Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav društvo,

Planirao sam da uzmem neki tablet to 400 evra. Kontao sam ili Samsung Galaxy ili Asus MemoPad ili Transformer.

Da li neko ima pozitivnih iskustava koje je spreman da podeli s nama?

Svaka informacija je dobrodošla.

Svako dobro.

Pazi, ja imam tablet iz malo nize kategorije, i ne znam za sta mi sluzi. Ako imas toliko para da izdvojis onda najbolje ipad da uzmes.

ja imam iPad 1, znaci najstariji model i apsolutno sam zadovoljna. Do skora (posle 2.5 godine koriscenja) baterija mi je trajala zaista i vise od 7 sati, sada vec krace. Moj italijan ima najnoviji neki samsung i poredili smo ih u istim situacijama i moze se reci sledece: ako se izuzme da je operat. sistem kod iPada na neki nacin zatvoren (ako ga ne jailbrejkuses, sto ja nisam uradila) i sto moj stari model nema kameru i sto nema usb prikljucak, ipak je iPad bolji za nekoliko klasa, pa caki ovaj moj stari model: brzi je, bolje hvata wifi mreze, brze radi internet na 3G sa istim operaterom, bolji je zvuk, jasnije boje. Moj ti je savet da vidis neki stariji model iPada.

Što se tiče 7 inchnih tableta tu imaš Asus memopad hd7 za manje i Nexus 7 2013 za malo više para, i koji god da uzmeš nećeš pogrešiti.

Što se tiče 10 inchnih, prvo moraš da probaš koji ti odnos strana odgovara, androidi su ti uglavnom 16:10, a ipad-i 4:3.

Za koju namenu kupuješ?

• Author

Hvala na odgovorima pre svega.

Kupujem prevashodno za surfovanje, poneki dokument da se otkuca itd...ništa zahtevno.

pa sa 7 inch tabletima kucanje dokumnata može da bude zamorno - meni je zamorno i na malom laptopu od 11 inča, a  na onom od 7 ne mogu ni da zamislim.a ni tčskrin nije baš dobra opcija za kucanje. Ako ti tablet ne treba za putovanje, nego će ti biti u kući sa tobom, bolje ga nemoj kupovati. recimo, ipad u kući mi služi samo začitanje knjiga ili malo čata pred spavanje ili kao priprema za putovanje, a na putovanjima ga koristim do daske, zbog obilja korisnih aplikacija koje poseduje. Dakle, ako ti treba i van stana/kuće, razmisli i o jačini baterije, odnosno koliko ona može da izdrži.

Ja imam hibrid (tablet sa odvojivom tastaturom), Acer Iconia W510, i prezadovoljan sam. Baterija traje preko 12 sati, ima full Windows 8. Ali košta 500€.

Meni su ti hibridi sjajna koncepcija, ali još uvek koštaju prilično u odnosu na klasične tablete (na kojima je kucanje bilo čega, uključujuči i post na forumu KPS :), nemoguća misija). Pri tome, meni je jako trebao i full OS, a ne Android ili Windows RT igračke.

http://www.tabletpccomparison.net/compare-by-form/hybrids-booklets-convertibles

Od jeftinijih iz te kategorije, izdvaja se Asus Transformer Pad 300, koji se kod nas može naći za oko 300€ .

ako ti je samo za to potrebno uzmi neki prestigio 3g i imas jos dodatnu tastaturu za 1500 din. Nema dodatne baterije u tastaturi, ali nije ti ni potrebna, za duze kucanje od par sati imas lap top :)

• Author

Ne kupujem tablet da bih isti koristio po kući, tu je laptop u svakom slučaju. Tablet mi prevashodno treba da surfam dok sam na poslu i zbog putovanja.

Zna li neo možda gde su najpovoljnije cene po Srbiji?

Pozdrav.

U tehnomaniji su najskuplji, to samo znam :) Nekada negde naleti akcija, mislim da u win winu i gigatronu ima bas velika ponuda, pa pogledaj na njihovim sajtovima.