Jump to content

Featured Replies

Ako je neko skoro isao interrail-om po Evropi neka napise okviran spisak troskova (bez karte naravno)....Sad nesto razmisljam gde cu i sta cu ovog leta, pa bi mi detaljan budzet dobro dosao, narocito sto i na prolece imam nesto u planu pa da na vreme pocnem sa odvajanjem od usta ;D

P.S. ne mora nuzno da bude putovanje interrail-om, vec bilo koje drugo u sopstvenoj reziji...Iako sam ja skoro proveo 8 dana u Belgiji tesko mi je da procenim jer sam imao dzabe smestaj i hranu. Ako se neko seti nekih troskova koji se cesto javljaju a retko kad se isplaniraju i ta lista bi mi dobro dosla....Ja sam npr neplanirano u Amsterdamu potrosio 3.5 eura na kartu za nocni prevoz i 3.3 eura na aspirin jer sam bio mrtav bolestan a onaj koji sam poneo je ostao u busu....Svi predlozi su dobrodosli....

Definitivno najveca stavka: ulaznice u muzeje i pored svih studentskih, nastavnickih i inih legitimacija. I sa PRESSom se ne moze bas svugde (dzabe) uci.

• 3 months later...

pozdrav,

planiram da na leto sa devojkom odem na jednu interrail turu po evropi.

onu kratku, 10 dana putovanja.

planiramo da ostnemo po dva dana u pragu, berlinu, amsterdamu, parizu i na kraju u povratku odemo do venecije pa odatle trajektom do krfa(koji je takodje besplatan) i onda kada nam istekne interrail, ostanemo na krfu nekih 6-7 dana.

poncemo vrece za spavanje i sator tako da cemo mahom kampovati(sem u npr parizu)

na kraju, od krfa idemo do soluna i od soluna voz za BG. to cemo morati da platimo jer ce nam isteci desetodnevni interrail.

e, sada, glavno pitanje je,

sta mi preporucujete sto se tice sengen vize.

planiram da ostanem znaci bar 15 dana u sengen zoni, da obidjem dosta drzava, prva u koju ulazim je madjarska a u grckoj najduze ostajem.

koju vizu da uzmem? da li je ovo sto sam napisao uopste moguce a da ne uzimam 5 viza od 5 razlicitih drzava i sl, posto onda sve pada u vodu.

sta se desi ako uzmem npr cesku vizu a posle udjem u srbiju iz grcke-makedonije? da li prave problem?

kako oni vode evidenciju? npr, ako desetog dana puta uzmem trajekt koji ide do krfa 26 sati, to znaci da poslednjeg dana nece vaziti moja karta. mogu li da imam posledice?

da li ste nekada kampovali za dzabe, po nekim livadama i sl? :)

molim vas za bilo kakav savet.

Da li u Beogradu ima neka agencija koja prodaje rezervacije tj. doplate uz Interrail kartu? Planiram da idem na leto, a tad su vozovi dosta popunjeni...

Da li u Beogradu ima neka agencija koja prodaje rezervacije tj. doplate uz Interrail kartu? Planiram da idem na leto, a tad su vozovi dosta popunjeni...

od skoro na nasoj zeleznickoj stanici , na salteru gde i kupujes interrail kartu,za medjunarodni saobracaj, mozes da napravis i rezervacije....pored popunjenosti za vecinu vozova su rezervacije obavezne, tako da.... :)

• 2 months later...

Imam i ja jedno pitanje... ne znam dal neko ima to iskustvo... Idem sutra za Nemačku i tamo bih probao da kupim Inter rail za Nemačku, ali sam našao da ima neki twin pass za dve osobe - 6 dana za 330 evra.... To ovde ne može da se kupi niti su naši čuli za to... al tamo valjda može... nadam se ... jel neko zna- možemo li mi kupovati IR u Nemačkoj? Ako ne... obrali smo bostan :D

• 3 weeks later...

Jedno pitanje ako smem... Posto mi sve vise nije jasnije sto vise citam...:):LOLLL:

Uzeo bih IR 5 u 10 dana i posao bih u Bec iz Beograda u 21 sat (odokativno). Znaci trebao bih da doplatimi rezervaciju (za nocni) i put do granice? Koliko kosta karta do granice?