Jump to content

Featured Replies

Posted

imam jednu molbu, nisam siguran da li iko moze da mi pomogne :/.. imao sam na gajbi par dana gosta iz Hong Konga, on je ukupno ostao u zemlji do juce ( 09.11.2013. ) deset dana ( tako on misli, nije siguran :) ) a li nije znao da drzavljanima Hong Konga je omoguceno da ostanu u Srbiji maksimum dve nedelje bez vize. Sad, njega zanima, da li je moguce ikako otici do Rumunije, Bugarske ili Makedonije, preci granicu i vratiti se natrag u zemlju ili postoji odredjeni period vremena koji moze da prodje do povratka natrag. Proverio sam na sajtu ministarstva ali nema bas puno informacija vezanih za ovo :/

Da.

Neka samo izadje iz SRB u bilo koju od okolnih zemalja, pa predje ponovo nasu granicu i ima novih 14 dana.

• Author

mislim da mu jesu pravili probleme, jer se ne javlja vec dva dana a obecao je da ce cimati cim se vrne u Sr  :(

Ne treba da mu prave problem, ako izadje iz zemlje.

Poznajem lika iz HK koji je to vec radio.

Reciprocno tome i nasi drzavljani imaju pravo na 14 dana u HK, pa izadju na jedan dan do Makaoa, pa imaju jos 14 dana.

Mozda hoce da sedi dan, dva van zemlje da bude siguran da neki granicar nece da ga cima.

• Author

odgovorio je, sada je u Rumuniji, nije hteo da se vrne u Srbiju, jer su mu nasi granicari platili kartu do Temisvara kada su culi da nije imao srece sa stopom i morao je da pesaci 30 km do gran'ce... od sada pratim njegov FB stalno :D