Jump to content

Featured Replies

Posted

Molim vas da mi pomognete?! Pretrazivala sam forum,ali nisam uspela da nadjem nijedan post o mogucnosti selidbe u Japan.Razmisljam da se nastanim u Tokiu,medjutim svi sajtovi koje sam dosad pretrazivala,ne nude nikakve podatke na tu temu... :bang:  :death:            Ako neko ima neki savet ili je uspeo da prebegne u Japan,molim vas ostavite poruku...  :-\ Hvala unapred... klanj::

• 5 weeks later...

Zdravo,ja sam sve zivo pretrazio po ovom pitanju i zakljucio da do posla moze da se dodje, ali je samo jedan problem najveci u svemu,a to je sto mora da se poznaje dosta dobro japanski jezik,pa eto da ti bar malo olaksam u trazenju posla, ako je olaksanje uopste :)

Pogledaj ovaj sajt i tamo možeš pitati konkretno sve što te zanima.

Što se tiče naših ljudi u Japanu, ima ih dosta. Znam pouzdano (informacija iz naše ambasade u Tokiju) da mnogi ostaju godinama koristeći 90 dana bezviznog režima, pa onda izlazeći iz zemlje nakratko (J. Koreja obično jer i tamo ne treba viza), pa se opet vraćajući s prvom na novih 90 dana.

Nikola23:  Hvala ti na potsecanju,kupila sam recnik,tako da je taj deo sredjen.... :hihi: Japanski zapravo i nije toliiiiiiko tezak jezik. :LOLLL: Veoma si mi olaksao,ne brini.. :)  Snezana011: Puno,puno,puno ti hvala za link mnogo si mi pomogla i najvaznije od svega ulila si mi nadu,vec sam pocela da odustajem od svega. Genije si!  clap  :dance: Un I.Q ue: Sajt je fenomenalan,hvala ti puno,Punooo!  clap.gif' alt=':clap:'>  klanj::                                                                    :mah: