Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko zainteresovan za putovanje kamperom do Lisabona? Plan putovanja ne postoji, sve je stvar dogovora. (Vreme polaska-povratka, ruta...)

P.s. Broj mesta ogranicen je na ukupno 3. Kamper je registrovan za pet osoba, zbog  komfora optimalno je da putuje troje ljudi. Na ovaj nacin obisao sam Atinu, Pariz, Brisel, Amsterdam...

• 1 month later...

Nova sam na forumu, ali me je upravo ova poruka motivisala da se registrujem i odgovorim na nju.

Dakle, vrlo sam zainteresovana ako se ovako nesto stvarno planira i ako je poziv jos otvoren. Sa mnom je jedino pitanje termina, ali u tom slucaju bismo se dogovorili.

ovo je divna ideja :) Ako bude neko zgodno vrijeme i ako budem imala što god siće svakako bi se pridružila. Samo inače, ja putujem really low budget, stoga ne znam otprilike koliki bi bili troškovi. Da li se kampuje ili spava po smještajima negdi, da li se kuha samostalno itd itd :)

Evo mape mesta gde su clanovi spanskog foruma nocili u svojim kamperima. Uglavnom se ne placaju i vecina stajalista ima GPS koordinate. Beleske su naravno na spanskom i uglavnom se bave Evropskom unijom i Marokom.

http://www.furgovw.org/mapa_furgoperfecto/

alal vera z ovaj link!!!

• Author

Zahvaljujem svim forumasima na komentarima i izvinjavam se ako nekome nisam odgovorio na priv.

Djuka, link je zaista vredan paznje, sigurno ce biti od koristi, hvala jos jednom.

Hajde da malo pojasnim-objasnim sta znaci kamper vozilo(u daljem textu "kamper"). Kamper je zapravo kuca na tockovima. Od oblika, velicine i namene zavisi i kategorizacija, postoje: alcoven, cabin, integrated, comb...

Kamper kojim ja putujem je kombi kamper. Registrovan je za pet osoba(toliko ima kreveta). U njemu se nalazi wc, tus kabina(120lit vode), boravak sa stolom i garderoberom, kuhinja(sporet, frizider, sudoper). Od opreme ima dosta toga, nabrojacu najbitnije: Klima, pretvarac napona sa 12-220V, nosac za bicikle(3kom), webasto grejanje(kamper koristim i za zimovanje)...

Ima li potrebe da naglasavam da je sve u kamperu malo, minijaturno, mikro? To je zapravo prostorno dobro organizovana kuca od 8-9m2.  :) 

Kamper je dovoljno velik da se njime moze komforno putovati i dovoljno je mali da spada u drugu kategoriju na autoputu(sto je vrlo bitno zbog troskova), takodje se za njega lako pronalazi parking mesto! (Recimo da sam boravio vise dana u centru Atine, Sofije, Peste, Beca, Minhena, Pariza, Amsterdama...) 

Potrosnja je od 8-12 litara dizela\100km, zavisi od brzine...

O prednostima i manama ovakvog vida putovanja nekom drugom prilikom... :) 

P.s. Nadam se da sam Vam dovoljno zagolicao mastu i da cete razmisljati-pisati o tome! :)

Ja sam zainteresovana :) jedino sto zavisi od toga kada bi isao ( student sam pa moje vreme planiraju ispitni rokovi :D ) i naravno koliki bi bili troskovi tako da stignem da prikupim pare :)

Ja sam definitivno zainteresovana. Dakle, samo mi je pitanje termina, da se poklopi sa praznicima (npr. prvi maj) ili ljetnjim odmorom (avgust).

Hej, i ja sam zainteresovan bas! :) Student....pa bi mi znacilo da saznam sto pre nesto detaljnije oko datuma :)

...kad je reč o kamperima. Da li je kod nas uobičajeno rentiranje kampera ili prikolice na, recimo,  mesec dana?

...a vama (što vam smetam topic) srećan put :mah:

Ne radi jer imaš zalepljen viška zarez na kraju URL-a. Radi onaj bee beepov, odgore.

Vidi Dujo,

nisam bas tako olako napisao post, probao sam i sa zarezom i bez njega, i na drugom kompu i u drugom browser-u, i opet ne radi.

Probaj jos jednom i ti, pa mi kazi kako ga otvaras.

Pozzz

• 2 weeks later...

Da li je neko zainteresovan za putovanje kamperom do Lisabona? Plan putovanja ne postoji, sve je stvar dogovora. (Vreme polaska-povratka, ruta...)

P.s. Broj mesta ogranicen je na ukupno 3. Kamper je registrovan za pet osoba, zbog  komfora optimalno je da putuje troje ljudi. Na ovaj nacin obisao sam Atinu, Pariz, Brisel, Amsterdam...

Ja se izvinjavam sto pitam ono sto su i ostali, ali nisam nasla odgovor (nova sam na sajtu, pa mozda nisam gledala de bih mozda trebala :-[) ali zanima me kada se ide? Kada se vracamo? I koliko bi to kostalo?...Pozdrav