Jump to content

Featured Replies

Mislim da ovo zaslužuje da bude posebna tema :)

Onomad u porti mi je globetrekker pričao da se turska viza može dobiti u ambasadi u BG, ali je više nego duplo skuplja.

Sem toga, čini mi se da se sada na vizu za Bugarsku čeka dve nedelje il tako nešto.

reche globetrekker da sutra (u petak) imaju sastanak turci i bugari (ovi nashi, ambasadski) pa ce se posle toga valjda reshiti...

Mislio sam da iz razloga sto 30.07 idem sa KUD-om u Istanbul a 20.08 u Burgas,izvadimo mozda Bugarsku vizu na mesec dana,ako bi nam dali,ali to sad izgleda zbog osiguranja mozda pada u vodu.

Ima li neko predlog koja je varijanta najbezbolnija,da li vaditi prvo tranzitnu a onda samo Bugarsku ili sta da radim.

Ko zna mozda za grupu vaze drugacija pravila.

Dakle ima li nekih novosti sto se tice tranzitne bugarske vize?

Koja je sad zvanicna procedura?

Prvo u turski embasi? pa onda da se plati osiguranje na 2 dana kroz Bugarsku? i onda sa slikom, pasosem i osiguranjem u konzulat, cekas 2 nedelje i da dobijes tranzitnu vizu roka vazenja 3 meseca?

treba da idem ovih dana, pa pitam, da znam odakle da krenem :)

avaj,j....sta nam rade a zasto vi svi lepo nepisete Vuku Jeremicu i ostalim demokratama do koje mere gotovo svi ponizavaju srpski narod,i ja sam isao u bulgaaarsku ambasadu te sad odlucih da iz Nisa Turskim avionom odem za Istanbul i dalje za Iran

Da, po danasnjim informacijama (jos jednom sam telefonom proveravao i u bugarskom i u turskom konzulatu), definitivno mora da se ima turska viza u pasosu, da bi se dobila BG tranzitna. Sto je jos veci bedak, Turci traze da imas vaucer ili rezervaciju smestaja, ako vizu vadis u Beogradu :bang:. Da ne bude zabune, i dalje se nije promenilo ono pravilo da se turska viza bez ikakve dokumentacije dobija na njihovoj granici, za 10 EUR. Ali, hajde nek` sad neko, pod ovim uslovima, dodje do njihove kopnene granice. Uzas!

Inace, ne mora da se leti avionom iz Nisa za Istanbul, da bi se ustedeo koji dinar. JAT daje neke popuste, tako da, ako se uklope datumi (a, verujte da nije tesko, proveravao sam i to), iz Beograda moze da se leti za 14.170,00 din. To je cena za povratnu avio kartu Beograd - Istanbul, sa ukljucenim svim taksama. To mu, po nekom srednjem kursu, izadje oko 175 EUR - znaci, cak i jevtinije za koji evro od nishke kombinacije. 

Pa sad, jeftinije je vama u BG-u i severnoj Srbiji, ali nama u Nisu se mnogo vise svidja ova prva opcija. Inace cena povratne karte je fiksno 180€. I dalje je veoma skupo, ali s obzirom da su Bugari poceli da **** u zdrav mozak izgleda da ce nam to ostati kao jedina opcija.

Marko, i mislio sam na Beograd i neke severnije delove kada sam spominjao JAT-ove cene karata. Mislim, pored svega ovoga, glupo je da se jos covek i cima busom do aerodroma u Nishu. Sad, da je u pitanju neki rostilj, Kujundzijsko sokace, bata Rajko - pa da covek i razmisli :eat:. Ovako, nema smisla praviti dodatni put. Nadam se da se slazes?

Znaci sve u svemu :bang:

Ako bi ste bili ljubazni da mi date adrese i telefone Turske i Bugarske ambasade,bio bih vam veoma zahvalan.

Znam da je to negde vec pisalo cini mi se,pa se unapred izvinjavam ako to nekom zasmeta sto opet trazim.

Za tebe i sto puta ako treba :)> Ovako, bugarski konzulat je u Hadzi Melentijevoj 69, a telefoni su: 011/3446-454; 3446-455; 3446-456. Turski konzulat je tamo gde im je i ambasada, tj. u Krunskoj (Proleterskih brigada) 1. Njihovi telefoni su: 011/3332-400; 3332-433. Eto!

A da li bi upalila fora da se ima neka druga viza, recimo sirijska za koju ne treba puno cimanja pa da se na konto te trazi bugarska tranzitna?

