Jump to content

Featured Replies

ICE (to su najbrzi vozovi u meni poznatoj jevrop ako ne racunamo Talin)

Ako se ne varam belgijski Thalys postize vece brzine od ICE-a, bar su mi tako rekli i domacini sa HC u belgiji.

Koliko sam primetio taj voz je skoro pa kao franc. TGV(mislim po izgledu), ako je neko bolje upoznat neka me ispravi.

Na taj sam mislio Thalys ... i u pravu si! To je voz koji saobraca izmedju Belgije i Francuske i extra je skup! Ustvari saobraca i u ostalim delovima Belgije ali ne postize velike brzine jer mislim da je jedina linija koja ima izgradjenu infrastrukturu za postizanje max brzina linija Brisel - Pariz i ta destinacija se prelazi za oko 2 sata.

linija Brisel - Pariz i ta destinacija se prelazi za oko 2 sata.

Tacnije put traje 1 sat i 25 min (+ ili -? 2 do 3 min, bar su mi tako rekli na salteru gde sam kupio kartu, jer je interrail koji sam koristio istekao).

Tek kada voz prolazi pored autoputa od belgije ka franc. ili obratno, covek ima predstavu koliko se taj voz brzo krece.

Povratna karta sa ISIC karticom je 75 eura.

Prava cena karte je duplo skuplja.

Inace jedna linija voza ide do kelna, preko achena, dok druga produzava do amsterdama preko antwerpena.

• 3 months later...

Da li neko zna ne?to vi?e o la?nim interrail kartama? Gde ih nabaviti, koliko su pouzdane itd. Miroslave, ti si rekao da su ti u Parizu proveravali interrail, mada ne znam kako bi oni mogli da znaju? Te?ko da postoji neka globalna baza podataka gde se registruju karte iz svih zemalja...

Takođe, za neke vize je neophodna putna karta. Mislite li da je riskantno prilo?iti kopiju lazne karte ambasadi koja teorijski mo?e da proveri, mada, s druge strane, ne znam za?to bi? Ja sam čuo da takva karta ko?ta 100 evra umesto 260 koliko iznosi prava. I na osnovu prethodnih postova i ličnog iskustva, sumnjam da postoji velika ?ansa da evropski kondukteri prozru zločestu prevaru mladog putnika...

Da li neko zna ne?to vi?e o la?nim interrail kartama? Gde ih nabaviti, koliko su pouzdane itd. Miroslave, ti si rekao da su ti u Parizu proveravali interrail, mada ne znam kako bi oni mogli da znaju? Te?ko da postoji neka globalna baza podataka gde se registruju karte iz svih zemalja...

Takođe, za neke vize je neophodna putna karta. Mislite li da je riskantno prilo?iti kopiju lazne karte ambasadi koja teorijski mo?e da proveri, mada, s druge strane, ne znam za?to bi? Ja sam čuo da takva karta ko?ta 100 evra umesto 260 koliko iznosi prava. I na osnovu prethodnih postova i ličnog iskustva, sumnjam da postoji velika ?ansa da evropski kondukteri prozru zločestu prevaru mladog putnika...

sta da ti kazem....zvucis kao da si vec odlucio.....stvarno nemam snage da te ubedjujem....procitao si sigurno prethodne postove......jedino sto je novo je to da na tih 260 e imas 10% popusta sa karticom EUro 26......

a licno, ne bih se igrao sa ambasadom......mladost -ludost je jedno a glupost, nesto trece...izvini ako sam malo grub....? :-)

Nista ja jos nisam odlucio, samo razmatram brojne mogucnosti. Mudrost je znati kada prihvatiti rizik a kada ne. Taj rizik ja ne bih prihvatio kada je u pitanju ambasada Belgije? znajuci koliko su mandali mog oca (4 nedelje) i licno zvali vise puta domacina iz Brisela koji je pozivao mog oca samo zato sto su trazili pismenu potvrdu da je on poreklom Danac a ne Belgijanac? :?:evil:? :maddd:

To za lazni interrail, sam cuo i ja i rece mi burazer da se to radi u NOVOM SADU, odnosno da ima lik koji to radi ono bas profi ida je okvirno oko 100e :). Dakle trazi od novosadjana da se raspitaju :D

• 2 weeks later...

Svjeze informacije sa Interrail-ovog sajta, za one koji planiraju...

19-01-2007? |? InterRail 2007 - new prices and structure

Here are my information based on someone who is very familiar with international rail subjects... I will update it, when I get new information.

On the 1th of April 2007, the new InterRail ticket starts.

The EuroDomino ticket will become a part of InterRail.

Price categories:

Adult 1st class: 26 years old or over at the first day of your travel

Adult 2nd class: 26 years old or over at the first day of your travel

Youth 2nd Class: 12 to 25 years old or over at the first day of your travel

ALL PRICES IN EURO

InterRail Global Pass for 31 countries in Europa:

Austria, Belgium, Bosnia and Herzegowina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, England, Scotland, Wales,

Greece, Hungary, Italy, Luxembourg, Montenegro, Netherlands, Northern Ireland, Norway, Poland, Portugal, Rep. Ireland, Macedonia, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Switzerland, Sweden, Turkey

Ferries (Attica) Italy-Greece

No more included: Morocco

No more zones!

