Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav forumaši ... Čuo sam da su predobri izlasci u Valjevu, pa me zanima isplati li se sjesti na voz i provesti popodne (kako bi se nešto lijepo vidjelo) i veče/noć za izlazak na Tešnjar? Savjeti, šta, gdje, kad?

• 4 weeks later...

Moze Valjevo... Bio sam po centru i malo po Tesnjaru za docek nove 2013 godine. Otisao sa drugarima vozom... Bilo je to dosta lepo iskustvo. Neznam kakav je provod tamo regularnim danaima ali ako je za novu godinu bilo mnogo dobro, ostalim danima je samo dobro. Tesnjar nije mnogo dugacak, ima barem 10 lokala pa na sta naidjes...

Valjevsko pivo je nesto sto moras da probas. Jedno od najboljih u Srbiji.

Zvucim kao da smo Belgija ili Ceska ali od tih nekih nasih 10-tak piva Valjevsko je medju prva 3 barem.

Valjevsko pivo je nesto sto moras da probas. Jedno od najboljih u Srbiji.

Zvucim kao da smo Belgija ili Ceska ali od tih nekih nasih 10-tak piva Valjevsko je medju prva 3 barem.

ja sam iz valjeva i zivim u centru grada, ali nisam merodavna za nocni zivot, jer ono sto se nudi meni ne prija : satorska atmosfera i penjanje po stolovima...pa ko voli, nek izvoli, ovde je samo dobro kad je dzez fest ili kad u avgustu budu tesnjarske veceri pa pogode dobar koncert,....inace valjevo ima mnogo toga da ponudi, ali to dfinitivno nije dobar provod

clap.gif' alt=':clap:'>

Pozdrav putnici,

treba mi informacija putnika koji su bili u Tanzaniji i Zanzibaru, a tiče se cena smeštaja i prevoza. Ono što sam uspela da pronađem, prilično je skupio, npr., oko 70-80 dolara za jedno noćenje. Takođe, brod iz Dar es Salama do Zanzibara je 50 dolara. A što se tiče cena karata za voz je oko 30- 40 dolara. Da li je zaista ovoliko skupo ili ima povoljnije, naravno ne tražim lnikakav uksuz, ali da je koliko toliko pristojno.

clap.gif' alt=':clap:'>

Pozdrav putnici,

treba mi informacija putnika koji su bili u Tanzaniji i Zanzibaru, a tiče se cena smeštaja i prevoza. Ono što sam uspela da pronađem, prilično je skupio, npr., oko 70-80 dolara za jedno noćenje. Takođe, brod iz Dar es Salama do Zanzibara je 50 dolara. A što se tiče cena karata za voz je oko 30- 40 dolara. Da li je zaista ovoliko skupo ili ima povoljnije, naravno ne tražim lnikakav uksuz, ali da je koliko toliko pristojno.

Ajmo Valjevci javljajte se kako idete do Znazibara bez para XD.

O boze dragi, moda Kraljev vir na reci Gradac ima vodopad, ali bas da lici na neke africke...ipak tesko.....a i brodovi odavno ne plove, iako na planini Medvednik postoji kamen koji je sluzio za sidrenje brodova (ja ga nisam videla, ali kazu da ima), a ako se popije dovoljno nase rakije, ni Mars onda nije previse dalek :))) Cak i drekavca mozete videti i vampira, ma svasta se moze videti :)))

• 2 weeks later...

da, i svakako moras otici do Valjeva da bi probao Valjevsko pivo!  8-)

Na zalost moras. Slabo ga gde drugde mozes naci. U Loznici, Ubu, Mionici, Lajkovcu, eventualno Lazarevcu jos i mozes, ali u Drugim mestima tesko ili nikako.

nisam ljubitelj valjevskog piva (navucena na amstel), ali prijatelj koji je dugo godina radio kao tehnolog, kaze da je najzdravije na nasem trzistu upravo valjevsko, i to potkrepljuje cinjenicom da nema dug rok trajanja kao druga piva, odnosno ne dodaju aditive ni ostalu hemiju kao sto rade drugi proizvodjaci, niti hemiju da poboljsaju ukus. I da, ako ga uzmete, samo braon staklena flasa.

Jel imaju one "stare" flase (braon i zelene),kao sto je npr. zajecarsko?

(ne znam sa kojim drugim da uporedim,posto ovde u ZR-u je jedino jos zajecarsko sa tim "starim" flasama)

Bilo je, bar do skora. Ali ako hoces bas valjevsko pravo da probas, onda treba da odes na "Platane". To je restoran sa prelepom basticom odmah pored Pivare, gde se toci pivo direktno, tako da nema greske :) Pivara je na otprilike 2 km od centra grada na putu Valjevo-Loznica, a jos koji kilometar dalje ima kafana sa odlicnim rostiljem, zovemo je "kod Bore u Rosuljama", a to je blizu i skretanju za manastire Celije i LElic, pa taman posle piva i rostilja mozes i da se pricestis :)))

Ima ga u Valjevu, ali je definitivno najbolje tu gde sam i rekla, na "Platanima", direktno povezano sa Pivarom :) Malo dalje, na brdu iznad je i Markova stolica, po predanju je odatle Kraljevic Marko prao noge u reci Obnici :) A tu se nalazi i fini restoran, doduse nije restoran bitan nego vidikovac, odlicna panorama grada. Ima tu i za jugonostalgicare spomenik Stevanu Filipovicu, taj spomenik je dugo bio zastitni znak grada, a mlo njih zna da je na tom mestu postojalo groblje srpskih vojnika koji su umrli od tifusa u valjevskoj bolnici. Ostalo je samo par grobova koji se nalaze u sumi pored, tu je i grob engleske bolnicarke koja je takodje umrla  od tifusa. Skretoh sa teme ali, eto...

Mislim da u Platanima vise ne toce pivo iz pivovoda, vec sluze obicno toceno. Nekad su ga tocili, ja sam bio pre jedno 3-4 godine, i lik koji radi je rekao da vise ne toce, a neki drugar je bio letos, takodje je cuo da se sad sluzi obicno toceno Valjevsko, koje je opet po meni najbolje pivo u  Srbiji pa ga tu na samom izvoristu defintvno vredi popiti.

:)

kako god, tamo je najbolje :) Ja ga ne pijem, jer smo kao djaci u osnovnoj skoli prenosili gajbice u Pivari da bi platili ekskurziju....mislim, morali smo :))) Tako da mi jos stoji u grlu taj miris , valjda hmelja...Sta da se radi, poslali me tamo sa 13 a ne sa 20 godina, tad bi bila kao u Specijalnom vaspitanju - plivala u buretu piva :)))

Valjevsko jeste u starim flasama, i meni je to omiljeno pivo. Ima ga i u Novom Sadu u jednoj prodavnici i u jednom lokalu, ne bih sad da reklamiram ovde.

:)

Reklamisras pivo a neces da reklamiras prodavnicu. Al ti je fora.

Reci ti nama gde ima da se kupi Valjevsko pa da nazdravimo...

...koje je opet po meni najbolje pivo u  Srbiji pa ga tu na samom izvoristu defintvno vredi popiti.

Drugi deo recenice stoji,dok je prvi...podlozan diskusijij :) (ja se npr. ne slazem)

@hekata:cudno iskustvo...da ga zamrzis (za-ne-volis) od malena :)

Ma, ne mrzim ga, ja sam u sustini ljubitelj lozovace, kajsijevace, dunjevace ......