Posted January 6, 2016 (edited) Evo ja baš kao neko ko živi i radi več četvrtu godinu u JIA i živim u tom dosadnom gradu koji ti voliš, mogu da kažem da je BKK jedno urbano i svestrano mesto, gde svega ima, ali najmanje ima kriminala i zagađenosti, jeste megapolis ali reči da nema šta da se vidi u BKK i da su dva tri dana dovoljna je baš besmisleno: Onda šta ima Čangmaj? ništa! baš taj čangmaj ima više šoping molova po glavi stanovnika od bkk, koji je jedno mesto uvek otvoreno, dok u CMX zatvaraju se restorani u 22 i klubovi u 2h! Smrt za mlade ljude, ali je u redu za ljude koji su se penzionisani ( mada ponovo mislim da su cene nekretnina i najama besmisleno visoke) To važi za svaki grad, isto u Beogradu, iako nisam iz njega, i ne volim ga,ja ne mogu da kazem da ostali gradovi imaju da ponude nešto više od njega. Ne mogu, jer je BGD pun dešavanja i stvari koji se mogu videti, kad krenemo ka unutrašnosti sve manje i manje stvari je zanimljivo. Ovo dole je za superrepu a ovo gore odgovor na noschkicevo trabunjanje Zaista se slažem sa tobom, samo brate, ispriča ga kao da zaista jedino što možeš raditi u BKK su da jedeš i da šopinguješ. možda su mladi duhom a stari godinama? večina penzionisanih ljudi ne ide u BKK, ne znam šta se desilo sa ovim postom, prvo sam ukucao misljenje i onda odgovorio super peri i sada se sve spojilo u jedan post? Zašto? your replies have been merged? a sada je to skupa,kako sada neko može znati kome je upučeno? Edited January 6, 2016 by StefanDylan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2016 Uvek su mi simpatične te diskusije: ovo je lepo - ovo nije lepo. Isto kao: ovo je jeftino - ovo je skupo. Sve je individualna stvar, lepota je u očima onog ko gleda, a (ne)skupoća u veličini njegovog novčanika. Zato je tu i forum, za razmenu TUĐIH mišljenja. Ne kapiram što napadoste čoveka koji izražava svoje mišljenje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2016 zato što je sam sebi dao autogol, zato posle dva dana boravka nisi nikakav stručnjak da predlažeš šta je za videti u BKK Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2016 Ja ne videh da je on predložio šta posetiti u BKK. Možda meni browser nije dobar pa tebi verovatno pokazuje proširene poruke... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2016 nije mi bas bio cilj neko ubedjivanje dal je nesto bolje ili ne vec nako neko iznosenje misljenja da tako malo ubijemo vreme nekom pricom..,nema nista pogresno ako se nekom nesto dopada ili ne,ja eto iznosim sta se meni dopada pa tako mozda skrenem pogled i nekom drugom mozda a onaj drugi me mozda ubedi u nesto drugo i to je to za Bangkok treba najmanje nedelju dana ,ne znam sta se uopste moze videti za par dana,mozda velika palata,provozati se brodom po reci,centar i to je to, ja sam uglavnom sve te atrakcije video jel sam i bio tamo mozda dvadesetak ili vise puta tako da mi je najzanimljivije besciljno ubijanje vremena tj muvanje tamo amo,klopa i soping .. kad idem u aziju obicno je najjeftinija karta za bangkok pa od tamo drugde,tako da dodjem maltene bez prtljaga i sve tamo uzmem sta mi treba plus tu i povadim sve vize ako mi trebaju za negde drugde jel je prakticno i brze nego u zemlji gde ste inace...sto je i zanimljivo trazite de je ambasada,pravite slike,otkrijete neki novi kvart,uglavno nesto prakticno obavljati predzadnji put