Jump to content

Featured Replies

Ma, mora da onaj portir stoji iza svega. To je kao  u onom filmu o Jakuzama , lik pere podove a u stvari je sef.  ;D

Nego da li neko zna sta bi se desilo kad bi ja iz :Novog :Sada dosao u Nis i podneo zahtev za tranzitnu i rekao da sam sledecih mesec dana recimo u :Nisu kod rodjaka ili slicno, da li bi mi izasli u susret??

• 4 weeks later...

Molim vas, da li je neko ovih dana dobio tranzitnu Bugarsku vizu a ima plavi pasos. Taj plavi pasos vazi krace od 6 meseci, a oni traze da pasos traje duze od 6 meseci od poslednjeg dana tranzita. Da li cu dobiti tranzitnu vizu /Tursku ulaznu imam/ od Bugara?

Kada sam zvao konzulat rekli su mi da nema problema.

Ja imam plavi pasos i predao sam juce, rekli su mi da dodjem 17.

pozdrav svima... imam jedno pitanje za vas....

planiram da idem za Stanbol na par dana, soooo, da li ja mogu da uzmem samo tranzitnu Bugarsku i da im kazem da cu na granici sa Turskom da uzmem Tursku vizu? ili mogu bez vize da pretrcim bugarsku?  :LOLLL:

pozdrav svima... imam jedno pitanje za vas....

planiram da idem za Stanbol na par dana, soooo, da li ja mogu da uzmem samo tranzitnu Bugarsku i da im kazem da cu na granici sa Turskom da uzmem Tursku vizu? ili mogu bez vize da pretrcim bugarsku?  :LOLLL:

ne moze ni jedno ni drugo :)

Evo, nas odj... jutros. Treba turska viza, a do skora sam za Siriju putovala bez nje. Bezobrazluk. :psuje: Kukaj, moli, ne vredi. Da im placam 33e samo da bih proshla kroz Tursku i josh da chekam 7 radnih dana za bulgarku?! Ne pada mi napamet. Odoh avionom, 100evrica jacha cena, ali moje dostojanstvo vishe nema da gi prodavam.  :x

Данас смо ортак и ја извадили турску визу. На шалтеру радио неки љубазни брка. Сутра идемо да предамо за бугарску. Узели смо и осигурање за Бугарску. У вези са ти имам једно питање. Да ли смо погрешили што смо навели да нам период важења уговора траје 15 дана. Наравно, осигурани смо на 2 дана. Да нисмо можда требали да узмемо осигурање за 2 дана а да период важења уговора буде месец дана, јер ако се не варам Бугари дају транзитну на месец дана. Надам се да сам добро објаснио. :? Хвала!

Ako ste tražili tranzitnu vizu, bez obzira šta ste napisali, važiće 3 meseca sa dužinom boravka 2 x 24 h. Osiguranje za 2 dana je sasvim ok, ni ja nikada ne uzimam za više dana.

Jasmina, odgovore možeš naći u odeljku Turska viza ovde na forumu.

Ja sam imao muke, kao i još mnogi, i mnooooogo smo kivni zbog toga.

Pokušaj ovo što Slezena kaže, možda stvarno upali.

Ја и ортак смо јутрос око 9 предали документа за визу. Није било гужве, можда 20ак људи укупно. Особље је било потпуно нормално и љубазно. Помогли су нам око попуњавања формулара. Рекли су нам да дођемо 22. јула. Најјачи је био онај млађи лик што контролише документа и пушта на шалтере кад смо му рекли да идемо преко Румуније и питали за назив граничног прелаза.  Да сте му само видели изненађено лице :D.

da li bi upalilo recimo za bugarsku tranzitnu, da se napravi recimo fake rezervacija avionske karte iz sofije do recimo nekog ruskog grada ( St. Petersburga, posto do tamo imaju OK ponude i ne treba nam ruska viza) i da se zbog toga trazi bugarska tranzitna?

I bre brate, pa nije ovo Catch me if you can!  ;D

Mi travelersi jes' da falsifikujemo sve živo (što generalno nije okej i kosi se sa zakonom - u prevodu, ne daj Bože mogu da nas slome sa kaznom ako nas u'vate), ali avionska karta... mnogo je sine!  nono

Sad ćemo i mi da se kultivišemo, kada nam ukinu vize.