InterRail Global Pass for 31 countries:

Price categories like this: Adult 1st | Adult 2nd | Youth 2nd

5 days in 10 (Flexi): 329 | 249 | 159

10 days in 22 (Flexi): 489 | 359 | 239

22 days continuous: 629 | 469 | 309

1 month continuous: 809 | 599 | 399

InterRail One Country Pass

Price level 1

Applicable for the countries:

France, Germany, Great Britain, Norway, Sweden

3 days in 1 month (Flexi): 255 | 189 | 125

4 days in 1 month (Flexi): 285 | 209 | 139

6 days in 1 month (Flexi): 363 | 269 | 175

8 days in 1 month (Flexi): 404 | 299 | 194

Price level 2

Austria, Benelux ( Belgium, the Netherlands, Luxembourg), Finland, "Greece Plus" (incl. ferry Greece - Italy), Republic of Ireland, Italy, Spain, Switzerland

3 days in 1 month (Flexi): 147 | 109 | 71

4 days in 1 month (Flexi): 188 | 139 | 90

6 days in 1 month (Flexi): 255 | 189 | 1 23

8 days in 1 month (Flexi): 309 | 229 | 149

Price level 3

Croatia, Denmark, Greece, Hungary, Poland, Portugal, Romania, Russia

3 days in 1 month (Flexi): 93 | 69 | 45

4 days in 1 month (Flexi): 120 | 89 | 58

6 days in 1 month (Flexi): 161 | 119 | 77

8 days in 1 month (Flexi): 188 | 139 | 90

Price level 4

Bulgaria, Czech Republic, Republic of Macedonia, Serbia, Slovakia, Slovenia, Turkey

3 days in 1 month (Flexi): 66 | 49 | 32

4 days in 1 month (Flexi): 93 | 69 | 45

6 days in 1 month (Flexi): 134 | 99 | 64

8 days in 1 month (Flexi): 161 | 119 | 77

Po ovim novim cenama ono sto je kostalo 270e sada je 399. Ali mi smo imali jevtinije cene u odnosu na nemce i britance pa se , nadam se, tako biti idalje.....  :3some:

kako su ukinute zone kada se vidi da su oformljene nove cetiri?  :fool:

uzgred na oficijalnom sajtu Interraila www.interrailnet.com se za sada nista ne spominje ali ne znaci da nece.....

sigurno ce biti jos novosti....jer ako cene ostanu ovakve kakve je Cato prekopirao, onda ce kombinacija low cost aviona i autobusa za male relacije biti isplativija i vremenski kraca.....

Ovo novo je nepotrebno zakomplikovano, i umesto da dodaju baltičke zemlje, oni izbace Maroko? :bang: I ja sam čuo o ovim skora?njim promenama..

Na njihovom zvaničnom sajtu jo? nije stavljeno ovo ali je stranica passes % prices uklonjena tako da se vidi da se ne?to kuva...

Mada je cena (za zapadnoevropske zemlje) ostala pribli?no ista, tako da mislim da će i na?a ostati oko 270e...

kako su ukinute zone kada se vidi da su oformljene nove cetiri?  :fool:

Ako sam ja dobro shvatio, tu su navedene cene karata za "One country pass", dakle one koje pokrivaju celokupnu mre?u jedne zemlje. Npr. ako gledamo drugu klasu "za odrasle", onda za tri dana vo?nje po Nemačkoj mora? da izdvoji? 189 evra. I to je samo za Nemačku! Za Francusku, jo? 189!  :death:

A za tri dana vo?njed drugom klasom po Srbiji 49 evra!  :rofl: Pa kad bi se neprekidno vozio tri dana po Srbiji, bez popusta, ne bi toliko potro?io... Neverovatno.

sigurno ce biti jos novosti....jer ako cene ostanu ovakve kakve je Cato prekopirao, onda ce kombinacija low cost aviona i autobusa za male relacije biti isplativija i vremenski kraca.....

I ja mislim. Ovo uop?te vi?e nije povoljno.  :cry22:

uhh...

I ja sam tako shvatio, i cini mi se da se sa interrailom po ovakvim cenama ne moze nista ustedeti (molim vas demantujte)...  a posto na leto postajem i formalno (po njima) adult, nema sanse da ikad idem interrailom  :cryy:

Ove cene su razlog vise za autostop i jeftine avione...

:mrgreen:

U bre, ljudi, preteraste ga? ::crazy:

Za Zapadnjake je 399e za ceo mesec sve zemlje, za nas mora biti manje kao ?to je i bilo. Budimo optimisti? gent

U bre, ljudi, preteraste ga  ::crazy:

Za Zapadnjake je 399e za ceo mesec sve zemlje, za nas mora biti manje kao ?to je i bilo. Budimo optimisti  gent

Slumpy, za neke od nas to izgleda ovako:  :cry22:

• 1 month later...