sam skinuo neku knjigu s setackim rutama,svaki dan neka druga ruta i mogu reci da je to mozda najbolja opcija za razgledanje grada,nekako se setnjom od po dana tom rutom spoje zanimljivi delovi grada e sad mene i zanima soping i ponuda trzista jel i sam to radim i bangkok je jedan od vodecih gradova u aziji po tome pa je i normalno da mi je to zanimljivo sta posetiti tamo cemo neki drugi put kad dodje vreme za to sad mozemo sta posetiti u Pnom Penu Zatvor je zanimljiv sto uglavnom svi i posete tu je i neki market sto je isto zanimljiv secam se da sam uzeo neke lutke na pomeranje tu bas su kul pa ako neko ne zna sta ce za suvenir eto mu ideje jel ja inace gledam da iz svake zemlje imam neki zanimljiv suvenir a da nije magnet za frizider il tako neka sitnica koja vremenom dosadi tu je i neka Rojal palata sto je onako ok za ubiti vreme i park u centru je zanimljiv sto zbog prodavaca sto zbog ljudi u delu gde su turisticki smestaji se vrte uglavnom neki na motoru koji vam daju ponudu za neki obilazak za neke sitne pare bar je tada bilo mislim da je bilo oko 5 dolara ja sam bio s jednim sto mi je na ulici prilikom setanja ponudio i nije lose,odvede vas do neke masovne grobnice mislim da su to kiling filds sto je ok mada ne i nesto bas wow jel su uglavnom masa nekih lobanja na kuli,na zemlji, u zemlji..mozda ide jos negde zaboravio sam gde i onda na neku streljanu gde mozete za neku lovu pucati a cak i sa bazukom gadjati zid ili neku kravu,mene nije to bas nesto zanimalo al valjda vozac dobija neki deo kad vas dovede tamo pa se mozete cisto nako malo prosetati i pogledati cenovnik sta je u ponudi..ako nekog zanima ponuda je velika i jeftinija nego recimo vijetnam gde je to u ponudi kad se ide u tunele s tim da je u vijetnamu samo odredjeno oruzje u ponudi a tu je bilo maltene sve u ponudi soping centar..nije neka velika ponuda al mi je bilo zanimljivo muvati se tamo,ljudi su jako veseli u njemu a i kul je malo zezati se s hostesama koje nesto promovisu ono kao uzasno vas zanima sta to promovisu pa se tako malo zezate ako nemate nista pametnije u planu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2016 On 1/6/2016 at 12:00 PM, StefanDylan said: zato što je sam sebi dao autogol, zato posle dva dana boravka nisi nikakav stručnjak da predlažeš šta je za videti u BKK Expand On 1/6/2016 at 1:22 AM, noskich said: Ja bas kao neko ko je dosta vremena proveo u BKK i KL savetujem druge da su po meni 2-3 dana sasvim dovoljna. Expand Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2016 da li vredi ici na tonle sap jezero, kako je tamo, da li ima nesto interesantno za videti? idem ponovo u siam reap, slobodan sam jedno popodne od 2 pa nadalje, pa sam razmisljao da se mozda ispicim na neku turu po jezeru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2018 I ja da se pridruzim temi o Kambodzi... Meni je ovo sve too much -ova zemlja i ovi ljudi... -ljudi su TOOOLIKO neljubazni i bzvz da je to straaaasno! (Sem mozda ako im platite i za to sto ste im se obratili)... - i pisalo se vec o ovome- svi smo im mi pokretni atm i pare pare pare samo to vide - prisutna je malarija i denga virus i u Angkoru i u dzungli, pa zmijeee (poskoci, kobre...)cak i doktori njihovi preporucuju pilule...u velikim gradovima nema rizika ali sve van toga je rizicno i jug je ok... - ulicna hrana = trovanje... -otimanje torbi...