Jump to content

Featured Replies

Dvoumim se da li me je više zgrozio sam projekat ,,Lifestyle Serbia,, ili ova kritika ,,Sistema i loma,,

Sad sam pogledao i ostale ,,mudrosti,, sa ovog sajta ,,Sistem i lom,, i došao do zaključka da je on ipak grozniji.

Sa Dariom se samo slažem da projekat Lifestyle Serbia ništa ne valja. Ne bih polemisao o njegovoj argumentaciji, tj. o njegovom dovođenju u vezu ovog projekat sa protestima protiv doseljavanja Roma u Zemun. Čovek očito ima ,,misiju,, u vidu borbe protiv srpskog nacionalizma, što se vidi u svakom njegovom tekstu, pa je tako i ovaj neuspešni Lifestyle projekat doveo u vezu sa tim. Stvarno nemam nameru da polemišem o takvim ljudima i njihovim pisanijama.

Što se tiče druge kritike, nisam ni njom oduševljen, ali u njoj ima dosta istine, mada je mnogo toga prenaglašeno. Tačno je to da mnogo toga u Srbiji nevalja, djubre, loši putevi itd., ali to treba da sredimo zbog nas samih, a ne zbog potencijalnih turista. Srbija nije turistička zemlja i to nikada neće biti, tako da možemo da pravimo reklame kakve hoćemo, slaba će biti vajda. Što se tiče rebrendiranja, to je po meni budalaština, koja ne zavređuje komentar. Mene to podseća na posipanje pepelom. Kao što rekoh mnogo toga je preterano o ovom pisanju. Da krenem redom - prvi toalet je našao na stotom kilometru od granice sa Makedonijom, ali samo dve kabine. Mogao je na 90 km, da stane u motel Predejane u kome se jedna do druge nalaze bar dvadeset kabina, sve uredne čiste, kao što je uostalom ceo motel. Mogao je na sličan broj tih kabina da naleti i na 80 kilometru u Dzepu itd. Hoteli u Srbiji preskupi za to što nude, ne bih se ni sa tim složio. Ne poznavanje engleskog jezika, nisam primetio neku razliku nego recimo u Madjarskoj. Taksisti po Srbiji kradu, isto kao gotovo svugde u svetu. U Srbiji mlate strance, pa i to je bezveze, desi se ko i svugde. Na svojim putovanjima sreo sam baš puno stranaca koji su bili u Srbiji i to ne ovih koji su došli zbog splavova, jeftinog pića i žena, i svi uglavnom imaju lepo mišljenje o nama i našoj zemlji.

Elem, u Srbiji mnogo toga nevalja, ali to može da smeta stranom turisti kakvi su oni koji idu na letovanja, a pošto mi nemamo more, znači paketaranžmancima, a takvih u Srbiji nikada neće biti u nekom iole većem broju. Ostalima, znači pravim putnicima, kakvi su recimo ovde, samo na sličnim samo stranim forumima, ne verujem da će takve stvari biti bitne da bi odustali od putovanja u Srbiju. Ja sam u par proteklih godina obilazi bar desetinu zemalja koje imaju gore puteve od nas, prljavije od nas, nebezbednije od nas i ništa od tog mi nije bilo važno. Da budem malo prost j...eš putnika koji neće da dođe u neku zemlju zbog lošeg puta, pokvarenih taksista i djubreta. Moram da dodam j...eš i putnika koji će da reši da poseti neku zemlju zbog reklamnog spota koji je video o toj zemlji.

Inače, spot Soul food Serbia koji se dopada autoru kritike je najbezočnija krađa turističkog spota Makedonije

Nisam Alvirović. Dobar post gosn. shofershajbna  clap.gif' alt=':clap:'>

FANTASTIČAN sajt - mnogo mi se sviđa!  clap.gif' alt=':clap:'>

Ta "svedenost", taj "minimalizam"... o tehničkoj izvedbi da ne govorim...GENIJALNO....Ljubi ga majka.. :tt: :tt:

Ipak, sve skupa uzeto - odlično za "neke " kategorije turista...(ali ne i za putnike)...

Ima neke razlike između turiste i putnika ?

Svaka roba nađe svog kupca...

hahaha, hvala, Lazare i Uroše! Slatko sam se nasmejala... a za lifestyleserbia, ne znam šta bih dodala, al bih zato mnogo šta oduzela...  :)

Evo,ja sam prvi put cuo za taj projekat (tj. video ga) sad,klikom na taj link iz prvog posta.

I...u potpunosti se slazem sa ovim sta je baki70 rekao.Manjkaju i jedan i drugi,ali ovaj drugi (Sistem i lom) ipak vise manjka.

