Jump to content

Featured Replies

Ако предаш у уторак, имаш визу тек следећи понедељак. Дакле, 6 дана.. и не може брже.. Ма... од сад нећу преко Бугарске из принципа.. има да идем преко Грчке, 150км даље ал се бар не смарам са њима, митницама, полицијама и свим и свачим.. То је бре дно дна. Чак им ни Мек није јефтинији од нашег..

Ако предаш у уторак, имаш визу тек следећи понедељак. Дакле, 6 дана.. и не може брже.. Ма... од сад нећу преко Бугарске из принципа.. има да идем преко Грчке, 150км даље ал се бар не смарам са њима, митницама, полицијама и свим и свачим.. То је бре дно дна. Чак им ни Мек није јефтинији од нашег..

:spot:

• 2 weeks later...

Da li neko zna da li će i bugari ukinuti vize 19. decembra? Planiram za novu u Istanbul, samo u slučaju da Bugari ukinu vize, jer mi se ne cima oko Bugarske tranzitne, i ne daje mi se 35 eura za tursku vizu u ambasadi, već bi je uzeo na granici za 10.

Pozdrav

Kad je reč o novim članicama EU – Bugarskoj, Rumuniji i Kipru, koje formalno nisu u šengenskom krugu, ali sprovode pomenuta pravila – vize za te zemlje neće biti potrebne, kao ni za Lihtenštajn, koji se izjasnio za priključenje šengenskom prostoru

Ali to pod uslovom da i ostali iz EU ukinu vize od 19.12.

Ako ostali ukinu od 1.1. i oni ukidaju od 1.1.

Sto znaci gde svi "turci"(citaj evropljani) tu i mali "Mujo"(citaj Bugari)  ;D

pozz

• 3 weeks later...

Tranzit kroz Bugarsku je uvek bio samo 24 sata. Ali, ne vidim logiku da vize ostanu na snazi za BG, RO i CY posto ih schengenski prostor ukida. Ako jos uvek nije donesena zvanicna odluka u tim zemljama, mislim da ce je doneti do 19.12.

• 6 months later...

a shta mi sa plavim pasoshima da radimo? :)

jel zna neko koja je procedura za dobijanje bugarske vize sa plavim pasoshem?

ma iz nisa sam.. redovi za pasos su kilometarski pa sam mislio da se ogranicim na bugarsku i na vizu+plavi pasos. al videcu. mozda se resim da cekam i taj crveni....  ;)

• 4 weeks later...

odgovor je malo zakasnio ali ajde ipak da napisem.viza se u generalnom konzulatu bugarske u nise izdaje svakog radnog dana.predaja dokumenata 0d 09 do 11:30h zahtev obradjuju za oko 7 dana.od dokumentacije ti je potreban popunjen formular sa slikom kao za pasos.polisa osiguranja za dane provedene u bugarskoj i fotokopija prve strane pasosa.za duzi boravak treba ti pozivno pismo ili rezervacija hotela hostela sta vec.to mozes da resis rezervacijom preko hostelworld-a pa otkazivanjem ako vec imas drugi plan za smestaj.isprintas mail koji ti je stigao od hotela hostela i prilozis i to.kasnije ga otkazes i spavas gde ti volja.za boravke od dan dva tri ne traze pozivno puismo.nadam se da sam ti pomogao.

p.s: izbegni ako mozes mladu mrsavu vestivu sa naocarama na salteru vrlo je neljubazna i drska.

p.s: izbegni ako mozes mladu mrsavu vestivu sa naocarama na salteru vrlo je neljubazna i drska.

mislis vesticu?

a ako da je izbegnes, ako si bas ti taj koji ce da naleti na nju?

nema tu bas mnogo pomoci!!!  samo srece!!!