(kradljivci na motorima u pokretu otimaju zenama) -i cenkanke cenkanje...mada i pri cenkanju ce vas izmanipulisati ili pokusati ukrasti novacanik... -svi duvaju... Higijena je na dnu. Retko ko uredan i ocesljan i cist, ali retko... Zive kao nasi cigani u karton naselju...sorry ne vredjam nikoga vec docaravam.. - Cene previsokee...hosteli hoteli bez dorucka...angkor je sad 37$ za dan...sve sluzi za dranje a za uzvrat usluga 0... - lazu...nas su u hotelu slagali kao resice nam a nisu...pa trazili unapred pare pa kao jao ne...pa za peskir da kao vratimo inace depozita nema a peskir nismo ni dobili...ono na sve cepidlace da je to straaaasnoooo. - ..i ko hoce da trazi zenu ovde po meni je ........☺ blize je otici u karton city i skloniti nekoga aa ulice i udomiti.. - nema opustanja uopste stalno treba da se bude 'budan' i preobazriv...i to toliko umori Stvarno mi je los utisak. Jer znam ljude kojima je kambidza vrh. I koji kazu za kambodzane da su prefini. Ja stvarno nisam srela takve...ok sretali smo i ok ljude ali 90% su bas manipulatori i neljubazni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2018 (edited) Slicne primedbe su ovde bile izrecene na racun gotovo svih zemalja Indokine. Rec je o zemljama u razvoju u kojima je turizam jedna od glavnih privrednih grana. Turisti se po pravilu susrecu sa lokalcima kojima je turizam osnovni izvor prihoda. I u skladu sa tim rec je o poslovnim transakcijama. Sto se kaze nista licno, ovo je samo biznis. A turisti neprestano dolaze i odlaze. Ako te neko prevari, nesto ti zakine ili ti jednostavno pruzi losu uslugu, ti ga vise neces videti, vec ce neko drugi koliko sutradan opet doci na tvoje mesto. Jednostavno nije nuzno pruzati visok kvalitet turistickih usluga jer je priliv turista konstantan i oni se kratko zadrzavaju. Otuda je rec o plodnom tlu za svakakve bofluk usluge pa i prevare. Medjutim, cak i u takvoj situaciji ima onih koji su na dobrom glasu kao pouzdani i kvalitetni. Zato mislim da je za turistu u ovom delu sveta presudno informisanje. Nikad nije bilo lakse konsultovati iskustva prethodnih putnika. I prema tome mislim da je pametnije unapred znati sta vazi za dobro nego ici na slepo. Recimo, unapred se raspitati koje su autobuske kompanije dobre, koji smestaj, koje ture, restorani... Stalno cujem te prituzbe na ulicnu hranu. Pa ko bilo koga tera da jede na ulici? Toliko restorana na sve strane od kojih su mnogi jako povoljni pa je cena ista ili simbolicno visa kao cena ulicne hrane. Za malu razliku u ceni izmedju hotela se moze odsesti u neuporedivo boljem smestaju. Jednostavno odradite svoje domace zadatke pre puta. Napravite liste svega sto je na dobrom glasu. U zavisnosti od toga kakav ste putnik, rezervisite unapred da posle ne bi bilo glavobolje vec pokazes rezervaciju i zavrsen posao. Znam da ne voli svako da putuje po strogo zacrtanom planu, ni ne mora. Ali treba i u tom slucaju da bude veoma dobro informisan o razlicitim opcijama koje mu se nude. I onda ce taj boravak biti neuporedivo bolji nego da se ide nasumice. Konkretni primeri, Agoda je toliko dobar sajt, i po odlicnim cenama koje nude, i po mogucnosti besplatnog otkazivanja hotela nedelju dana pre rezervacije, recenzija prethodnih gostiju, preglednosti... Jednostavno imas neku ideju sta bi hteo/la da vidis na toj lokaciji na osnovu informisanja o istoj i onda na