U čemu je problem sa Dariovom argumentacijom (Sistem i lom)? Meni se čini da je pogodio u centar.

A meni se cini da je lik omasio temu totalno (govorim za "Sistem i lom").

Koliko sam video,taj sajt Lifestyle Serbia se bavi (uopsteno gledajuci) turizmom i promocijom turizma (Srbije).

Tekst "Sistem i lom" se bavi raznim temama,al ponajmanje turizmom.Vise od polovine teksta je o problemu Cigana u Zemunu.Kakve to ima veze sa sajtom za turizam u Srbiji,covece?Sutra,kad naidje na neki sajt koji se bavi (lupam) mobilnim telefonima ili uzgajanjem cveca,hoce li on opet da pise kritiku u vidu problema koji imaju Cigani u Zemunu,i drugim socijalnim problemima?Cemu to,ako vec pises kritiku o sajtu koji se tim ne bavi?

(ona) Fantasticna reakcija na sajt Lyfestyle Serbia? :happyyy:

Pfff,smesno (ako se to smatra "fantasticnom reakcijom").Ili pre tuzno.

Ja znam da postoje problemi vezani za Cigane (i ne samo za njih,vec i mnoge druge grupe,u mnogim drugim gradovima).Al eto,kad vi vidite neku brosuru/prezentaciju/spot/sajt o Rio De Zaneiru,da li mislite da ce u tome biti slike svih onih favela oko grada?Za koje se takodje zna da postoje i zna se da  imaju svojih socijalnih problema.Postoje one,ali cemu to isticanje takvih stvari u turistickoj prezentaciji?Cemu?Jel to iko radi u svetu,u cilju promocije turizma?

Ja ne znam sta je taj Dario mislio kad je pisao tu kritiku?Da je tu okosnica socioloska strana,za sajt koji akcenat stavlja na turizam?

Ako je to mislio,onda je - po meni - omasio temu skroz.

(OK,socioloske teme i diskusije mogu da se nadovezu na sve zivo,od proucavanja ameba do remonta traktora,ali zar se mora uvek to isticati?)

A za tekst "Domovina se ne brani laptopom...":

Što se tiče druge kritike, nisam ni njom oduševljen, ali u njoj ima dosta istine, mada je mnogo toga prenaglašeno. Tačno je to da mnogo toga u Srbiji nevalja, djubre, loši putevi itd., ali to treba da sredimo zbog nas samih, a ne zbog potencijalnih turista. Srbija nije turistička zemlja i to nikada neće biti, tako da možemo da pravimo reklame kakve hoćemo, slaba će biti vajda. Što se tiče rebrendiranja, to je po meni budalaština, koja ne zavređuje komentar. Mene to podseća na posipanje pepelom. Kao što rekoh mnogo toga je preterano o ovom pisanju. Da krenem redom - prvi toalet je našao na stotom kilometru od granice sa Makedonijom, ali samo dve kabine. Mogao je na 90 km, da stane u motel Predejane u kome se jedna do druge nalaze bar dvadeset kabina, sve uredne čiste, kao što je uostalom ceo motel. Mogao je na sličan broj tih kabina da naleti i na 80 kilometru u Dzepu itd. Hoteli u Srbiji preskupi za to što nude, ne bih se ni sa tim složio. Ne poznavanje engleskog jezika, nisam primetio neku razliku nego recimo u Madjarskoj. Taksisti po Srbiji kradu, isto kao gotovo svugde u svetu. U Srbiji mlate strance, pa i to je bezveze, desi se ko i svugde. Na svojim putovanjima sreo sam baš puno stranaca koji su bili u Srbiji i to ne ovih koji su došli zbog splavova, jeftinog pića i žena, i svi uglavnom imaju lepo mišljenje o nama i našoj zemlji.

Elem, u Srbiji mnogo toga nevalja, ali to može da smeta stranom turisti kakvi su oni koji idu na letovanja, a pošto mi nemamo more, znači paketaranžmancima, a takvih u Srbiji nikada neće biti u nekom iole većem broju. Ostalima, znači pravim putnicima, kakvi su recimo ovde, samo na sličnim samo stranim forumima, ne verujem da će takve stvari biti bitne da bi odustali od putovanja u Srbiju. Ja sam u par proteklih godina obilazi bar desetinu zemalja koje imaju gore puteve od nas, prljavije od nas, nebezbednije od nas i ništa od tog mi nije bilo važno. Da budem malo prost j...eš putnika koji neće da dođe u neku zemlju zbog lošeg puta, pokvarenih taksista i djubreta. Moram da dodam j...eš i putnika koji će da reši da poseti neku zemlju zbog reklamnog spota koji je video o toj zemlji.