Kao sto rece Slumpy, moze da ti krajnja destinacija bude i Dagestan, ne vredi. Veruj mi, i ja sam im postavio isto pitanje (cak sam takodje pomenuo Siriju  :), jer je njihovu vizu prilicno lako dobiti), ali ne. Turska viza je uslov, i to je to  :102:!

ma dajte bre pustite te priche. bash juche je jedan moj drug otishao u Bugarsku na dan/dva, izvadio je njihovu vizu bez ikakvih potvrda, pozivnica, bilo chega. Jedino shto mu je bilo potrebno je zdr. osiguranje za vreme boravka u bugarskoj, kako je uzeo tu trodnevnu vizu, izaslo ga je oko 350 dinara. Uzgred, cekao je 7 dana da pokupi vizirani pasosh.

ovo je iz Nishkog konzulata.

ma dajte bre pustite te priche. bash juche je jedan moj drug otishao u Bugarsku na dan/dva, izvadio je njihovu vizu bez ikakvih potvrda, pozivnica, bilo chega. Jedino shto mu je bilo potrebno je zdr. osiguranje za vreme boravka u bugarskoj, kako je uzeo tu trodnevnu vizu, izaslo ga je oko 350 dinara. Uzgred, cekao je 7 dana da pokupi vizirani pasosh.

ovo je iz Nishkog konzulata.

Vidim tracak nade u ovom postu clap.gif' alt=':clap:'>

Moze li ta informacija nekako da se proveri?

A da li bi upalila fora da se ima neka druga viza, recimo sirijska za koju ne treba puno cimanja pa da se na konto te trazi bugarska tranzitna?

Upravo sam zvao da proverim ovo. Rekoše mi, ako imaš sirijsku vizu u pasošu, to je dovoljno, tj. ne treba ti turska viza.

Ovako, bugarski konzulat je u Hadzi Melentijevoj 69, a telefoni su: 011/3446-454; 3446-455; 3446-456.

Zvao sam sva tri broja, pošto se nisu javljali... Ne znam odakle si preuzeo podatke, ali ovaj treći broj ne pripada bugarskoj ambasadi. Čovek je bio malko iznerviran, očito ga dosta ljudi zove na taj broj...  :fool:

Ja sam samo preneo ono sto mi je receno u jucerasnjem razgovoru. Dakle, turska viza u pasosu je obavezna (po osobi sa kojom sam razgovarao). Medjutim, ne bi me zacudilo da ni oni sami nisu uskladjeni - tako su delovali kada sam vadio BG tranzitnu vizu za Novu godinu.

Inace, telefoni su preuzeti sa zvanicnog sajta naseg ministarstva inostranih poslova. Na prvom broju sam i dobio doticnu osobu sa kojom sam razgovarao.

• Author

Posto su me vratili iz turske ambasade jer nemam vaucher, u bugarskoj su mi posle cimanja i pricanja sa konzulom pristali da prihvate zahtev, ali samo to sto sam ih zbunio pricom da nam za Jermeniju ne treba viza i da Turci nece da mi daju tranzitnu jer ne prihvataju pozivno pismo na jermenskom, kao i pricom da bih mogao da zaobidjem Tursku i odem morem pravo u Batumi. Dakle, velika muka. A jos mi kazu da ce mi granicari praviti probleme sto nemam vizu odredista pa cu morati i njih da lazem. A za sirijsku, bio je i taj slucaj, rekose coveku da je turska tranzitna neophodna. Muka!  :psuje:

• Author

Jos jedan podatak: iako sam trazio  da mi tranzit traje dva dana, i osiguranje uzeo za pet dana (koje me je kostalo neverovatnih deset evra), dali su mi tranzit od samo jednog dana. To su mi i rekli prethodno a ja nisam verovao. Dakle, nista od stopiranja kroz BG. Pa cak i vozom je zeznuto jer recimo onaj vecerni iz Sofije za Istanbul otpada, koji je najpogodniji. Eto, da se covek zgrane  :psuje:

Marko,

i ja sam se interesovao oko toga i dobio sam relativno "smirujući" odgovor. Tačno je da daju tranzit, u jednom pravcu, samo na jedan dan, ali ti važi puna 24 sata. Kako? Pa, jeste da je nezgodno za stopiranje, ali nije problem ako ti "lomi" voz ili bus u dva kalendarska dana. Oni na onim svojim nesretnim lap-topovima (gde im sistem pada na svakih 15 sek.) upisuju tačno vreme tvog ulaska u Bugarsku. I, pri izlasku to gledaju kao primarnu stvar, a ne sam kalendarski datum. Dakle, bez obzira ako ti u Bugarsku uđeš i u 23h50, 20. jula, možeš iz nje da izađeš do 23h50 21. jula. Mislim, za svaki slučaj sve to proveriti još jednom, ali to bi trebala da je relevantna informacija.

Samo jedno pitanje, i ako moze brz odgovor... ;)

Kad se uzima tranzitna bug. viza, sem formulara, pasosa, slika treba i zdrav.osiguranje.

Ali na koliko dana se placa to osiguranje, jer u sustini ako ti dozvoljavaju vizu na 3 meseca pri cemu mozes da utrosis jedan dan za odlazak i jedan dan za povratak kroz Bugarsku, to znaci da osiguranje treba platiti za 2 dana? ili gresim?