Jump to content

Featured Replies

Jos samo i Crnogorci da nam uvedu vize i sve ce biti cool.Kakav  bi tek njihov konzulat bio:)...

Preko leta treba da idem za Grcku iz Grcke cu preci za Tursku i onda se iz Turske vracam za Bg...

E sad da li mi je za Bugarsku tranzitnu neophodna turska viza u pasosu?Naime u Turskoj idem na volonterski kamp i tamosnja organizacija moze da mi posalje garantno pismo ali da li je to dovoljno?

Bulo bi lepo kad bi se umesto 22 eura za Tursku u Bg-u platilo samo 10  na granici...

evo i koja lepa rec za bugarski konzulat  123

bila ja prosle nedelje, zaboravih koji dan. donela im pasos samo sa sirijskom vizom ( jer ko ce sad oko ovih praznika da se cima i u turskoj ambasadi ) . vec se psihicki propremila da objasnjavam za jordan i tako to, kad nista! nit' me iko ista pitao, ni mene ni drugare koji su predali na drugom salteru.  :party: samo nam rekla ljubazna teta ( sa , kako neko ovde rece, "modernom frizurom") da dodjemo 29.04. to mu dodje manje od nedelju dana cekanja. jedan plus za cika bugare.

Milane ako imas vazecu Grcku vizu (dakle ako ti ona jos uvek vazi pri povratku iz Turske ... nije istekla, nije ponistena tj. za vise je ulazaka) onda mozes sa njom da tranziras kroz Bugarsku ... ne treba ti Bugarska!

Mozda bih mogao da dobijem Grcku vizu sa vise ulaza al mi se to cini kao vece cimanje i cini mi se lakse da izvadim Bugarski tranzit.Jel imao neko iskustva sa ovim?Tj. trazio tranzit kroz bg. a imao garantno pismo iz Turske uz pricu da se Turska viza vadi na granici?I jel se javljaju uopste na telefone u konzulatu?Zovem citavo jutro telefoni zvone a niko se ne javlja.

Da li neko zna kolika je najduza vremenska viza koja moze da se dobije a da od garancija imam samo pozivno pismo, hteo bih npr. da uzmem vizu na 6 meseci ili godinu dana? Da li je neko trazio od Bugara takvu vizu i na osnovu cega?

Hvala i pozdrav svima!

Jel zna neko da li i kako moze da se dobije Bugarska viza?Hteo sam sa drustvom da idem na more vozom pa bi nam svaka informacija dobro dosla.Prosle god. su nam u njihovom konzulatu rekli da mozemo da idemo jedino preko agencije ili da dobijemo garantno pismo iz Bugarske ako hocemo da idemo sopstvenim prevozom pa nas zanima da li se nesto promenilo.

Ja pronasao odgovor i mislim da ce koristiti svima, evo linka konzulata u Nisu

http://www.mfa.bg/nis/

postoji i e-viza tj online podnosenje zahteva za vizu pa da svi zajedno proucimo kako to sve funkcionise.

Pozdrav svima!!!

Da li neko zna kolika je najduza vremenska viza koja moze da se dobije a da od garancija imam samo pozivno pismo, hteo bih npr. da uzmem vizu na 6 meseci ili godinu dana? Da li je neko trazio od Bugara takvu vizu i na osnovu cega?

Hvala i pozdrav svima!

Trazio sam na 6 meseci prosle godine. Imao sam neko putovanje u maju, jul i oktbobru i nisu mi dali na 6 nego na tri. Tako da mi je to pokrilo ova prva 2 a imao sam pozivna pisma za sve te dogadjaje. Tako da je 3 meseca sasvim ok da trazis.

• 5 weeks later...

Znam da je neko u 2 posta napisao da moze .... ali da li je neko pokusao da traznitira do Bugarske do Turske sa sengen vizom (mulit belgijski sengen u mom slucaju) ovih dana, meseci .... znaci ove godine ? ::arabia:

I ja sam tranzitirao 27. dedecembra, ako ti nesto znaci. I opusti se slobodno, mozes da tranzitiras, nista nije menjano, niti ce biti menjano po tom pitanju! :-) PS: zvuci ko da smo ja i Chi isli zajedno?

A da li se kroz Bugarsku (na putu do Turske) moze tranzitirati sa madjarskom nacionalnom (ne shengen) vizom? :)

Ej, super .... posto ste me posteno zaplasili sa osobljem ambasade ... ne zelim da ih vidim ni na slici ;D

• Author

Ovi Bugari ni vizu ne umeju da izdaju. Lepo sam napisao da trazim tranzit od jula do septembra, i uzeo osiguranje za taj period, a oni mi izdali da vazi od dana kada sam predao (sredina maja), s tim sto nisu ni primetili da mi osiguranje vazi tek od pocetka jula. To znaci da mi nece vaziti kada se budem vracao sa putovanja po Bliskom istoku. I sta sad da radim? Sumnjam da se jednom izdata viza moze ikako menjati a ne znam da li su moguce dve neiskoriscene tranz. vize chiji se datumi poklapaju? Da li da opet vadim osiguranje i trazim jos jednu koja se datumom nadovezuje na ovu (a pitanje je da li cu vremenski stici), ili pak da otputujem da pa da o tome mislim u povratku? Je li neko ima iskustva sa bilo kojom Bugarskom ambasadom na podrucju Bliskog istoka? Cimanje je ako treba da se ceka isto 7 dana, i sl...

Eh, trebao si odmah da im kazes da su ti izdali vizu sa pogresnim datumom. Isto se i meni desilo, zalio sam se, i u roku od par sati su sredili problem, tu vizu su prekrizili (hemijskom ;D), i izdali mi novu. Probaj da odes do konzulata i objasnis u cemu je problem, mozda budu imali sluha :)

• Author

Da, proslo je otad mesec dana jer sam aplicirao u Nisu pa mi otac podigao pasosh, i tek sad je pasos kod mene (da je lose izdata viza nisam znao do juche), pa cu probati sa ambasadom u Beogradu. Eh, Bugari, Bugari...

Ovih dana ja trebam da skoknem do Nisa i predam dokumenta za vizu, da li ce biti guzve.. ? Da uhvatim red jos u 7h.. ? I jos da stignem da se vratim za posao u drugu smenu.. Eee muke moje..

Rece Slumpy da moze i neko drugi da podigne pasos? Meni bih to mnogo odgovaralo. Ja pitao fonom u konzulatu a ljupka zenica mi rece da moram licno, e sad ja kao mislim nesto kako kada neko preda u agenciji pa mu agencija izvadi vizu..?

Samo mislim i nista mi nije jasno.

Poz svima!

• Author

Moj otac je podigao umesto mene, imao je taj papiric sto ti daju kad predas. Sto se tice reda: mnogi ljudi misle 'bice guzve, da dodjem sto pre', tako da onda kad pocinju sa radom (u 9h) vec ima par desetina ljudi u redu. Ili dodji dovoljno rano da budes medju prvima u toj grupi, a mozes i da dodjes, kao ja, recimo od 10 kada se ta prvobitna grupa skroz smanji i kada ima manje ljudi nego od 9. Barem tako je bilo u maju.