Sta kaze danashji Blic

"Interrejl globalne karte važiće za 31 evropsku zemlju u okviru kojih je moguće putovati neprekidno onoliko dana za koliko kupljena karta važi. S druge strane interrejl kartom za pojedinačnu državu moguće je putovati neprekidno onoliko dana za koliko karta važi, samo u okviru jedne evropske države.

Interrejl karte koje se budu kupovale kod nas neće važiti za našu zemlju. U praksi to znači da ukoliko se kupi interrejl globalna karta, uz nju mora da se kupi i karta od grada iz kojeg se putuje do srpske granice.

Ukoliko se, recimo, kupi samo interrejl karta za jednu državu (na primer za Francusku koja za mlađe od 26 godina staje 125 evra za tri dana u okviru jednog meseca) potrebno je kupiti još dve karte. Prvo od grada iz kojeg se putuje do granice, kao i od srpske granice do granice dotične države koja želi da se obiđe (karta do francuske granice, na primer, staje 322,8 evra ukoliko se putuje preko Austrije i Mađarske).

„Železnice Srbije“, inače, odobrile su za sve koji kupe bilo kakvu interrejl kartu 50 odsto popusta za povratnu kartu do granice.

Tako, uz kupljenu interrejl kartu od Beograda do Subotice vozna karta, uz popust, staje 200 dinara.

U praksi to znači da će interrejl karta za pojedinačnu državu, na primer za Francusku, za nekog ko je mlađi od 26 godina i želi da po ovoj zemlji putuje tri dana to zadovoljstvo koštati oko 450 evra. S druge strane, interrejl globalna karta za mlađe od 26 godina za putovanje od deset dana, koja važi 22 dana, praktično po celoj Evropi, koštaće nešto malo više od 240 evra.

Cena interrejl karte za pojedinačne države podeljene su u četiri klase, dok se u prikazanoj tabeli nalaze države koje su u prvoj klasi i čije su cene karata samo za jednu državu najjskuplje. U drugoj klasi su Austrija, Beneluks, Finska, Grčka, Irska, Italija, Španija i Švajcarska, gde karta za tri dana u okviru jednog meseca za mlađe od 26 staje 71 evro. U trećoj zoni su Hrvatska, Danska, Grčka, Mađarska, Poljska, Portugal, Rumunija (karta je 45 evra), a u četvrtoj su Srbija, BiH, Bugarska, Češka, Makedonija, Slovačka, Slovenija, Turska (najjeftinija cena karte za mlađe od 26 godina je 32 evra).

Interrejl globalne karte važe za sve železnice u Evropi, bilo da su državne ili privatne, a takođe interrejl karte važe i za agenciju „Atika“ koja obavlja brodski prevoz između Italije i Grčke. "

Marina je zaboravila da prekopira i naslov teksta koji je daleko interesantniji nego sama pisarija.....

"Od 1. aprila startuju nove interrejl karte

Jeftinije putovanje vozom po Evropi  "  :bang:  :bang:  :bang:

Mrzi me da analiziram tekst ali stvarno  :psuje: ....autor ocigledno nije obavesten o starim cenama....

Nove organizacija i cene su znatno skuplje i nepovoljnije, jer "od 1.aprila ne vaze povlascene cene za zemlje istocne Evrope" (izvor:zeleznicesrbije.com) - porastao nam je standard ;)

Pa ovo je nepojmiljvo. 10 meseci planiranja i nadanja pada u vodu  :cry22:

Kuda sad?  :shockkk:

u tom slucaju, glasam da ako se vec ne racunamo u evropu, onda da se ne racunamo ni u istocnu evropu  :bag:

Nemojte  tako lako da odustajete! ima jos opcija, malo komplikovanijih doduse...  teg ali sve se da srediti!

Kombinacija cheap flightova i autobusa je dobitna! www.eurolines.com, co.yu, .fr, .es, .de itd..... 

ima tu jos opcija ali odustajanje jok!

• 1 month later...

Danas je poslednji dan da kupite "staru" Interrail kartu, sa kojom mozete da putujete najkasnije tokom juna. Ko zeli da poslednji put iskoristi stari dobri Interrail i veoma jeftino obidje Evropu kao sto su to radile mnoge generacije pre nas, neka pozuri. Njeno Velicanstvo Interrail se pretvara u skupu avanturu sa neprakticnim sistemom, bez zonirznja (grupisanja zemalja u okviru jedne karte).

од сутра ћемо сви почети да конзумирамо јефтину фалсификовану карту, није ни то лоше? само да не поскупи и она!?

од сутра ћемо сви почети да конзумирамо јефтину фалсификовану карту, није ни то лоше? само да не поскупи и она!?

sutra je 31.mart!

a na koju falsifikovanu kartu misliš? jer na ovu koja prestaje sutra da važi? proći će dosta vremen dok se "stvori" falsifikat nove karte..... a tek će tada biti rizično koristiti je....