Jump to content

Featured Replies

Evo svezih informacija...pa da odgovorim sam sebi na post, a i svima vama koji jurite tranzitnu za Bugarsku ovih dana.

naime, pre 5 min sam se vratio iz Kozulata Bugarske (Hadzi Milentijeva 69).

uglavnom, ljudi kukaju ispred kako ih cimaju za turisticku vizu...

Sreo sam coveka iz jedne agencije, koji mi je naravno nudio osiguranje, medjutim, pomogao mi je mnogo vise :)

Posto nisam imao tursku vizu, vec sam unapred izvadio samo Sirijsku, rekao je da moze da se zavrsi.

Uzeo je obrazac, i popunjavao ga je za mene - prepisivao podatke iz pasosa, pitao gde sam sve putovao u zadnjih 5 godina, kako cu da idem do Bugarske, koja mi je krajnja destinacija (napisao je Turska, iako zna da sam mu rekao "Sirijska viza"),napisao da prelazim preko "Gradine", upisao broj tel. i na kraju pitao hocu li 3 dana ili 5 dana, prva je 350 druga 600 din. Posto sam ja znao tacan datum kretanja rekao sam mu 3 dana, medjutim posle u razgovoru se ispostavilo da treba da ipak uzmem 5 dana jer to valjda onda znaci da dozvoljavaju i tranzit kad se budem vracao nazad (tako mi je barem on objasnio). Platih 600 din, dobijem knjizicu za osiguranje Wiener Stadtische, tu preko puta kopiram pasos, sliku sam vec imao, i dobijem uputstvo kako i sta da radim unutra.

Naime,rekao mi je da postoje tri sluzbenice, i da pridjem jednoj mladjoj,simpaticnoj, a nikako starijoj babi jer "ona nema sanse da da vizu na ovu foru"...

Udjem ja unutra, kad ono na sva tri saltera samo "baba" radi.... smorio sam se u trenutku, ali ajd sta je tu je, moram da pricam s babom, da joj pricam pricu koju mi je ovaj covek rekao da pricam onoj mladjoj.

Kazem da nemam tursku vec Sirijsku vizu i da putujem u Siriju, i da mi je "onaj gospodin ispred - misleci na coveka iz obezbedjenja rekao da izvadim Sirijsku vizu i da je to dovoljno" - ustvari to je samo fora koju mi je ispricao covek iz agencije za osiguranje . Baba, otvara, gleda pasos, ranija putovanja, pecate itd. Primila papire, pasos, i zakaze prvo za 26ti da dodjem, pa je zamolim malo ranije, i ona zakaze za 22. :)

Znaci, ovaj fazon sa Sirijskom pali - bar za sada, kosta 1-2 cekanja Sirijske vize, 8-10 dana cekanja Bugarske, 600 dinara osiguranje, i naravno "onaj covek ispred ti je tako rekao da izvadis Sirijsku" :)

Ako hocete evo i broj telefona momka koji mi je zavrsio osiguranje i rekao za ovu foru pa izvolte, pozovite ga kad budete ispred konzulata, pa nek vam zavrsi sta treba, i nek vam isprica opet sve ispocetka :)

064 11 798 25

info za prevoz do Istanbula:

Voz u jednom smeru 3.700, svaki dan u 8:40

Bus, samo ponedeljkom u 13:30 u jednom pravcu 3.680 din, a povratna - koja vazi mesec dana -6.300.

da li se mora prikazati povratna karta? ili je balkan flexi-plexi u redu?!

sutra idem po sirijsku, pa cu se cujem sa chikom ...

turska viza se moze dobiti u ambasadi u Beogradu, potreban je pasos i neki formular da se popuni nisam siguran da li treba i slika. Cena je 22 evra i ceka se do tri dana. Danas sam licno proverio u ambasadi. Radno vreme za vize je od 09 do 12h

Inace Turci su besni na Bugare sto traze vize za tranzit kroz Bugarsku

kanda je jednostavnije uzeti tursku vizu u ambasadi, koja je 22e, oko 10e skuplja od one na granici, koje prilikom fazona sa sirijskom vizom ode na chichu ispred ambasade :)

jimmy, samo ne zaboravi da treba da tiplas i osiguranje za Bugarsku vizu, koje je kostalo mene 600 dindzi, koje placas bilo imao Sirijsku ili Tursku vizu u pasosu

i kad sve sagledam ici cu u tursku avionom beograd istanbul cena povratne karte je oko 180 evra sa svim taksama

jeste da je skuplja varijanta ali necu cekati tri dana tursku vizu, stajati u redu na 40 stepeni za bugarsku vizu i cekati jos nedelju dana placati osiguranje, drugim recima necu se maltretirati

good by bulgary

A i ti Bugari, sta su nasli da toliko pametuju oko tranzitne vize..

