Jump to content

Featured Replies

Posted

Hello :)

Zanimaju me iskustva nekih putnika koji su isli u Lisabon avionom, da li su nasli neke low cost kompanije da idu do tamo, ako jesu koje su to i odakle?

Ja sam pretrazio Kayak i eDreams, za sada jedino sto vidim je komercijalni let iz Bukuresta 300eur po osobi bez presedanja. Gledao sam jos iz Beograda i Budimpeste, ima presedanje u Frankfurtu najcesce i let traje 22h i 14h povratni sto naravno ne dolazi u obzir :)

Neka preporuka kako stici do Lisabona i preko kojekompanije? :))

Hvala unapred.

oko 270 je code share austrian airways i tap preko beca, ali mozda moze nesto da se iskombinuje easyjet preko milana

...ja sam kupio kartu pre mesec dana,znaci pocetkom novembra za pocetak februara (3 meseca unapred) - BG-MILANO-LISABON i sve to nazad za 120e...po nekim mojim procenama i iskustvom sa low cost-ovima od ovoga ne moze jeftinije... :D...i da kao sto je vec receno u pitanju je easyjet...poz

Ja sam trazila za sebe , ali za leto,ali ja moram da idem preko Rima - pa ako moze ovo nekome da posluzi :

Bgd- Temisvar - Rim -Porto-Rim- Budimpesta - Beograd = 227 e, sve sa uracunatom Gea tursom za Temisvar - minibus od vrata do aerodroma i vozom iz Peste iako za 10 e vise moze i Geaturskom iz Budimpeste-aerodrom- kucna vrata....Cene zu za juli mesec....Ryan i Wizz...... ;)

Ja sam putovao Ryan Airom iz Memmingena (Munich West) do Porta za 50ak eura po smjeru. Od Minhena do Memmingena je 15eur bus (shuttle), a od Porta do Lisabona je bilo oko 14eur Rede Expressos bus... Predlažem ti da još malo istražuješ Ryan Air kombinacije. Ima mnogo letova za Portugal, a onda kombinuj Rede bus do Lisabona :)

Ide ryanair ali koliko vidim najbliže za nas je polazak iz Venecije. Ja sam putovao alitaliom  za 153 € povratna karta iz Beograda prošle godine u septembru. Išlo se preko Rima i čekanja su bila po par sati,sasvim ok.

Mislim da ne možeš da iskombinuješ Lisabon sa low costerima bez solidnog smaranja i cimanja a ne možeš uštediti puno.

Bolje je za sad da pratiš alitaliju i lufthansu iz beograda pa možda ubodeš kartu ispod 200 € sa normalnom konekcijom i moj ti je savjet odmah je kupi :)

Iz Zagreba je trenutno 1600kn (oko 210 evrića), pa ne očekujte da će bit manje...Mislim da će direktna linija počet kad krene prolitno-litni red letenja, dakle 1.4.

a koliko to košta?

iako je moj filozofski stav prema pitanjima " da nema glupavih pitanja" moram priznati da si me  doveo u poziciju da sumnjam u svoje filozofske stavove, a to u principu nije lose ako si Dekartista ili nesto lsicno, ali ja ipak pripadam americkom pragmatistickom krugu.  ::crazy:

Karte u savremenom vazduhoplovstvu kostaju onoliko koliko narod ima da plati. ako ti se slucajno cini da su pojedine karte skuplje iz Srbije nego u ostalim delovima Evrope, trebas da shvatis da je to zbog toga sto narod u srbiji, ima novca, da plati takvu drzavnu politiku.

sta god otome mislili i pricali oni koji o yield menagementu ne znaju puno toga.

da se vratim odgovoru,

Zar mislis da ce neka firma u ovom slucaju TAP, poslati 26 nedelja po 4 puta sedmicno tamo i vamo A 320s , a da pre toga bar malo nisu razmislili da mogu biti iole konkurentni sa cenom?

Karta ce verovatno oslikavati sledece:

-Cinjenicu da se leti do Lisabona u komadu

-Azori,Madeira ce sigurno biti najpovoljniji, sa jednim presedanjem,

-Brazil,i TAP Africke destinacije ce biti glavni cilj , cele TAP operacije

- sve ostalo da popuni prazna sedista. 

rekao bih da to biti korektne kombinacije za korektne pare. I uvek ce moci drugacije jeftinije,ali nisu svi Miki Von Glasgov ( onaj tip iz Travel magazina sto je putovao po Evropi,a najveci domet njegovog razmisljanja i putovanja lezi u cinjenici da je covek otkrio "da ako sedis kuci ustedis tri eura u odnosu da pojedes sendvic u Luxemburgu" )

Moram da priznam da sam sada umro (za malo!) od smeha!

