Jump to content

Featured Replies

Posted

Uskoro cu postaviti sajt www.iskam-blgarku.bg

Extra ponuda: za miraz trazim samo bugarski pasosh? ::crazy:

• 1 month later...
  • Author

Da li iko zna na ?ta će izgledati ta famozna bugarska viza od sledeće godine? Da li će biti ne?to kao turska, ili se neće ni plaćati, ili će biti potrebno i kakvo pozivno pismo?? :shockkk:

Da li iko zna na ?ta će izgledati ta famozna bugarska viza od sledeće godine? 

mislim da je neko negde na forumu pisao o tome, ja cula da ce da izgleda kao nesto sto dobijes u zamenu za 30 evrica  :psuje: ali ne znam nista sem toga.

• Author

Da li iko zna na ?ta će izgledati ta famozna bugarska viza od sledeće godine??

mislim da je neko negde na forumu pisao o tome, ja cula da ce da izgleda kao nesto sto dobijes u zamenu za 30 evrica? :psuje: ali ne znam nista sem toga.

Daj, Iva, taj humor moze bit' opasan po srce? :roll:

• Author

da li je neko mozda upoznat sta ce biti sa Bugarskom i vizama od prvog januara

To sam i ja ba? pitao jer sam stra?no (čitaj: panično) radoznao. Neko spomenu nekakvih 30 evra ali to bi bilo ba?? :bag:? nono? :psuje:? :bag:

Bice bedno ako moram da stojim u redu ispred bugarske ambasade i cekam za tranzitnu vizu kroz Bugarsku a oni me nedaju jer Tatko kako ti mozes da putujes u tursku a neces kod nas e nema vize

toga se plasim

• 4 weeks later...

blizi se Nova Godina a ja jos uvek neznam sta ce nam biti potrebno za Bugarske vize. Osim nekih uopsatenih informacija na TV da ce vize biti beslatne i da nece trebati puno papira vise se nista neprica. Da li neko zna nesto o vizama za Bugarsku

• 5 months later...

Znaci to vise nije da kada kazu djaci, studenti,.. se misli samo na one osobe koje idu tamo(u EU) da studiraju?

Vec na sve "Nas" studente, djake, .. koji idu npr. turisticki?

Mislim da se to, nažalost, još uvek odnosi samo na one koji idu tamo na studije ili neke druge obrazovne programe.

S druge strane, mogu da potvrdim iz prakse da nemačka ambasada već godinu dana daje besplatne vize, bez mnogo cimanja, onima koji idu na obrazovne, volonterske i slične projekte... valjda će i ostale ambasade slediti njihov svetli primer ubrzo (onaj dogovor bi trebalo da stupi na snagu tek krajem godine).

Наиме, не постоје никакве олакшице новијег датума. Говорим из личног искуства:

Исту такву "олакшицу" сам имао и пре, када сам тражио Шенген визу, али је нисам добио, јер као што рекосте, нисам ишао тамо да студирам, већ на курс језика, летњу школу (да, да све то на њиховим универзитетима) и друго...

То је била само јефтина пропаганда, која и даље већину у овој земљи држи у сталном "мраку" незнања.

Малобројни смо ми који путујемо преко и знамо како ствари стоје истински!

--------------------

Него кад већ причамо о визама, данас сам се баш шокирао :-o

Моја два другара са факса, који планирају да скокну до Софије (што иначе раде сви спелеолози и остали спортисти у потрази за јефтинијом OUTDOOR опремом) и наравно треба им сад ВИЗА, али не само то!!??

...већ морају и да ПРИЛОЖЕ ГАРАНТНО ПИСМО :shockkk:, нема везе срећом имамо неке познанике са Софијског универзитета и они су му послали, али ЕЕЕЈЈЈЈЈ, ГАРАНТНО ПИСМО :shockkk:за Булгарију (уз сво` поштовање и уважавање ове земље)...

:-(шта мислите докле ће они тако???...уф па то значи да нећу моћи тако опуштено да путујем у Турску БАЛКАНФЛЕКСИПАС-ом како сам планирао...

:-(шта мислите докле ће они тако???...уф па то значи да нећу моћи тако опуштено да путујем у Турску БАЛКАНФЛЕКСИПАС-ом како сам планирао...

to ces moci ipak lakse nego da hoces da provodis vreme u bugarskoj (sto verovatno i ne zeli bas puno ljudi..........), zato sto ako ides u tursku i dalje u tom pravcu, potrebna ti je tranzitna bugarska viza, za koju nije potrebno garantno pismo vec samo formular, pasosh i placeno osiguranje, i nekih nedelju dana cekanja... rezultat toga je tranzitna viza na jedan dan, koja olicava verovatno svu bugarsku gostoljubivost, ali je u isto vreme i sasvim dovoljna da stignes do turske i da se iz nje vratis  :)

rezultat toga je tranzitna viza na jedan dan, koja olicava verovatno svu bugarsku gostoljubivost, ali je u isto vreme i sasvim dovoljna da stignes do turske i da se iz nje vratis  :)

chek, kako onda uspesh da se vratish ako ti je data viza samo na jedan dan??