Cim su videli da im opada broj turista iz Srbije, odmah poceli nesto da zanovetaju i da traze..  :maddd:

Cao! Evo i mog jutrasnjeg iskustva sa apliciranjem za tranzitnu vizu u bugarskom konzulatu. Posle mnogo prica koje smo culi, nas cetvoro spremili smo se psihicki i razradili sve varijante (svako po jednu) za situacije u kojima smo mogli da se nadjemo, a kako ne bi vadili tursku tranzitnu vizu koja kosta 44eura + nekoliko izgubljenih dana, cak smo spremili i jedan govor na bugarskom :D. Na kraju nista od ovoga nije bilo potrebno, jer je sluzbenica na salteru samo zatrazila sirijsku vizu i rekla da dodjemo za 12 dana i dobicemo tromesecni transit sa 2 ulaska, cak nam je i pasose vratila na revers, jer ovih dana dvoje od nas putuje u Belorusiju.

Predhodno smo izvadili sirijsku vizu (4 dana cekanja), izvadili smo zdravstveno osiguranje Uniqa (bivsi Zepter) na Slaviji za 290 dinara – 5 dana, kod neshvatljivo ljubaznih sluzbenica, cak su nam i poklonili 4 najnovija CD-a Zdravka Colica!!! Nismo hteli da uzimamo osiguranje ispred konzulata, kod onih lesinara sto naplacuju duplo skuplje i salecu te sa svih strana. U Uniqa redovna cena za petodnevno osiguranje je 390 din, a ko poseduje Euro<26 karticu dobija popust 25%. Kasnije u kancelariji Euro<26 se ispostavilo da nismo trebali da placamo nikakvo osiguranje, jer smo mi vec samim posedovanjem kartice osigurani godinu dana na iznos do 5000eura i oni ti izdaju uverenje, sto prolazi kod Bugara. Euro<26, Beogradska 23/I.

Mozda je srecna okolnost to sto nismo otisli na salter za tranzitne vize, vec valjda za turisticke agencije ili tako nesto (skroz levo), pa sluzbenica mozda nije bila upucena da nam treba turska viza, ili… Jedan Arapin pre nas nije dobio transit iako poseduje jordansku vizu, jer mu traze tursku vizu.

Nadam se da ce ove informacije nekome posluziti! Srecno!

citajuci redovno ovu temu, moj zakljucak je da dodjete u Nishki konzulat i sve ovo zavrsavate bez tursko/sirijskih viza, osiguranja, moljakanja i slicnog.

eh, a jel to moze? posto znam da beogradjani ne mogu da vade madjarsku vizu u konzulatu u subotici ( :psuje:), mozda je slicno i za bugare i nish?

ok, ovde su sva iskustva i trikovi, a meni treba jos nesto ... dakle ... sutra idem po tursku vizu da pokupim, i onda pravac bugarska ambasada! dakleM sta mi treba od dokumenata za bugarski tranzit? koliko slika? koji papiri? ajde ako neko jos procita ovo veceras nek izlista to nesto sto treba predati!

ok, ovde su sva iskustva i trikovi, a meni treba jos nesto ... dakle ... sutra idem po tursku vizu da pokupim, i onda pravac bugarska ambasada! dakleM sta mi treba od dokumenata za bugarski tranzit? koliko slika? koji papiri? ajde ako neko jos procita ovo veceras nek izlista to nesto sto treba predati!

1. pasos sa turskom vizom

2. fotokopija prve stranice pasosa i turske vize

3. zdravstveno, putno osiguranje na 2 dana

4. jedna fotografija 3,5x4,5 (pasoski format)

5. popunjen formular koji se dobija na kapiji konzulata

+ jedan suncobran dok cekas u redu  :D

+ jedan suncobran dok cekas u redu  :D

Pre neki dan sam vadio "redovnu" bugarsku vizu... Upozorenje za one koji još nisu bili ispred bugarskog konzulata: stajaćete na suncu sve vreme dok budete čekali da uđete u konzulat. Naprosto nema šanse da se sklonite u hlad. Ako idete udvoje, možete da se izmenjujete u čekanju, ali ako idete sami ponesite neku zaštitu od sunca, ili bar litru vode.