Šumovi u žicama dovode do ovakvih "smetnji na vezama"..i nepotrebnih elaborata/seminarskih radova... ::crazy:

Pošto pripadaš WASP sturji poimanja stvari - moje pitanje se svodi na:

šta će mi biti jeftinije  -  LCC ili TAP (kada se sve sabera ili oduzme /"kad sam sve sabrao - oduzeo sam se"/  ...  :yok:

BWT, Dakart je bio u krivu... gent

A ljudska glupost je svemirski sila & zakon...tj. konstanta...računaj na to 123

šta će mi biti jeftinije

DA!

nisma mogao da ti odolim.  ::crazy::tt:

Moze trista strana da se napsie na temu kad je sta jeftinije i bolje. I sta god ko ustvrdi racunaj da moze i drugacije.

Nisam turisticki taliban, niti sam u godinama kada se to postaje, ali realno po Evropi poletanje iz Beograda- 200 evrica, kod mene u firmi ne treba odobrenje. A to mi je signal da je to ok cena. sa svim ,takse, torbe , itd. da razjasnimo, sta za 200 eura.

ako Alitalia ostane ziva, i Air Srbija nastavi kako je krenula, i bez Ryanair-a u BEG-u ,sa vrljavim easyjet-om (tj on je dobar ali su mu poletanja iz Beograda relativno neupotrebljiva za normalne turiste ) verujem ( kazem verujem a ne mislim ) da ce i TAP biti oko 200 evrica za kupovinu 6/7 nedelja pre poletanja sa ostankom na destinaciji tokom subote noci.

Iz Zagreba drze taj ritam otprilike, vec dve tri godine.

I sto se mene tice to je ok. Popicu kafu u Lisabonu, onako ,da me mine zelja.

• 1 month later...

Ne znam da li je neko pisao vec, ali Ryanair je poceo da leti i za Lisabon, negde od novembra, a uskoro uvode i 4 nove linije. Dosad su leteli za London(Stansted), Brisel(Charleroi), Paris(Beauvais) i Frankfurt(Hahn), a nove rute su Marsej, Mancester, Dole i Piza.

Mozda zanimljiva kombinacija moze biti BG-Brisel Wizzairom, pa odatle Ryanairom za Lisabon.

Lomatanje je i komplikovan transfer sa Brux Int. do aerodroma Charleroi....

Ima 70tak km ali dugo traje i mora da se preseda. Mi smo tako isli kada smo na milje uzeli JAT do Zaventema pa onda Ryan za Porto. Nije najsjajnija konekcija ali kad nema bolje....

Koliko sam video, Ryanair takodje leti sa Charleroi, kao sto i napisah ovde, tako da nema potrebe za presedanjem, jer i Wizz leti na Charleroi.

Ne. Brisel -Lisabon kao za baksuz lete sa Int.... Mada, sada uz neke akcije moze da se fino iskombinuje i sa AirSrbijom jer imaju dva leta dnevno (jutarnji i vecernji)

Sad pogledah na sajtu Ryanaira, daju opcije za letove ka Lisabonu i sa Brussels Charleroi i sa Brussels Zaventem :o:?

Pa mozda moze i preko Milana. Tap nekad ima povoljne cene i ima vecernji let koji bi mogao da se iskombinuje sa easyjetom. Ako je samo cabin luggage, ni bi trebalo da bude problem, brzo se stigne sa jednog terminala na drugi.

On 1/30/2014 at 1:53 PM, hekata said:

:Da, bas tako, ako Easy nema kasnjenja....

Istina, nisu bas pouzdani. Ali poslednjih 6 letova koje Milano-Bg i viceversa su bili bez zakasnjenja. Cesce mi se desava da kasne na relaciji Nica-Zeneva, posebno poslednji u petak uvece.

Uvek je to problem kad nisu vezani letovi (gde se dobije jedna karta za celo putovanje), meni se par puta desavalo da zbog toga propadne komplet jedna od karata, i te stvari ne radim vise ako ne racunam da prenocim u mesu presedanja (mada ni to vise nije sigurica, otkazu let komplet recimo)