Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima! Da li neko mozda ima informaciju o tome da kada osoba ima stalni boravak u jednoj od zemalja EU moze da putuje bez vize u Kolumbiju? Znam da je to slucaj za Karibe.. Hvala unapred!  :)::artist:

• 4 weeks later...

Ne moze nazalost. Ja treba uskoro da idem u Kolumbiju a imam stalni boravak u Nemackoj.

Vadio sam vizu u konzulatu Kolumbije.

Budući da Kolumbijcima skoro sve zemlje na svetu traže vize, čini mi se da oni čine to isto drugima, tj. da vize za Kolumbiju svima trebaju, osim čini mi se prvih komšija (Ekvador, Brazil, Venecuela).

Drugari,

Trebam da putujem za Bogotu u februaru ili martu (tacan datum jos ne znam), ne placam kartu kao ni vadjenje Vize, pa s obzirom da sam procitala da je za Vizu potrebno .....ekonomsko stanje podnosioca zahteva dovoljno da podrži njegov boravak u Kolumbiji (prihod veći od 1200 evra u prethodna tri meseca).'' , da li meni to zaista treba s obzirom da mi plata nije velika- kao i vecini ljudi u Srbiji  :)  ( a i ne finansiram put) kao i to da poznajem nekoga tamo i da bi taj neko garantovao za mene?

Bila bih Vam zahvalna za sto vise informacija sto se tice vadjenja Vize!

Hvala!

Koliko znam njih se u ambasadi ne tiče ono što u priloženom nije navedeno. Ako su napisali šta je sve potrebno, znači da je upravo to i ništa drugo neophodno za vađenje vize.

Znam samo da je brže, jednostavnije, pa čak i jeftinije vizu vaditi u ambasadi Kolumbije u nekoj od okolnih zemalja, Mislim na Ekvador, Venecuelu...

Ako je zaista tako, onda velika vecina ljudi ne bi imala nikakve sanse da otputuje za Kolumbiju.

Mora da postoji resenje.

U svakom slucaju, hvala...

ja sam poslao u bec ( u ambasadu) samo povratnu kartu, sliku, pare za placanje vize, i to je bilo to...dobio sam double entry, na 2 meseca....posto sam iz kolumbije isao za ekvador, a posle se vracao za evropu preko kolumbije....to je bilo 2012..

ja sam poslao u bec ( u ambasadu) samo povratnu kartu, sliku, pare za placanje vize, i to je bilo to...dobio sam double entry, na 2 meseca....

super ako je i sada tako  clap Ja znam za neka iskustva da su ljudi odbijani zbog nepotrpune dokumentacije.

ja sam poslao u bec ( u ambasadu) samo povratnu kartu, sliku, pare za placanje vize, i to je bilo to...dobio sam double entry, na 2 meseca....posto sam iz kolumbije isao za ekvador, a posle se vracao za evropu preko kolumbije....to je bilo 2012...

Hvala...

Samo jedno pitanje- da li podnosilac za Vizu mora ici licno ili moze i preko email-a da posalje potrebna dokumenta?

ja sam poslao u bec ( u ambasadu) samo povratnu kartu, sliku, pare za placanje vize, i to je bilo to...dobio sam double entry, na 2 meseca....posto sam iz kolumbije isao za ekvador, a posle se vracao za evropu preko kolumbije....to je bilo 2012...

Hvala...

Samo jedno pitanje- da li podnosilac za Vizu mora ici licno ili moze i preko email-a da posalje potrebna dokumenta?

pa odgovorio sam ti i na to, citaj pazljivo  ;)

• 1 month later...

Na aerodromu u Bogoti sluzbenik se nije ni pomucio da pronadje vizu u pasosu vec mi je samo lupio pecat i nazvrljao 90 dana boravka iako mi je viza isticala za 7 dana :)

Srbija je valjda EU, hehe.

Zato se na izlasku sluzbenica malo pomucila mojim pasosem i mojom vizom pa joj trebalo 10ak minuta da me pusti da izadjem iz zemlje.

Inace Bogota je fenomenalan grad.

Toplo preporucujem posetu istom.

Nisi bas u pravu.

Drzavljanima EU ne trebaju vize za Kolumbiju.

Izvinjavam se ako pogreših, ali o tome sam pričala sa puno Kolumbijaca koji su naravno ogorčeni što im za skoro ceo svet trebaju vize a od njih dobih i informaciju koju navedoh. Ako slagaše mene i ja lažem vas  :-[

• 2 weeks later...

Cao svima... Hteo bih da vas pitam, devojka treba da mi dodje iz Kolumbije i sada smo poceli da prikupljamo dokumenta za vizu. moje pitanje glasi, da li ona mora da ima kratu sa sletanjem u Srbiji ili moze da sleti u Mađarku pa da autom pređe granicu?

Unapre hvala  :D

Nisi bas u pravu.

Drzavljanima EU ne trebaju vize za Kolumbiju.

Izvinjavam se ako pogreših, ali o tome sam pričala sa puno Kolumbijaca koji su naravno ogorčeni što im za skoro ceo svet trebaju vize a od njih dobih i informaciju koju navedoh. Ako slagaše mene i ja lažem vas  :-[

Pa da, njima treba viza za EU ali EU drzavljanima ne treba za Kolumbiju.

• 3 weeks later...

Da li je neko od vas vadio u skorije vreme vizu za kolumbiju? Trebam da idem krajem aprila,ostajem tamo treba da se zenim imamo zakazano,treba devojka da mi posalje garantno pismo za dobijanje vize medjutim oni traze da se dokaze finansijsko stanje odnosno da prihod bude veci od 1200 evra u prethodna tri meseca.Ja nemam racun u banci,sve sam ugasio ovde a njeno stanje naravno ne ispunjava ovaj uslov.Koliko smo i ja i ona informisani viza za kolumbiju je cista formalnost i skoro niko nije odbijen a pogotovo kada dobijes pozivno pismo od njihovog drzavljanina koji je stalno zaposlen i garantuje za tebe.Zanima me da li je neko imao neka iskustva,da li su nekoga odbili?

Da li je neko u skorije vreme vadio vizu za Kolumbiju? Buni me ovo za prihod veci od 1200 evra u prethodna 3 meseca.

Jel moze neko da mi objasni o cemu se tu tacno radi,kako to dokazati.Poslao sam par mailova ambasadi da mi objasni ali od njih dobijem uvek isti odgovor da je to obavezno i da nemogu da izdaju vizu bez tog a nikakvo pojasnjenje nisam dobio.

Bio bih zahvalan ako je neko skoro imao iskustvo da mi malo bolje objasni u vezi potrebne dokumentacije za vizu.