tom osnovu pogledas koji su hoteli blizu tih lokacija. Onda uporedjujes po razlicitim osnovama, ceni, lokaciji, fotografijama, sta nude. I na kraju kada se izbor svede na par kandidata uporedis recenzije prethodnih putnika. Na ovaj nacin uspevam gotovo 100% da izbegnem razocarenja i probleme sa smestajem. Dobro, ja radim puno radno vreme i nemam vremena da idem nasumice. Da nemam tih vremenskih ogranicenja probao bih i Couch Surfing i shtostha jos. Ali bih u svakom slucaju pripremio makar malu listu hotela na dobrom glasu. Drugo, ja sam vegetarijanac. Umesto sto bih gubio vreme da nasumice trazim hranu i zalim se kako nema nista za mene, unapred pripremim mapu i listu vegetarijanskih restorana u kraju koje takodje uporedim po recenzijama, slikama i meniju. E sad, i meni se desi da nasumice naidjem na nesto pa da me to zainteresuje i promenim plan, ali sa druge strane mi se ne desava da nemam nikakvu predstavu gde idem na slepo iako mi to ne odgovara. Moze neko pomisliti da sve ovo iziskuje jako mnogo vremena i truda. Mislim da ne. Jer je toliko lako danas online naci sve informacije, sve ti je pod prstima. A bas i uzivam da se informisem o svemu. Te pripreme su jako lep deo putovanja. Kao sto je Desanka Maksimovic pisala: sreca je lepa samo dok se ceka. Edited February 13, 2018 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2018 Jeste sve mozes naci online pa i ove infornacije sto svi mi pisemo i nasa iskustva su online...rj iz prve ruke...nasa subjektivna iskustva.. Ja sam pisala o mom iskustvu ...proputovala sam dosta azijskih zemalja i imala sam potebu da pisem bas o Kambodzi i potvrdim neka losapisanja i moje vidjenje...jer nazalost bas su losa... I online ima svasta ...i onda dodjem na lice mesta i saznam od lokalaca da su skoro svi makar jednom u zivotu u tom delu KambodE prelezali malariju... Ja sam pisala za one koji su gadljivi na te bolesti ...da eto pripaze... A smestaj je bio the best po pisanju prethodnih a nama jedno od gorih iskustava... I naravno da niko lud ne ide neinformisan negde 21 vek je... mislim primedbe su kao da pisemo naucne studije a ne nasa iskustva...cemu... Postoji i lonly planet sa svim info ali je cool sto pistoji i ovaj forum jer mi smo balkanci i nasa iskustva su nama bliska i jeste da svi komentarisemo slicne stvari o Aziji ali to samo govori koliko smo razliciti od njih i sta nama smeta najvise...i mislim da i treba da se pise i dalje...to je nas mentalitet... P.s. noskichu bre budi malo dzentlmen☺ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2018 (edited) Sva iskustva su subjektivna. I kao takvim im treba pristupati. U tome je korist ovog foruma i ostalih sajtova, sto se mogu procitati razlicita iskustva i onda se ljudi donekle mogu prepoznati u nekima od njih. Na primer neko ko vise voli prirodu i kulturno-istorijske spomenike od trznih centara, restorana i klubova ce dati primat iskustvima slicnih putnika. A cak iako se ne prepoznaju opet je to samo jedno iskustvo, ne sve i svja. Ne treba bezrezervno pristupati bilo kojem pojedinacnom iskustvu. I u slucaju ljudi na forumu ovde je bilo dosta neslaganja o destinacijama. Verovatno najveci razdor misljenja je bio na temi o Vijetnamu. Podjednako je bilo ucesnika u diskusiji koje je Vijetnam odusevio i kojima je bio jedna od najgorih zemalja koje su posetili. Prema tome se ne slazem da su sva