Svaka cast za post baki70,odlicno receno :spot:

Ono sto bih jos dodao na kritiku autora - koji je "lepo vaspitan, i nije zakoračio kraj druma i urinirao...(jer) nije tako vaspitan" (ma nemoj mi reci da si tako fin,ko da to ne bi uradili ljudi sa svih meridijana,kad bi ih bas priteralo;otprilike isto kao i sto "zene ne prde"),ali je zato dovoljno vaspitan da koristi izraze "popizdi","kenja",itd. - vezano je za ovo:

Nije ovde problem finansijska vrednost projekta.

Da je jedan evro koštao - previše je.

Jer je besmislen.

Covece,pa da li si ti citav da budes protiv bilo kakvog ulaganja u turizam u zemlji u kojoj zivis?Pa i da si gradjanin Bangladesa,svejedno,da ti ne zelis da tvoja zemlja ulaze u neku popularnu privrednu granu ni dinara?

Nebuloza.

Sto kaze baki70,ima tu dosta istine,ali je brate prenaglasena.Taj lik sto je pisao mi deluje kao da je BAS TRAZIO po cemu sve moze da nagrdi i sta sve moze da ocrni,a sve ono sto valja da izostavi.Jake mi objektivnosti...

Da ne bude da "samo drzim stranu" tom Lifestyle Srbiji,ni to nije bog-zna-sta.Ima nedostataka,to svakako.Al sveopsti utisak mi je da je to OK osnova da se izgradi neki ozbiljniji/potpuniji projekat.Kad bi se npr. stavilo vise od jedne recenice po slici,sa linkovima kad tim destinacijama bilo bi bolje.Treba tu jos da se radi,ovo deluje fino za pocetak,ali nedovrseno i nesavrseno.

Takodje...

U ovim dvema kritikama ne mogu da se otmem utisku da su napisane (iako se to negira) pod uticajem...pa,pristrasnosti.A sve zbog (cini mi se) neravnomernog raspodela novcanih sredstava.Neko (ti sto su odradili taj Lifestyle Serbia) je dobio novcana sredstva,a neko drugi nije dobio ni dinara.Pa ajde da popljujemo ove sto su uzeli novce.

Ja sam samo preleteo taj sajt (mrzi me  :)). Sajt se svakako bavi turizmom i narvno za njegovu izradu nije bilo potrebno 11 000e (ili je to budzet celog projekta?). Neko se tu ugradio kao sto to kod nas obicno biva. U turizam se mora ulagati, da li ovako kao sto je prikazano ili nekako drugacije – nisam strucan. Ono sto mi je zanimljivo da na tim slikama nisam primetio ni jedan veci ranac, a kamoli bekpekera. Takodje, ni B od bicikla sem ako se u to ne uzima enterijer nekog kafica u Novom Sadu. Zato sam video dosta ispijanja kafe, restorana itd. I da u stiklicama I cizmicama se po kaldrmi ne moze daleko stici. Tako ne zivi vecina mladih u Srbiji. Uglavnom nemaju para za to.

Slucajno znam jednu od devojaka koja je radila na stvaranju tog sajta. Ona je modna blogerka i njen dozivljaj dobrog provoda su nalickani kafici, restorani, klubovi, priroda (ako moze da bude potpuno uredjena) I sl. Vecina njenih prijatelja razmislja tako. Ona je samo prenela na sajt ono sto voli I kako zamislja dobru zabavu. I to je kostalo toliko koliko je kostalo. Prema mom misljenju, tako ne bih mogao da zivim. Nije da sam protiv toga. Jednostavno je dosadno. Sterilno. Moze neko vreme, nakon toga adio. Vecina ljudi sa ovog foruma ce se sloziti sa mnom.

Problem je sto ljudi koji su svih ovih godina radili na idejama kao sto su KPS, Putospektiva ili makar primali ljude (i sve ostalo sto uz to ide) preko CS-a ili HC-a ne mogu da dobiju ni 100 e od drzave ma koliko da im je ideja dobra. Takvi ljudi moraju da se snalaze kako god znaju i umeju. Ali, zato neko drugi moze da dobije iznos sa nekoliko evropskih nula bez obzira na navodne stednje u budzetu. Za one koji raspolazu novcem valjda stvari koje se pominju na sajtu KPS-a nisu dovoljno “in” ili sta vec.  :)

Ja gledao i gledao i gledao i ništa nisam ukapirao.

Sajt je prekomplikovan.