::crazy:

Racunajuci da sam celo jutro proveo ispred ambasade u Nisu i naravno da sam nislija i naravno da sam ludeo a s druge strane se divio nasoj dovitljivosti da uzmemo svaki dinar od nepucenih ljudi, pa da krenem sa pljuvanjem polako.

1. Ispred ambasade stoji neko osiguranje DELTA GENERALI ili kako se vec pise i toplo preporucujem, tj izricito zabranjujem da tamo ulazite bez neke preke potrebe. Dakle odem ja tamo juce i oni meni lepo kazu za osiguranje, ajde to je svuda manje vise isto oko stotinak dinara za dan ako idete kao ja na 15+ dana. Tj mene iskostalo 2000 za 15 dana ali ja uzimam multi na 6meseci. I sad kaze batica ajde da ti popunim papire za vizu da ne pogresis. Ajde, kontam, uvalio osiguranje i sad da ti ovo odradi za dz. Ali racun dodje skoro 2200.

160 din mi uzeo za tupavo popunjavanje koje je inace lose popunio pa sam se ujutru kad sam skontao da mi je za prijemnu organizajuci napisao MINISTARSTVO UNUTRASNJIH POSLOVA : / zato sto je to procitao sa bbugarskog pozivnog pisma, a to je inace bilo upuceno ministarstvu tj za ambasadu molba i on se nasao pametan i ko  :psuje: :psuje: :psuje:

2. Kaze dodji oko 3 i neces da promasis a ako dodjes u 5 zakasnio si. I sad onako lagano mi nagovestava da postoje NEKI ljudi koji cekaju umesto vas al vas to kosta 20E. I nista odem kuci.

3. Negde oko 6.20 ja ispred ambasade vidim desetak ljudi i nesto mi tu cudno. Kaze pandur, koji inace cuva ambasadu, da se upisem na spisak. Ajde, racunam to je nesto zvanicno, nesto sa grbom, pecatom, datumom i slicno. Kad ono ja 44 na spisku a spisak je obican papir. I odem da se zalim onom kretenu sto mi lose popunio i on kao prepravi uz opasku da slucajno imaju 4 i 5 mesto na spisku ako mi se ne ceka..

4. Moj savet vam je da dodjete oko 8-8.20 zato sto obrni okreni ovi debili koji to rade tj tzv agenti su lepo ispisali neka imena, niko ih ne proverava i onda neki batica od tih agenata u 8.30 pravi prozivku sa spiska i vi se kao ovce redjate bez provere ko je ko i bez da neko taj spisak pogleda. Dakle mozete lepo da dodjete u 3 ispisete imena 10 osoba i prodate lepo ta mesta posle za 20e ; /

Red je isao sasvim solino jedno 30+ ljudi za 1h, stigoh na red oko 10.10 a bio sam skoro zadnji, posle mene jos jedno petnestak osoba. Sto mozda znaci da mozete da dodjete i oko 10.30 i ako imate srece da naletite na desetak ljudi i da bez cekanja odradite sve to. Unutra vas ceka portir koji pregleda torbu ako imate i zamoli da iskljucite mobilni i to je to. Obicno rade 3-4 saltera i sacekate prvi slobodan i to je to, nisu nesto ljubazne ali i nisu nesto strasne. Dozvoljavaju da na licu mesta prepravite formular ako ste pogresili nesto tako da ponesite lepak i sliku za svaki slucaj

i za kraj. Ispred ambasade stoje naravno lesinari iz 5-6 osiguranja i bio je cak jedan momak koji je nudio pozivna ppisma iz bugarske. pa vi vidite, sve moze da se sredi. Ja sam imao 2 pozivna pisma, na 3 datuma tj 3 putovanja i sve sam ppredao danas i idem drugog da pokupim, dakle jedno 10 dana treba. Poz

I u Nisu ima manje vise hladovine, kada sam izdrzao u najtoplijem danu u godini i nisam se zalio nece ni vama biti toliko vruce (zaljenje na toplotu :) )

ps.izvinite sto sam malo smorio sa ovolikom pricom ali  :psuje: :psuje: :psuje:

Danas, sam od 12h do 12:30 cekao u redu da dobijem svoj pasos sa bugarskom vizom, vrucincina ispred BGD konzulata...