iskustva ljudi sa ex-YU prostora slicna. Za sta da budem dzentlmen? Napisala si da u Kambodzi "svi duvaju", da je trovanje garantovano jeduci ulicnu hranu, da svi zive kao "cigani u karton naselju"... Rec je o tropskoj oblasti, a u tom delu sveta ima problema sa oboljenjima prenosivim putem komaraca. Nisu Kambodzanci odgovorni za klimu i karakteristike ekosistema. Otimanje torbi se sporadicno desava u svim delovima Indokine. Cenjkanje je lokalna osebenost takodje celog regiona. Ako si htela da rezervises hostel sa doruckom onda nisi trebala da rezervises hostel bez dorucka. Znaci smestaj je imao 100% pozitivne komentare, a ti si ostala bez dorucka, i trazili su ti depozit koji ti na kraju nisu vratili? I bas niko nije napisao nista o tome, vec su svi bili odusevljeni tim hotelom? Ne znam sta da ti kazem, meni nikada nije bio trazen depozit bilo gde, i da mi je trazen ne bih ga dao. Imam rezervaciju u kojoj su uslovi smestaja i cena i tu nema vrdanja. Trazena mi je bila kreditna kartica za slucaj shtete u hotelu sto nikada nije bilo naplaceno. A da je bilo naplaceno mogao bih da se zalim banci i da tu naplatu povratim (povracao sam neke druge troskove). Obilazak nacionalnih parkova/spomenika se naplacuje strancima svuda. A Angkor Vat je kategorija za sebe, nesto sto se ne moze videti bilo gde drugde na svetu i prema tome ne mislim da je cena visoka. Edited February 13, 2018 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2018 Hahaha koji bre dorucak u hostelu to ne postoji u Kambodzi...svi su bez dorucka...haha...hosteli...ma da ja trazila dorucak...😅😅😅 pise nema dorucka a ja insistirala...i razocarah se😅😅😅 Ne znam otkud ti ideja za dorucak???? Gde je pisalo o dorucku??? Ma ne Angkor se moze videti u NS zasto ici u Kambodzu haha... Ne ne noskichu u pravu si sve...to je balkanaaac!!!! Samo tvoje misljenje od sada pratim!!!!!💋 Izvini sto komentarisem😅 P.s. mozda izucavam malariju i tropske bolesti i bitno mi je misljenje ljudi na licu mesta i njihovih doktora ...cccc Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2018 (edited) Evo ti za minut nadjoh 7 hotela u Pnom Penu u kojima je dorucak ukljucen u cenu za ispod 20 AUD: https://www.agoda.com/en-au/pages/agoda/default/DestinationSearchResult.aspx?asq=%2FRuF9J0R66ftRq3FMvsK5lvqR6g9CgmARwOvlosPCx8Cv5Yz0alhOnAxJDrZ4qjZtDHbFl7xR1XRLr2McyaA%2BNNzfXGo1Nnoc6G60FYNFV7EN%2B3HN55QPiV4QqZ9Hr9VBqvKmj5M8Gdv%2BeFBXOUc0I908RSdwXfrvvzAHMks0%2FaKStI%2FdzHjvXk0Bhe3QwypZir9SO2Rkb7QWImNkaIsAA%3D%3D&city=4816&cid=-96&tick=636542030574&pagetypeid=1&origin=AU&tag=&gclid=&aid=130589&userId=b426e3d3-329c-4a77-8e35-7d576477e458&memberId=15681038&loginLvl=1&languageId=1&languageFlag=us&storefrontId=3¤cyId=9¤cyCode=AUD&htmlLanguage=en-au&trafficType=User&cultureInfoName=en-AU&checkIn=2018-07-19&checkOut=2018-07-20&los=1&rooms=1&adults=1&children=0&childages=&priceCur=AUD&tabId=1&ckuid=b426e3d3-329c-4a77-8e35-7d576477e458&roomOffers=78322&PriceFrom=0&PriceTo=21&sort=agodaRecommended A inache, za sta ce ti dorucak kad mozes da doruckujes za dolar-dva? I to gde hoces i sta hoces. Edited February 14, 2018 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2018 HOSTEL...sa S...ne hotel... HoStela nema sa doruckom...sorry ne odsedam u hotelima... I ko je spominjao uopste DORUCAAAK....to je najnebitnija stvar ...ja jedem vockice ujutru tako da meni dorucak i ne treba... ...inace bas pomazemo ovim pisanjem ovu temu😅😅😅😅 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2018 On 2/12/2018 at 3:02 PM, Sana said: - Cene previsokee...hosteli hoteli bez dorucka... Expand On 2/14/2018 at 3:34 AM, Sana said: Hahaha koji bre dorucak u hostelu to ne postoji u Kambodzi...svi su bez dorucka...haha...hosteli...ma da ja trazila dorucak...