nije valjda da se vracash istog dana.. mislim, znam da nije, ali mi i dalje nije jasan taj "jedan" dan

Po jedan dan za svaki smer. Inace, ja sam pitao same granicare sta se desava u slucaju da, na primer, udjes iz Turske u 19:00, te nemas sanse da u Srbiju udjes do kraja tog dana? Znaci, svakako ti se lupaju bugarski pecati sa dva razlicita datuma. Medjutim, rekli su da za to ne treba da se brine, jer se sve automatski prebacuje i na sutrasnji dan. E, sad, to je bilo negde 2. - 3. januara - ne znam da li se, u medjuvremenu,  nesto menjalo. 

ali u tom sluchaju morash da znash tachan dan povratka, ne?

i da li onda dobijesh dve vize? jednu za jedan dan a drugu za drugi?

bash ne kontam to.. jbg

ne moras da znas dan povratka... viza vazi tri meseca i ima dva ulaska, tako da samo kazes da ides u/iz turske i to je to. tako da ti je ta jedna viza dovoljna.

а јел смеш у повратку да свратиш пар дана до Бургаса на море?мислим какве су последице не поштовања тог изласка из земље у року од једног дана!?

можеш рецимо да кажеш да си имао гадне проблеме са стомаком и да си на свакој станици излазио из воза, па онда чекао следећи следећег дана... clap

а јел смеш у повратку да свратиш пар дана до Бургаса на море?мислим какве су последице не поштовања тог изласка из земље у року од једног дана!?

можеш рецимо да кажеш да си имао гадне проблеме са стомаком и да си на свакој станици излазио из воза, па онда чекао следећи следећег дана... clap

Не заборави да би уопште добио визу, треба ти здравствено осигурање.. Није то за џабе.. Питаће те "што ти дечко ниси отишао до болнице ако ти није било добро?" :)

a nije valjda da morash da uzmesh osigiranje na 3 meseca? koliko je to para onda?

osiguranje je bilo 400 din po osobi, ali se ne secam na koliko dana... mozda je bilo na pet dana, a mi nismo znali da cemo dobiti vizu na jedan dan pa smo platili za vishe, nisam sigurna...

Не заборави да би уопште добио визу, треба ти здравствено осигурање.. Није то за џабе.. Питаће те "што ти дечко ниси отишао до болнице ако ти није било добро?" :)

нисам знао да за често вршење нужде због нпр. лоше хране, треба да се иде у болницу...

;)

Ne može se tako razmišljati... ono što u vizi piše, to je zakon, a prekoračenje roka je krivično delo... od dobre volje carinika zavisi da li će ti progledati kroz prste, ili ti naplatiti kaznu. Ja se ne bih oslanjao na dobrotu bugarskih carinika.

нисам знао да за често вршење нужде због нпр. лоше хране, треба да се иде у болницу...

;)

Када је у питању истицање визе, а ти ниси у могућности да напустиш земљу боравка, онда ти и потврда из болнице може послужити као одлично оправдање зашто си прекорачио рок.. Овако.. немој да се надаш да ћеђ добити поново визу! :(

ма нек иде у...и визе и транзити и позивна писма и пркорачења и ограничења...

одустајем...има толико места у Србији која нисам стигао да обиђем, да не морам ни да идем тамо, макар приврем. док не укину компликоване визе...

а Србијица је толика да где год одлучиш да кренеш , сигурно стижеш у току једног дана, и то пре мрака :)

плуса, сад имам и ЕТЦ, па -50%на воз, јеее...само да набавим топлију врећу и шатор, па можемо да идемо и на Проклетије!!!

• 1 month later...
  • Author

Upravo se vratih iz Bugarske ambasade i pazi sad: za tranzitnu je potrebna turska viza, pa makar krajnja destinacija bila Dagestan  :psuje: A potrebno je i osiguranje za ono nekoliko dana kroz Bugarsku. Neka na ovo obrate paznju oni koji misle da ce bugarsku tranzitnu srediti caskom pred put.

Upravo se vratih iz Bugarske ambasade i pazi sad: za tranzitnu je potrebna turska viza, pa makar krajnja destinacija bila Dagestan  :psuje: A potrebno je i osiguranje za ono nekoliko dana kroz Bugarsku. Neka na ovo obrate paznju oni koji misle da ce bugarsku tranzitnu srediti caskom pred put.

:bang:  :bang:  :bang:

:psuje:

:cry22:

pa to sad namerno rade... zbog sezone