usao.To ti je u svakom slucaju validniji "dokaz" od bilo kakvog pecata.

E sad...ako nisi zaveden ni da si usao u zemlju...onda si brale usao ilegalno i onda snosi posledice.

• 3 years later...
On 10/2/2017 at 10:12 PM, yogi said:

meni recimo jednom u Švajcarskoj na ulasku u zemlju nisu udarili pečat, nije bilo mesta u pasošu;

Mesta uvek ima, pa cak i na zadnjoj korici pasosa gde su meni izlupali (gde se nalazi objasnjenje o vlasnistvu pasosa i bla bla)

• 4 months later...

Imam pitanje ko zna da mi kaze

Biosam u svedsku iso sam avionom iz BG Do Skavsta medjutim u BG i tamo kad sam stigao imam obe pecati sto sam preso granice

ali je problem kad sam se vratio autom  iz madjarske i naša granica nisu mi udarili pečat sto sam se vratio nisu ni skenirali pasos ni ti pečat samo su gledali sliku pozivao na ime prezime i to  je to a sad sam vadio nov pasos imam želim ici opet u svedskoj dali je to problem nesto sto nisu na stari pasos nisam imao te pecati sto sam se vratio za srb  a sad hocu da predjem sa novim pasosom hvalla 

• 1 year later...

Cao, ja sam pre 7 god bio u Nemackoj, kad sam isao iz Srbije na granici su mi udarili dva pecata jedan srpski jedan madjarski to su ulazni ... po povratku iz Nemacku nisaam dobio izlazne pecate ? Da li ce mi to prestavljati problem ? 

Ako si legalno napustio zemlju i nisi prekoracio dozvoljen boravak, ne znam zasto bi sad uopste lupao glavu oko nekog pecata od pre 7 godina.

• 1 year later...

Nisu mi lupili pečat u pasos, niti ocitali/skenirali pasos pri ulasku u Schengen sinoc na aerodromu u Katanji, Sicilija.
Naime, sinoc sam sleteo oko 22h i plan mi je bio da sacekam ispred granice do ponoci, kada mi pocinje novih 90 dana slobodnih za boravak u Schengen-u (prethodne dane sve potrosio). Posto je prostor ispred granice mali, videli su me da sedim u cekaonici i pozvali do granicnih kucica. Objasnio sam im moj plan, na sta su granicari (njih trojca) odgovorili: "ma, ti si iz Srbije, sta ima veze, nisi iz neke problematicne drzave". Objasnio sam im da ce sistem pokazivati prekrsaj pri izlasku i da cu mozda imati problem, na sta su oni odgovorili: "ma, ko ce da ti pravi problem za 1 dan". Onda se pridruzila razgovoru ispred granicnih kucica i šefica granicne policije, kojoj sam rekao da mi nije problem da sacekam 2 sata tu, medjitim ona je insistirala da se ne smaram tu i rekla da prodjem bez da mi lupi pecat u pasos ili očita pasos rekavsi: "You are welcome" bez da sam rekao Hvala. Ne znam koja je moja odgovornost da potvrdim da imam pecat u pasosu ili skeniran pasos i kako ce neko sad da mi racuna dane u Schengen-u pri izlasku kad ne znaju kada sam usao.
Danas sam kod Notara ovde za potpisivanje nekog kupo-prodajnog ugovora, ali mi trazi kopiju pasosa i ulazi pecat i u draft-u ugovora ima dan ulaska u Italiju. Nadam se da ce Notar biti jednako fleksibilan kao granicari, sutra pri potpisivanju ugovora.

Ako ti nije skeniran pasos i nemas ulazni pecat, znaci da i nisi u EU, zar ne :) "Dvaput nista je nista, crva nije ni bilo" :D

Tvoj jedini potencijalni problem je notar i posao koji imas da obavis, rekao bih. I mozda izlazak iz EU, ako iko bude pravio pitanje.

Edited by Dragance