Onaj pusta samo 5 po 5 unutra..pa jos kad ulete preko reda agencije sa punim kesama pasosa...

Smor...

Dodjoh na red, trazim svoj pasos od coveka iz konzulata, on se vrati i kaze mi da jednostavno mog pasosa nema i da je u Sofiji!?!?  Znaci, iznervirao sam se skrozzz. Kaze, "dodji sutra"!

Izadjem iz konzulata, pokunjen, i posle 2 min skapiram da cu da uletim unutra, i da ima da zahtevam svoj pasos nazad, sa ili bez njihove vize, za koju mi je najmanji problem, i da necu da me zajebava** sa varijantom da mi je pasos u Sofiji, koji ce uopste tamo... :(

Opet cekam red, udjem posle 15 minuta, promenim salter, opet trazim salter, zena ode, vraca se - kad ono pasos je tu?!?!  Neverovatno kako Bugari umeju da budu efikasni - nisam verovao da je tako brzo pasos stigao iz Sofije.... Cist bezobrazluk! 

...e da, viza jebila u pasosu, ali definitivno, to mi je bio najmanje problem - mnogo veci bi mi bio da su mi pasos zagubili ili tako nesto slicno....pa da moram da vadim novi, da odgadjam put itd....

ufff, i dobro sam prosao... :)

Svaki dan

Pozovi onog lika, sto sam ostavio njegovj broj gore u nekom postu, pa ga pitaj, on ti je tamo svaki dan koliko ja znam

juče sam bio da vadim tranzitnu Bugarsku vizu u Niškom konzulatu

potreban je popunjen zahtev koji se uzima besplatno, slika kao za pasoš ali sa belom pozadinom isključivo, fotokopija prve strane pasoša, fotokopija karte (imao sam flexipass) i to je to.

kupio sam bio i osiguranje za tri dana (oko 400 dinara) za koje mi je službenik u konzulatu rekao da i nije potrebno ako je tranzit u pitanju, ali nema veze..

pitao me je gde idem, rekao sam mu da ću u Jermeniju, na šta je odgovorio da nemam Jermensku vizu u pasošu, ali ga je zadovoljio odgovor da nam ne treba viza za tu zemlju, i to je to.

treba im 10ak dana da obrade zahtev, to mi se jedino nije dopalo..

e da, ko bude vadio vizu u Nišu, nek zna, kao što je i Nenad opisao, postoji spisak prema kojem ljudi ulaze da predaju zahteve. Ja sam se upisao na spisak prethodne večeri u 00:30 (to mu dođe isti taj dan samo rano rano ujutru), bio sam 18. na spisku, pa sam lagano došao ujutru oko 8:45 i nisam čekao ni pola sata..

Danasnji blic pise sledece:

VIZE NA GRANICI

"Gradonacelnik bugarskog grada Vidina,Ivan Cenov izjavio je da je u Bugarskom parlamentu u toku procedura za usvajanje zakona koji ce omoguciti da gradjani Srbije i Makedonije od 1. jula vize dobijaju na granicnim prelazima.Vize bi,prema recima gradonacelnika Vidina vazile od 36 sati do 15 dana."

E sad da li ce to vaziti i za tranzit trebalo bi proveriti,jer 1. jul je jako blizu.

U svakom slucaju nije losa informacija samo da zazivi.

Danasnji blic pise sledece:

VIZE NA GRANICI

"Gradonacelnik bugarskog grada Vidina,Ivan Cenov izjavio je da je u Bugarskom parlamentu u toku procedura za usvajanje zakona koji ce omoguciti da gradjani Srbije i Makedonije od 1. jula vize dobijaju na granicnim prelazima.Vize bi,prema recima gradonacelnika Vidina vazile od 36 sati do 15 dana."

E sad da li ce to vaziti i za tranzit trebalo bi proveriti,jer 1. jul je jako blizu.

U svakom slucaju nije losa informacija samo da zazivi.

Sjajna vest. Pitanje je samo koliko je istine u vesti i da li je preneta na pravi nacin. Secam se da je u blicu u decembru 2006 pisalo da ce vize za grcku samo naplacivati slicno kao sto postoji prema Rusima u letnjem periodu, a od toga nema nista

Ima li kakvih novosti vezanih za dobijanje vize na granici? Ja sam bezbroj puta pokusao da dobijem BG konzulat, ali niko se ne javlja. Ako bilo ko sazna nesto vise o ovome neka nas sto pre obavesti. Thanx!