I bre brate, pa nije ovo Catch me if you can!  ;D

Mi travelersi jes' da falsifikujemo sve živo (što generalno nije okej i kosi se sa zakonom - u prevodu, ne daj Bože mogu da nas slome sa kaznom ako nas u'vate), ali avionska karta... mnogo je sine!  nono

Sad ćemo i mi da se kultivišemo, kada nam ukinu vize.

Nisam mislio da se falsifikuje avionska karta, vec neka rezervacija ( kao sto je rezervaciaj smestaja preko booking.com) pa tako recimo da se napravi i rezervacija karte, ima dosta sajtova pomocu kojih to moze lepo da se odradi  flowers::

E onda sam ja pogrešio... pošto nikada nisam leteo avionom i ne razumem se u to bukiranje i rezervisanje.

Ja sam navikao na plaćanje na licu mesta!

To vidi sa ''letačima''!  ;D

U junu sam tražio i dobio vizu za Bugarsku na nekih mesec dana.

Zbog promene plana nisam otputovao, pa me interesuje da li bih zbog toga što sam tražio vizu, a nisam putovao, moglo da predstavlja problem kod sledećeg apliciranja? Jel imao neko sličan slučaj?

U call centru nisu znali da mi odgovore na pitanje i uputili me direktno na konzulat, međutim tamo se niko ne javlja na telefon.

• 2 weeks later...

A da l i meni treba ta famozna turska viza?Ja imam UK vizu,a hteo bih da iz Sofije  letim u Mancester UK?Dakle tranzitna bugarska,kad poletim i sletim :blob:

ne treba ti turska, ali ti treba dokaz da ces stvarno ici iz bugarske u uk...

e sad, ne znam da li ih zadovoljava dokaz u vidu rezervacije karte, ili moras da im pokazes kupljenu kartu...pre ce biti ovo drugo ;)

• 1 month later...

aj sad da postavim jedno pitanje ako moze  :-[

posto vidim da se uslovi za tu bugarsku vizu menjaju skoro na mesecnom nivou, mislim da ne vredi da se oslanjam na cinjenice sa prethodnih strana?

naime, zeleo bih da idem na fudbalsku utakmicu u bugarsku 1. oktobra ove godine.. sta mi treba za vizu? kakva je situacija sa tim pozivnim pismom? ostao bih dan, dva ne vise... jel moze nesto sa tom tranzitnom da se zavrsi?

• 1 month later...

treba da idem do Istanbula u decembru.. a bas mi se ne kupuje turska viza za 70 eur.. sad se nesto razmisljam.. dal postoji mogucnost da trazim od bugara vizu sa 2 ulaska, turisticku, sa fake vaucerima da sam rezervisao recimo jedan vikend (01-03.12) pa onda opet (05-07.12)... kao shatro, vracam se u Srbiju pa opet idem u Bugarsku, a u stvari idem u Tursku i vracam se iz Turske.. da li ce mi Bugari dati vizu sa 2 ulaska ?

U Bugarskoj ambasadi rade najveci idioti koji hode Beogradom! Niko od njih se nije udostojio da za sve godine nauci 3 reci srpskog! Moja zena je danas (trudna) otisla da nam podigne pasose i cekala 2 sata konzula - i  to, naravno, bez objasnjenja zasto ga ceka! Jer, datum za podizanje viza je bio prije 4 dana, i sta onda ima da se ceka ako su ti gotove vize?! Uglavnom, nakon sto je konzul pozavrsavao svoje sastanke, kafe i uzine, na kraju je pitao (na bugarskom, naravno!) zasto smo prilozili rezervaciju hotela u Istanbulu kad to nije potrebno za vizu! !?!?

:bang:

Beli sengen vredi ako ista samo da ne bi njihov konzulat vise gledao u zivotu!

Uh...

Сад ми паде на памет.. можда конзул у ствари прати овај форум, и аутоматски проваљује ко оће какву зврчку да им направи :) Живо ме занима, ево предао сам прошле недеље, какав ће епилог да има моја прича...сазнаћемо ускоро :)

Нисам успео. Бугари опуштено зову хотел који наведете као резервацију и проверавају да ли стварно имате резервацију. Такође, ту се не завршава прича, 10 дана по истеку те одобрене визе они опет зову хотел да провере да ли сте стварно тамо и били! Ако нисте.. Немате више пролаз код њих.. Маму им, ладно проверавају. Тако да.. до нове године ипак мора да се испоштује процедура са транзитном визом - прво код Турака 35 € па тек онда имате визу.. А ако тражите за један или више улазака, морате то и остварити, иначе одлазите на блек листу... Какви кретени.. Ипак не идем у Истанбул.. бар не до јануара...