😅😅😅 pise nema dorucka a ja insistirala...i razocarah se😅😅😅 Expand Hostel sa doruckom u Pnom Penu 8 AUD je cena: https://www.agoda.com/en-au/envoy-hostel-phnom-penh/hotel/all/phnom-penh-kh.html?checkin=2018-07-19&los=1&adults=1&rooms=1&cid=-96&searchrequestid=89a05986-99d5-47d9-b233-bbd6e4a5aef0&tabbed=true Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2018 Sana odustani. Noske zna najbolje i za sve ima adekvatne linkove. Tudja misljenja, iskustva i stavovi su dobrodosli dok god se slazu sa njegovima. Nosketa za admina! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2018 Kada neko napise da u Kambodzi "svi duvaju", da je trovanje garantovano jeduci ulicnu hranu, da svi zive kao "cigani u karton naselju", da ne postoji smestaj sa doruckom, da su skoro svi prelezali malariju, 90% stanovnistva su mufljuzi... moram da reagujem sa argumentacijom da to ne stoji. Jedna stvar su misljenje i iskustvo, a sasvim druga nesto sto fakticki nije tacno. Moze neko imati lose iskustvo i misljenje, ali je pogresno na osnovu istog donositi apsolutne sudove o celokupnoj zemlji i svim njenim stanovnicima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2018 On 2/12/2018 at 3:02 PM, Sana said: Zive kao nasi cigani u karton naselju...sorry ne vredjam nikoga vec docaravam.. - Cene previsokee...hosteli hoteli bez dorucka...angkor je sad 37$ za dan...sve sluzi za dranje a za uzvrat usluga 0... Expand Pa ti si pomenula i hotele i hostele Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2018 Hahaha...ne verujem...bas ste se napenalili...hostel hotel...bilo je greska... Eto izgugla ti sa doruckom ...svaka ti cast..!!!!.💪 Opusti se bre...ne pisem doktorsku disertaciju da me hvatas za svaku gresku...i to 'svi' se ne misli bukvalno na sve... Hvala Thrstytreveler-u na razumevanju👍😊 Odustaaajeeem... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2018 On 2/14/2018 at 12:02 PM, noskich said: Kada neko napise da u Kambodzi "svi duvaju", da je trovanje garantovano jeduci ulicnu hranu, da svi zive kao "cigani u karton naselju", da ne postoji smestaj sa doruckom, da su skoro svi prelezali malariju, 90% stanovnistva su mufljuzi... moram da reagujem sa argumentacijom da to ne stoji. Jedna stvar su misljenje i iskustvo, a sasvim druga nesto sto fakticki nije tacno. Moze neko imati lose iskustvo i misljenje, ali je pogresno na osnovu istog donositi apsolutne sudove o celokupnoj zemlji i svim njenim stanovnicima. Expand Tacno tako! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2018 On 2/12/2018 at 3:02 PM, Sana said: -svi duvaju... Expand Travu,lepak ili nesto trece? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2018 Kmeri koje ja znam ne duvaju, moraces da sacekas da se Sana prikljuci disksuji pa da ti odgovori. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2018 Ako "duvaju" to je kanabis jer raste gde god okom pogledaš. Na sreću ne "duvaju" lepak i ostale hemijske gluposti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites